Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Joventut presenta el nou Carnet ...
 
Divendres, 08 de juny de 2018

Joventut presenta el nou Carnet Jove Municipal a set municipis catalans per potenciar el comerç local i fomentar-ne l'ús entre el jovent

Els ajuntaments de l'Hospitalet de Llobregat, Cambrils, Amposta, Manlleu, Palamós, la Seu d'Urgell i Agramunt inicien la captació d'avantatges en una fase pilot del nou projecte.


Joventut presenta el nou Carnet Jove Municipal a set municipis catalans per potenciar el comerç local i fomentar-ne l'ús entre el jovent

La directora general de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Marta Vilalta, i el director general de l’Agència Catalana de Joventut, Cesc Poch, han presentat a l’Hospitalet de Llobregat el nou projecte del Carnet Jove: el Carnet Jove Municipal. Ho han fet acompanyats dels alcaldes i regidors dels set municipis catalans que participen en la fase pilot d’aquesta iniciativa: l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé; l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla; l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido; el tinent d’alcaldia de Benestar i Drets Socials de l’Hospitalet de Llobregat, Cristian Alcázar; la regidora de Joventut i Participació Ciutadana d’Amposta, Júlia Barberà; la segona tinenta d’alcalde de Palamós, Maria Puig; i el regidor de Joventut de Cambrils, Eduard Pellicer.

El nou Carnet Jove Municipal té per objectius oferir una bona oferta d’avantatges de qualitat i proximitat per als joves, potenciar-ne l’ús en el dia a dia, especialment en aquells comerços i establiments locals que permetin un arrelament al municipi i un vincle amb el comerç de proximitat. D’aquesta manera, els Ajuntaments participants en el nou projecte contribuiran a captar nous avantatges entre els comerços i empreses locals a través d’un pla anual de captació i promocionant el Carnet Jove entre el jovent dels seus respectius municipis.

Els àmbits prioritaris d’actuació per a afegir nous avantatges a nivell local seran els relacionats amb el temps lliure dels joves (cultura, formació o esport), així com els que tenen a veure amb el seu dia a dia (ajuts públics, serveis per a l’emancipació o alimentació). En la mateixa línia que el Carnet Jove a nivell nacional, els nous avantatges s’adaptaran als diferents perfils de joves: adolescents, estudiants o joves emancipats, per tal de donar millor resposta als seus interessos i necessitats. Així, es pretén que els joves titulars del Carnet Jove Municipal puguin trobar avantatges adaptats al seu moment vital en activitats i productes com per exemple de l’àmbit cultural o formatiu, en acadèmies d’idiomes, per a l’accés a les instal·lacions esportives, en articles de llibreries, de material informàtic, o en serveis de salut, entre d’altres.

Un altre dels aspectes destacats del nou Carnet Jove Municipal és que els ajuntaments participants incorporaran tots els descomptes possibles dels seus serveis municipals en l’oferta del carnet. El Carnet Jove a nivell català disposa d’un elevat reconeixement social entre els joves, amb 549.992 titulars d’entre 12 i 30 anys i una penetració global entre la joventut catalana del 34% (un de cada tres joves catalans el tenen). Aquests joves poden gaudir actualment de més de 8.300 avantatges.