Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > DIXIT Lleida programa la ...
 
Dimecres, 17 de gener de 2018

DIXIT Lleida programa la conferència "Parlem de l’Islam de forma apropiada: la terminologia no és innocent"

A l’hora d’informar sobre l’Islam i el món àrab, el desconeixement de la matèria fa que de vegades s’utilitzi una terminologia errònia per part d’alguns mitjans de comunicació, entitats i organismes que pot portar a confusió.


El 16 de febrer, DIXIT Lleida oferirà la conferència "Parlem de l’Islam de forma apropiada: la terminologia no és innocent", en la qual es donaran les claus per entendre i contextualitzar termes com musulmà, islàmic o islamista, xiïta o sunnita, imam, salafista, wahabí, etc.

Durant la xerrada, especialment adreçada a agents socials, personal educador, periodistes i persones interessades en formar-se sobre la realitat de l’islam, també s’explicarà el sentit real que té el concepte “gihad” per a les persones practicants de l’Islam.

L’acte anirà a càrrec de Dolors Bramon, doctora en filologia semítica i en història medieval i professora emèrita d'estudis àrabs i islàmics de la Universitat de Barcelona. Bramon també és professora d’Islam a l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona, assessora externa especialista del TermCat i col·laboradora de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans. És autora de nombroses publicacions sobre temes àrabs i islàmics com L'islam avui. Alguns aspectes controvertits (Fragmenta, 2016), Obertura a l’Islam (Cruïlla 2001) o Ser dona i musulmana (Cruïlla, Barcelona 2008).

 

Data: 16 de febrer de 2018 de 12 a 13.30 h.
Lloc: Sala d’actes de la Diputació de Lleida: c/ del Carme, 26. Lleida
Inscripció: les places són limitades i cal inscripció prèvia emplenant el següent formulari
Organització: DIXIT Lleida