Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > El Viquiprojecte: Educació ...
 
Divendres, 14 de juliol de 2017

El Viquiprojecte: Educació social recull les primeres col·laboracions

Des del naixement del projecte el passat mes de març s’han incorporat i millorat diferents articles a la Viquipèdia, tots ells vinculats a l’Educació Social.


El mes de març, DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials, el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) i l’Amical Wikimedia, van posar en marxa el projecte Fem visible l’Educació Social amb l’objectiu de millorar la cobertura de termes a l’entorn de l’educació social a la Viquipèdia i del sector social en general.

L’origen d’aquesta iniciativa va sorgir en detectar diverses mancances, com ara termes clau que no hi apareixien o definicions que no eren prou acurades i que calia millorar. Per tant, el Viquiprojecte pretén conscienciar el sector social sobre la necessitat de fer visible a la resta de la societat la disciplina i el dia a dia de la professió, amb els seus agents, professionals, organismes i tecnicismes. per tal que, cada vegada, sigui menys complex entendre i explicar què fa, on treballa i qui és un educador/a social.

Des de la creació del projecte, s’ han incorporat o millorat els següents articles a la Viquipèdia, l'enciclopèdia en línia i de contingut lliure més gran del món:

 

El Viquiprojecte: Educació Social es pot dir que tot just acaba de començar i que busca continuïtat, és un projecte obert a tothom en què tota aportació és benvinguda i s’hi pot col·laborar de diverses maneres:

  • Escrivint sobre un o més termes, entorn de l’educació social o l’àmbit social.
  • Millorant, ampliant o traduint els termes que ja existeixen.
  • Proposant termes que no estiguin descrits a la Viquipèdia.
  • Utilitzant l'etiqueta #ESalaViquipèdia per a compartir l’experiència a les xarxes.