Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > DIXIT Vic organitza una ...
 
Dimecres, 04 d'abril de 2018

DIXIT Vic organitza una conferència sobre les iniciatives comunitàries per a la reinserció social dels delinqüents sexuals

Els delictes sexuals tenen una prevalença baixa en comparació amb la resta de delictes que es produeixen en la societat, però poden causar greus conseqüències en les víctimes, a més d’una gran alarma social. Per això, la investigació científica i aplicada centra els seus esforços en ampliar el coneixement sobre els mecanismes vinculats al desenvolupament d’aquestes conductes, així com en la seva possible detecció, prevenció i tractament.


El 25 d’abril, DIXIT Vic organitzarà la conferència “Delinqüents sexuals i intervencions per a la seva reinserció social”, en la qual es presentaran els resultats de diversos estudis en què s’identifiquen les carències i dificultats personals i socials vinculades a l’inici i desenvolupament de l’agressió sexual, així com els programes de prevenció i tractament per a delinqüents sexuals aplicats en la comunitat i en centres penitenciaris.

L’acte anirà a càrrec d’Ana Martínez Catena, doctora en psicologia, llicenciada en criminologia i membre investigadora del Grup d’Estudis Avançats en Violència de la Universitat de Barcelona. Durant l’acte es presentarà el programa Cercles de Suport en la Comunitat, adreçat a agressors sexuals amb un elevat risc de reincidència. Aquest programa s’ha aplicat de manera pilot a Catalunya en els darrers anys i consisteix en que un grup de voluntaris, coordinats per professionals, acompanyen al delinqüent sexual en el procés de reintegració, oferint-li suport instrumental i emocional durant els primers anys de la posada en llibertat.

 

Data: 25 d’abril de 18.30 a 20 h.
Lloc: Aula Magna de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. C/ de la Laura, 13. 08500 Vic (Campus Torre dels Frares. Planta Baixa)
Inscripció: les places són limitades i cal inscripció prèvia emplenant el següent formulari
Organitza: DIXIT Vic Centre de Documentació de Serveis Socials
Hi col·labora: Grau en Educació Social i Grau en Psicologia de la UVic-UCC i l’Obra Social “la Caixa”