Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > La Generalitat organitza la ...
 
Divendres, 28 d'abril de 2017

La Generalitat organitza la primera jornada del Pla Nacional per aplicar l’Agenda 2030 a Catalunya: "Eradicar la pobresa al món i en totes les seves formes"

L’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible va ser aprovada per l’Assemblea General de les Nacions Unides i el Govern de Catalunya va assumir el compromís d’elaborar un pla nacional que assegurés la seva aplicació al nostre país.


La Generalitat organitza la primera jornada del Pla Nacional per aplicar l’Agenda 2030 a Catalunya: "Eradicar la pobresa al món i en totes les seves formes"

El proper 5 de maig, la Generalitat organitza la jornada “Eradicar la pobresa al món i en totes les seves formes” que s’emmarca en el Pla Nacional per assegurar l’aplicació de l’Agenda 2030 al nostre país. El 25 de setembre de 2015, l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la resolució “Transformar el nostre món: l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible”, que conté 17 objectius i 169 fites global a assolir en l’horitzó de l’any 2030.

La Generalitat ha organitzat un cicle de 6 jornades per analitzar alguns dels reptes i compromisos que el nostre país té plantejats en relació a l’Agenda 2030 global i la seva aplicació a Catalunya. La primera d’aquestes jornades, organitzada en col·laboració amb la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, Càritas Diocesana de Catalunya i Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), coincideix amb el primer objectiu de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides: Eradicar la pobresa al món i en totes les seves formes.

L’obertura institucional de la jornada anirà a càrrec de la consellera del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa. A continuació tindran lloc tres ponències sobre l’Agenda 2030, els seus objectius i la seva aplicació a Catalunya. La primera tractarà la pobresa, les desigualtats i la inclusió social, i anirà a càrrec de Mario Negre, investigador sènior de l’Institut Alemany de Desenvolupament i consultor al Grup de Recerca del Banc Mundial, i d’Àngel Belzunegui, director de la Càtedra d’Inclusió Social de la Universitat Rovira i Virgili (URV). A la segona Arnau Queralt, director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS), parlarà sobre els reptes a Catalunya. I el secretari d'Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, parlarà sobre els compromisos del Govern de Catalunya a la tercera conferència.

La jornada també acollirà una taula rodona que comptarà amb la presència de: Mercè Darnell, adjunta a l’Acció Social de Càritas Diocesana de Barcelona; Teresa Crespo, presidenta, d’ECAS; i Oriol Illa, president de la Taula del Tercer Sector Social. La moderació anirà a càrrec de Meritxell Benedí, responsable de Projectes Estratègics del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. La jornada finalitzarà amb un debat amb el públic i un acte de cloenda.

 

Data: 5 de maig 2017
Horari: 10:00 a 13:00h
Lloc: Museu i Centre d'Estudis de l'Esport Dr. Melcior Colet (Buenos Aires, 56-58, Barcelona)
L’assistència és oberta i gratuïta. Per motius d’aforament, les places són limitades.
Es prega inscripció prèvia a l’adreça cads@gencat.cat  (es confirmarà la inscripció)