Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Es constitueix la Taula de ...
 
Dimarts, 07 de novembre de 2017

Es constitueix la Taula de Salut Mental i Addiccions d’Osona

Una de les principals línies de treball durant 2018 serà la creació d’un mapa de recursos en salut mental i addiccions de la comarca d’Osona, així com la defensa dels drets de les persones amb problemes de salut mental, en temes com els ingressos involuntaris o les contencions mecàniques.


 Es constitueix la Taula de Salut Mental i Addiccions d’Osona

El 30 d'octubre va constituir-se a Vic la Taula de Salut Mental i Addiccions d'Osona, que  treballarà per concretar objectius, accions i avaluació conjuntament amb les organitzacions implicades a nivell comarcal. La Taula tindrà un pla anual de treball i s’organitzarà per grups de treball, per assolir els objectius, marcar les prioritats i avaluar els resultats.

Una de les principals  línies de treball pel 2018 serà la creació d’un mapa de recursos en salut mental i addiccions de la comarca d’Osona, així com la defensa dels drets de les persones amb problemes de salut mental, en temes com els ingressos involuntaris o les contencions mecàniques. També es treballarà la sensibilització i la informació amb el suport dels mitjans de comunicació. Els grups de treball s’organitzaran atenent al cicle vital de vida de les persones: majors de 75 anys, de 55 a 75 anys, de 30 a 55 anys; de 18 a 30 anys i de 0 a 18 anys. 

Un altre àmbit d’actuació serà la participació en la Taula d’infància, adolescència i família (TIAF) d’Osona, per treballar la millora en la prevenció i promoció de la salut mental en la població de menys de 18 anys. A més, la Taula de Salut Mental i Addiccions d’Osona, també s’integra en la xarxa de la comarca, en el marc de l’Espai Osona, Benestar, Salut i Educació.

La Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), mitjançant el Centre d’Estudis Sanitaris i Socials (CESS), és una de la quinzena d’entitats que participa en la Taula , juntament entre d'altres amb el Consell Comarcal d’Osona, l’Ajuntament de Vic o l’Ajuntament de Manlleu.

Les Taules de Salut Mental són un espai de reflexió, intercanvi de recursos i treball col·laboratiu per promocionar l’atenció integrada de la salut mental mitjançant la implicació de tots els agents relacionats amb l’atenció a la salut mental en el territori.