Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Joventut lliura les Beques ...
 
Divendres, 14 de setembre de 2018

Joventut lliura les Beques Carnet Jove 2018 als nous joves beneficiaris

Els becats faran dotze estades professionals en institucions i empreses de referència com TV3, el FC Barcelona o la Fundació 'la Caixa'.


La directora general de Joventut, Marta Vilalta, i el director general de l’Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch, del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, han lliurat les dotze Beques Carnet Jove 2018 als i les joves que han resultat seleccionats en aquesta edició.

Les noies i els nois seleccionats podran dur a terme unes estades professionals d’un any de durada en empreses i entitats de referència en els camps professionals de l’esport, l’acció social, el disseny, el còmic, el periodisme escrit, la ràdio, la fotografia i en cinc disciplines televisives: la realització, la caracterització, l’ambientació, el muntatge musical i el vestuari. A més de l’experiència professional acumulada, el jove beneficiari obtindrà un ajut de 5.000€.

La convocatòria de les beques Carnet Jove d’enguany ha incorporat una nova modalitat en l’àmbit esportiu, gràcies a un acord entre Joventut i el Futbol Club Barcelona. D’aquesta manera, la beca permetrà el jove beneficiari d’incorporar-se a l’àrea d’alt rendiment de l’entitat blaugrana, on hi ha l’equip de professionals que gestionen la preparació física dels jugadors, tant de l’àmbit del futbol com de la resta de seccions professionals i amateurs del club.

Així mateix, l’antiga beca sobre grafisme a TV3 s’ha substituït per la nova beca de realització audiovisual, també a Televisió de Catalunya, amb la voluntat d’adaptar els continguts a les necessitats de l’àmbit i poder aprofundir en les diferents tècniques de producció audiovisual.

La directora general de Joventut, Marta Vilalta, ha posat l’èmfasi en la importància del vessant social del Carnet Jove, que amb iniciatives com les Beques CJ permet afavorir l’aprenentatge, l’experiència i la inserció professional dels joves en el seu sector. En aquest sentit, ha recordat que bona part dels 98 joves que han gaudit d’aquestes beques des del seu inici han assolit un èxit professional molt remarcable durant i després de la seva estada a l’empresa.

Les Beques Carnet Jove formen part del Programa de Joventut “Connecta’t”, a través del qual el Carnet Jove i Joventut porten a terme altres iniciatives que contribueixen a la inserció professional dels joves, com ara el Jurat Carnet Jove del Festival del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya i el Càsting Carnet Jove. Així mateix, el Carnet Jove ofereix més de 8.300 avantatges en formació, cultura, salut o mobilitat internacional a uns aproximadament 550.000 titulars.