Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > DIXIT i l’Institut Borja de ...
 
Dilluns, 21 de setembre de 2015

DIXIT i l’Institut Borja de Bioètica-URL organitzen la conferència "Confidencialitat en la intervenció social"

La confidencialitat és un principi bàsic de la relació assistencial que està protegit legalment i que assegura el respecte a les persones i als seus drets des del reconeixement de la seva dignitat, però que no sempre és de fàcil abordatge per part dels professionals.


DIXIT i l’Institut Borja de Bioètica-URL organitzen conjuntament dues conferències a Barcelona i Lleida per donar veu al doctor Josep Ramos, que reflexionarà sobre les dimensions professional, ètica i jurídica de la intervenció en serveis socials i els conflictes que poden sorgir en la defensa del dret a la intimitat de les persones usuàries.

En el transcurs de l'acte, es tractaran els temes següents:

  • Aspectes conceptuals i ètics que es troben els i les professionals dels serveis socials: privacitat, confidencialitat, secret professional, el dret a la protecció de les dades personals etc. 
  • El procés de comunicació entre professionals i persones usuàries. La confidencialitat com a eix de respecte a la dignitat i com a estratègia per guanyar la confiança de les persones ateses. 
  • Quines dades es poden transferir i a qui? Qui ho demana i amb quina finalitat? Com s’ha de transmetre la informació sensible? 
  • Drets i obligacions dels professionals. Els codis deontològics.


Josep Ramos és llicenciat en Medicina, especialista en psiquiatria, Màster en Bioètica i  expert en Planificació de serveis. També és professor de l’Institut Borja de Bioètica-URL, membre del Comitè d’Ètica Assistencial del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, de l'ERE d'ALLEM (Lleida) i vocal del Comitè d'Ètica dels Serveis Socials de Catalunya.

Data i lloc:

  • 15 octubre de 2015, a les 17 h., a DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials (Passeig del Taulat, 266-270. Planta 1a. Barcelona)
  • 30 octubre de 2015, a les 12 h., a la Biblioteca dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Lleida (Av. del Segre, 5. Lleida)


Inscripcions:

  • Per assistir a la conferència de Barcelona, cal inscripció prèvia emplenant el següent formulari
  • Per assistir a la conferència de Lleida, cal tenir en compte que l'aforament ja està ple. La inscripció prèvia emplenant el següent formulari és per quedar en llista d'espera. També podeu consultar el programa complet del cicle d'activitats de DIXIT Lleida (Set. – Des. 2015).


Organitza
: DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials i Institut Borja de Bioètica-URL