Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > DIXIT Vic organitza una ...
 
Dijous, 06 de setembre de 2018

DIXIT Vic organitza una conferència sobre la detecció i el suport a la dislèxia

La dislèxia és una dificultat específica de l’aprenentatge amb origen neurològic que afecta la lectura i l'escriptura. Al voltant del 40% de la població dislèxica no està diagnosticada, per això esdevé un trastorn ocult, generalment associat a d’altres com ara el dèficit d’atenció o la discalcúlia. El rendiment de les persones dislèxiques no es correspon amb les seves capacitats, ja que tenen dificultats per llegir i escriure independentment de la resta de capacitats cognitives.


El 26 de setembre, DIXIT Vic organitza la conferència “La detecció i el suport a la dislèxia” en la qual es farà una reflexió sobre l’abordatge de la dislèxia i la seva evolució en els darrers anys. Durant la xerrada s’explicarà l’experiència d’investigació multidisciplinària en un projecte comú entre la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Carnegie Mellon i Change Dyslexia per desenvolupar l’eina Dytective de detecció precoç i de suport a la dislèxia.

L’acte anirà a càrrec de la doctora Luz Rello, fundadora de Change Dyslexia i investigadora a la Universitat Carnegie Mellon. Rello va ser la primera espanyola a rebre el premi European Young Researchers Award (EYRA) per la seva investigació per ajudar a persones amb dislèxia. També ha rebut el Premi Fundació Princesa de Girona 2016 en la categoria Social i ha estat reconeguda pel MIT Technology Review com a Innovador menor de 35 anys.

 

Data: 26 de setembre de 2018 a les 18h.
Lloc: Sala Segimon Serrallonga de la UVic- UCC. C/ d’en Perot Rocaguinarda,17 de Vic
Inscripció: Inscripció gratuïta emplenant el següent formulari
Organitza: DIXIT Vic Centre de Documentació de Serveis Socials i SÍRIUS VIC Centre per a l’autonomia personal i tindrà lloc en el marc de  la 8ª edició de les “Jornades Tic Salut i Social” que se celebraran els dies 27 i 28 de setembre a Vic.
Col·labora: Obra Social “la Caixa”