Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Es presenten 6 nous projectes ...
 
Dimecres, 08 de novembre de 2017

Es presenten 6 nous projectes en gestió integral de serveis d'atenció primària, socials i sanitaris en l’acte de cloenda del màster GESAPH

Les iniciatives presentades tenen com a objectiu principal incloure el treball col·laboratiu entre sanitaris i serveis socials per aconseguir una atenció integrada pel ciutadà.


Es presenten 6 nous projectes en gestió integral de serveis d'atenció primària, socials i sanitaris  en l’acte de cloenda del màster GESAPH

L’acte de cloenda de l'edició 2016/2017 del Màster en Gestió Integral de Serveis d'Atenció Primària, Socials i Hospitalaris (GESAPH), organitzat per l’Institut de Formació Contínua de la Universitat de Barcelona (IL3-UB), va acollir la presentació per sis nous projectes finals de màster que buscaran la seva aplicació real al món laboral d'acord amb la línia proposada al programa docent.

Els projectes es van exposar després de la ponència dels professionals convidats a presidir la cloenda: el periodista Josep Cuní, el Director General de IL3-UB Guillem Iñiguez Papell i el director del Máster GESAPH, el Dr. Josep Maria Grego. En la seva intervenció, Josep Cuní va destacar en la seva intervenció la necessitat de mantenir el rigor comunicatiu en un temps de desinformació on prima la immediatesa i no tant la profunditat del coneixement, i va assegurar que "informar és transmetre i comunicar és fer-ho amb eficàcia i avui una cosa i l'altra no es poden desprendre de cap activitat professional". 

Aquest acte de presentació dels projectes finals, que comptava amb el patrocini de laboratoris ESTEVE, ha tancat el cicle iniciat pels alumnes del màster GESAPH durant el novembre de 2016. Les iniciatives presentades, que tenien com a objectiu principal incloure el treball col·laboratiu entre sanitaris i serveis socials per aconseguir una atenció integrada pel ciutadà, van ser les següents:

  • La creació d'un nou recurs de residència a domicili que sigui alternativa a les residències oficials plantejada al projecte “Residències a domicili. Un nou recurs per disminuir el grau d’institucionalització de les persones dependents”, que va ser escollit com a millor projecte del màster.
  • “Coordinació entre l’EAP Riudoms i la RGG l’Onada”, que busca la posada en comú del tractament de dades en dues entitats sanitàries a la província de Tarragona
  • “El projecte milloRes” , que vol treballar per la millora de l'atenció sanitària i social a una residència geriàtrica.
  • La iniciativa “Intervenció d’un equip multidisciplinari per a la millora de l'adherència terapèutica farmacològica en pacients ATDOM”.
  • El tractament dels pacients crònics complexos i coordinar la seva atenció desenvolupat al projecte “Atenció Integrada urgent dels pacients crònics complexos institucionalitzats”.
  • La millora en la identificació dels pacients que poden necessitar una atenció domiciliaria per acurtar els terminis d'esment que es va exposar amb el “Programa de Prescripció de Serveis d'Atenció Domiciliària Socials des d’una Unitat Funcional Interdisciplinària a Palamós”.


El Màster GESAPH compta amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Departament de Salut i s'alinea amb els objectius del Pla de Salut 2015-20, el Pla estratègic de serveis socials i el Pla Interdepartamental d'atenció i interacció social i sanitari (PIAISS) de la Generalitat de Catalunya.

L'Institut de Formació Contínua de la Universitat de Barcelona, IL3-UB, és una organització especialitzada des de fa 25 anys en impulsar el desenvolupament estratègic de les empreses i els seus professionals, i compta amb una xarxa internacional de més de 5.000 experts i la directa col·laboració de 2.000 firmes de diferents àmbits de l'activitat econòmica.

 

Vídeos de l'acte de cloenda de l'edició 2016/2017 del Màster en Gestió Integral de Serveis d'Atenció Primària, Socials i Hospitalaris (GESAPH)

 

Acte de cloenda del Máster GESAPH 

 

Millor Projecte Final de Màster GESAPH