Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > DIXIT Vic organitza la ...
 
Dilluns, 08 d'octubre de 2018

DIXIT Vic organitza la conferència "El trastorn obsessiu i compulsiu: repercussions en qui el pateix i el seu entorn familiar i social"

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), el 2% de la població pateix trastorn obsessiu i compulsiu (TOC) i es tracta de la quarta malaltia psiquiàtrica més freqüent i una de les més limitadores. Les persones afectades tenen obsessions persistents que els provoquen pors injustificades que intenten controlar amb comportaments compulsius, repetitius i rituals. Tot plegat els suposa un intens malestar psicològic que interfereix de manera significativa en la vida familiar, social i laboral.


El 30 d’octubre, DIXIT Vic acollirà la conferència "El trastorn obsessiu i compulsiu: repercussions en qui el pateix i el seu entorn familiar i social” amb motiu dels actes organitzats per Osona amb la Salut Mental 2018. Durant la xerrada es parlarà sobre com els pensaments intrusius poden arribar a convertir-se en obsessions, i es mostrarà com diferenciar les compulsions de les manies.

L’acte anirà a càrrec de M. Jesús Creus, especialista en psicologia clínica i entrenament personal (coaching), amb experiència en l'avaluació, el diagnòstic i el tractament de trastorns psicològics i problemes relacionats amb processos d'adaptació que afecten el benestar i l'equilibri emocional de la persona.

Creus, que actualment és membre del Centre Mèdic Teknon de Barcelona i psicòloga clínica al Servei de Salut Mental d'Adults (CSMA) d'Althaia, Xarxa Assistencial i Universitària de Manresa, aprofundirà sobre com el TOC repercuteix en la qualitat de vida de la persona afectada i del seu entorn familiar, i presentarà les eines de les que disposa la psicologia per ajudar les persones afectades.

 

Data: 30 d’octubre de 2018 a les 17 h.
Lloc: Sala Segimon Serrallonga de la UVic-UCC. C/ d'en Perot Rocaguinarda 17, Vic
Inscripció: les places són limitades i cal inscripció prèvia emplenant el següent formulari
Organització: DIXIT Vic Centre de Documentació de Serveis
Col·labora: Obra Social "la Caixa"