Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Govern i universitats signen un ...
 
Divendres, 11 de gener de 2019

Govern i universitats signen un conveni de col·laboració per facilitar el canvi d'estudis oficials de grau a les estudiants víctimes de violència masclista

El conveni respon a la voluntat del Govern i de les universitats de lluitar contra la violència de gènere i garantir els drets bàsics de les dones que la pateixen.


La consellera de la Presidència, Elsa Artadi, i la d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, han signat al Palau de la Generalitat un conveni de col·laboració amb tots els rectors i rectores de les universitats de Catalunya amb l’objectiu d’implantar un procediment excepcional de canvi d’estudis oficials de grau adreçat a dones estudiants que acreditin la condició de víctimes de violència masclista.

Aquesta mesura permetrà a les dones víctima de violència masclista, així com als fills i filles que en depenen, continuar els estudis oficials de grau en una universitat diferent d’aquella en què els van iniciar. La finalitat és que la persona afectada pugui continuar els seus estudis, en el termini de temps més curt possible, mitjançant el trasllat del seu expedient, en qualsevol de les universitats del sistema català que hagi triat.

El conveni signat respon a la voluntat del Govern i de les universitats catalanes de lluitar contra la violència de gènere i garantir els drets bàsics de les dones que la pateixen. Les entitats signants reconeixen que la violència de gènere és un problema estructural que pateixen les dones, tant en l’àmbit públic com en l’àmbit privat, en el marc d’unes relacions de poder desiguals entre dones i homes. En aquest sentit, es tracta d’una greu vulneració dels drets humans i un impediment perquè les dones puguin assolir la plena ciutadania, l’autonomia i la llibertat.

Per aquest motiu, correspon als poders públics establir els mecanismes adients per contribuir a l’erradicació d’aquesta violència i garantir el dret bàsic de les dones a viure en pau. El present conveni s’emmarca, a més, en els disset objectius de desenvolupament sostenible fixats per Nacions Unides per superar les desigualtats socials.