Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > El Govern presenta el pla de ...
 
Divendres, 14 de setembre de 2018

El Govern presenta el pla de treball per avançar en el Pacte Nacional per l'eradicació de la Violència Masclista a Catalunya

La comissió està formada per representants d’una seixantena d’organismes de la Generalitat, institucions, organitzacions socials i professionals.


La consellera del Departament de la Presidència, Elsa Artadi, ha presidit la sessió plenària de la Comissió Nacional per a una Intervenció Coordinada contra la Violència Masclista (CNVM), màxim òrgan de coordinació interinstitucional en la lluita contra la violència masclista. També hi ha intervingut la presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD) i vicepresidenta de la Comissió, Núria Balada. La comissió està formada per representants d’una seixantena d’organismes de la Generalitat, institucions, organitzacions socials i professionals.

La consellera ha presentat el pla de treball, la canalització de la participació i les prioritats del Pacte Nacional per l'eradicació de la Violència Masclista a Catalunya (PNVM), que es concretarà a través d’aquesta Comissió, i que comptarà amb una àmplia participació de totes les institucions i entitats especialitzades.

El PNVM vol garantir els instruments i recursos necessaris per desplegar i executar les accions previstes en el Programa d'intervenció integral contra la violència masclista de prevenció i eradicació de la violència masclista. Aquest Programa, s'estructura en els següents 6 objectius estratègics:

1. Impulsar la prevenció específica de la violència masclista.
2. Millorar la detecció i identificació de situacions de risc i d'existència de violència masclista.
3. Desplegar i ampliar la Xarxa d'atenció i recuperació integral per a les dones que pateixen o han patit violència masclista i dels seus fills i filles dependents.
4. Millorar l'atenció de les dones en situació de violència masclista en el moment de les denúncies i al llarg de tot el procés judicial.
5. Promoure la capacitació dels professionals i la recerca en violència masclista.
6. Optimitzar els mecanismes de coordinació de la Xarxa d'atenció integral de violència masclista.

En el plenari s’han presentat iniciatives de l’acció de Govern en l’abordatge de la violència masclista com els resultats de l’Enquesta de Violència Masclista a Catalunya i el Grup de Treball de Violències Sexuals (Departament d’Interior); l’ampliació dels serveis de les Oficines d’Atenció a la Víctima del Delicte, (Departament de Justícia) i el Procés de participació i elaboració del II Programa d’Intervenció Integral contra la Violència Masclista -Eix 3 del Pla Estratègic de Polítiques d’Igualtat de Gènere 2018-2021- (Institut Català de les Dones). Per altra banda, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya ha presentat el recurs didàctic Violències Masclistes en Xarxa.