Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > El Govern destina 53,4 milions ...
 
Dimecres, 05 de juliol de 2017

El Govern destina 53,4 milions d'euros al programa del SOC "Treball i Formació" per a persones en atur

El Servei Públic d'Ocupació de Catalunya subvenciona la contractació de persones en atur mitjançant aquest programa que combina accions d'experiència laboral i de formació.


El Govern destina 53,4 milions d'euros al programa del SOC "Treball i Formació" per a persones en atur

El Consell Executiu ha aprovat autoritzar al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) el pressupost de 53,4 milions d’euros pel programa “Treball i Formació”, un 34% més que el de l’any passat. Mitjançant aquest programa, el SOC subvenciona la contractació de persones en atur per portar a terme accions d’experiència laboral i de formació per afavorir-ne la inserció laboral i millorar la seva ocupabilitat.

“Treball i Formació” es destina a persones en atur no perceptores de prestació o subsidi per desocupació, preferentment més grans de 45 anys, i a les beneficiàries de la Renda Mínima d’Inserció (RMI). Com a novetat d’enguany, les persones beneficiàries no hauran d’haver exhaurit la prestació o subsidi sinó tan sols no tenir-ne. D’aquesta manera s’inclou les persones que, com els autònoms, no han percebut mai prestacions. A més, el programa obre una línia específica de 8 milions d’euros per a dones víctimes de violència de gènere i dones aturades de molt llarga durada no perceptores de prestacions ni subsidis.

Les contractacions del programa hauran de ser de 6 o 12 mesos a jornada completa i acció formativa i, com en l’edició de l’any passat, es proposa que el salari mensual per a les persones contractades sigui, com a mínim, de 1.000 euros. Les entitats locals (ajuntaments, consells comarcals o, en el seu lloc, els seus organismes autònoms), i les entitats sense ànim de lucre legalment constituïdes amb centre de treball de Catalunya són les que poden optar a la convocatòria de subvencions del programa “Treball i Formació”.