Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Jornada "Els reptes de la ...
 
Dijous, 11 de maig de 2017

Jornada "Els reptes de la lluita contra la pobresa i per a la inclusió social a Catalunya"

El proper divendres 26 de maig se celebra al Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili la jornada “Els reptes de la lluita contra la pobresa i per a la inclusió social a Catalunya”, organitzada conjuntament pel departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i la Càtedra d’Inclusió Social de la Universitat Rovira i Virgili, com un acte més de la col·laboració que ambdues entitats desenvolupen en el marc de l’Observatori de lluita contra la pobresa i per la Inclusió Social a Catalunya.


La jornada serà inaugurada pel rector de la URV, el Dr. Josep Anton Ferré Vidal en representació de la Universitat, pel secretari d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Sr. Francesc Iglesies i Riumalló i per la Dra. Carme Borbonès i Brescó, com a directora honorífica de la Càtedra d’Inclusió Social.

A continuació de la inauguració, el Sr. Francesc Iglesies i Riumalló pronunciarà la conferència “Les polítiques de protecció social. L’acció del Departament i projectes de futur“, en la que s’abordaran els temes clau de la política social del Govern i els reptes de futur que es plantegen al model català de protecció social.

Posteriorment, els membres de la Càtedra d’Inclusió Social, Francesc Valls Fonayet i Angel Belzunegui Eraso exposaran els principals indicadors de pobresa i vulnerabilitat social de Catalunya en clau comparativa europea, per poder situar el país en context internacional respecte als reptes futurs. Així mateix, exposaran la valoració i avaluació de les actuacions del Pla de Lluita contra la Pobresa 2015-2016, com a resultat d’una acció de Govern transversal, així com els reptes que es plantegen davant les noves situacions i noves necessitats tant per l’aparició de poblacions amb problemàtiques específiques como per la necessitat d’articular noves formes d’abordatge d’aquestes problemàtiques.

La jornada té un destacat component pràctic ja que a la tarda continua amb la celebració de quatre taules dedicades específicament a temes d’interès a futur en el disseny d’un model social que guany en transversalitat, eficàcia i eficiència. Les quatre taules estaran dirigides a tractar els següents àmbits:

a) la transmissió intergeneracional de la vulnerabilitat social: reptes i polítiques especifiques;
b) les rendes garantides: models i aplicació a Catalunya;
c) les polítiques públiques per a la lluita contra la pobresa de les dones, i
d) el treball comunitari i participació social com a instruments de lluita contra la pobresa.

Els participants a la jornada poden participar en una de les quatre taules on es posaran en comú iniciatives i propostes per incorporar a l’agenda social catalana en el seu objectiu de reducció de la pobresa i d’afavorir una societat més inclusiva. Finalment, les propostes i iniciatives es donaran a conèixer a tots els participants de la jornada en un plenari final.