Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > L’educació en el lleure ...
 
Dimarts, 06 de novembre de 2018

L’educació en el lleure commemora els 125 anys de Colònies de Vacances a Catalunya

Durant l’acte, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha destacat el compromís d’aprofundir en l’educació en el lleure com a eina de creixement integral, fent especial atenció als col·lectius amb situació de més vulnerabilitat.


El Palau de la Generalitat ha acollit l’acte de commemoració dels 125 anys de Colònies de Vacances a Catalunya que ha comptat amb la presència del president, Quim Torra, la del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i la dels representants de les principals entitats de lleure del país. Un total de 250 persones s’han aplegat al Saló Sant Jordi per celebrar el reconeixement de l’educació en el lleure, una de les tres instàncies educatives dels infants i joves a Catalunya juntament amb la família i l’escola. Aquesta commemoració coincideix amb el 90è aniversari de l’escoltisme i els 60 anys de l’inici de l’activitat de la Fundació Pere Tarrés.

Durant l’acte, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha manifestat l’aposta del Govern per protegir i potenciar l’educació en el lleure i acompanyar les federacions i moviments d’associacions educatives de Catalunya. I ha destacat que el pla de Govern inclou el compromís d’aprofundir en l’educació en el lleure com a eina de creixement integral, fent especial atenció als col·lectius amb situació de més vulnerabilitat.

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha posat en valor l'educació en el lleure i, en especial, la tasca dels monitors i monitores. També ha destacat que les colònies i la tasca de caus i esplais garanteixen la igualtat d'oportunitats i una societat millor.

L’acte, conduit per la periodista Gemma Bonet, també ha comptat amb la intervenció de Josep Oriol Pujol i Humet, director general de la Fundació Pere Tarrés que ha parlat dels intangibles associats a les colònies que han ajudat a milers d’infants i adolescents a ser més persones, respectuosos amb l’altre, amb la natura, compromesos, responsables, gent de pau i reflexius.

Durant la commemoració, el doctor en pedagogia i professor de la Universitat de Girona Pere Soler ha pronunciat la conferència "Colònies de Vacances a Catalunya: trajectòria, contribucions i reptes".

L’educació en el lleure a Catalunya

Un total de 414.953 infants i joves van participar en activitats de lleure a Catalunya durant l’estiu de l’any passat. Això suposa que un 34,5% dels infants i adolescents catalans, un de cada tres, van participar en alguna colònia, casal, acampada, ruta o camp de treball, segons dades de la direcció general de Joventut.