Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > DIXIT Vic organitza la ...
 
Dijous, 15 d'octubre de 2015

DIXIT Vic organitza la conferència "Obstacles i oportunitats legals per abordar els matrimonis forçats"

A Catalunya, el matrimoni forçat té una presència important a causa de la realitat de moviments migratoris que la converteixen en un país d’acollida per a nous projectes vitals d’una col·lectivitat de persones amb una àmplia diversitat de procedències. Amb aquest flux migratori també viatgen algunes pràctiques fortament arrelades en la seva cultura. En alguns casos, aquestes pràctiques són manifestament contràries al marc legal vigent a Catalunya i també als drets humans, com és el cas dels matrimonis forçats, considerats com una forma de violència masclista.


El 30 d’octubre a les 12 h., Noelia Igareda, doctora en Dret, Màster en Polítiques d’Igualtat de Gènere i investigadora del grup de recerca Antígona (UAB), impartirà la conferència “Obstacles i oportunitats legals per abordar els matrimonis forçats”.

En el transcurs de la xerrada, Igareda analitzarà aquesta problemàtica i presentarà el marc jurídic europeu, espanyol i català. També parlarà sobre les diferències entre els matrimonis forçats, els concertats i els fraudulents, així com els diversos problemes amb què es poden trobar els professionals per identificar-los i actuar. Finalment, presentarà els obstacles amb què es troben les dones per sortir o evitar aquesta situació.

Data: 30 d’octubre de 2015 a les 12 h.
Lloc: DIXIT Vic Centre de Documentació de Serveis Socials. Carrer Miquel Martí i Pol, 1. Vic
Inscripció: les places són limitades i cal inscripció prèvia emplenant el següent formulari
Organitza: DIXIT Vic Centre de Documentació de Serveis Socials i el Centre d’Estudis Interdisciplinaris de Gènere de la UVic-UCC. Hi col·labora: Obra Social “la Caixa”