Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > DIXIT Girona presenta una ...
 
Dimecres, 13 de maig de 2015

DIXIT Girona presenta una jornada de reflexió sobre prejudicis, estereotips i discriminació per raó d’origen


DIXIT Girona

La jornada “La intervenció social i els prejudicis, estereotips i discriminacions per raó d’origen” constarà d’una primera intervenció per emmarcar el paper dels discursos en la construcció d’un nou tipus de racisme subtil i indirecte, amb l’objectiu de prendre consciència de la importància de la comunicació. En la segona part, s’analitzarà la realitat del racisme a Catalunya, compartint les dades que anualment recull SOS Racisme i fent èmfasi en els casos denunciats en l’àmbit social. A la darrera intervenció, es compartiran reflexions a l’entorn de la temàtica amb una professional de llarga experiència en els serveis socials bàsics.  

  • Nou racisme i serveis socials. Enrique Santamaria, membre del Laboratori Cooperatiu de Socioantropologia de l’Institut Català d’Antropologia.
  • Presentació de l’informe sobre l’estat del racisme a Catalunya. Alba Cuevas, directora de SOS Racisme Catalunya.
  • Reflexions des dels serveis socials bàsics. Mercè Ginesta, professora associada del Grau en Treball Social de la Universitat de Girona, coordinadora de l’àrea deBenestar Social de l’Ajuntament de Pineda de Mar (2001-2013).
  • Debat amb les persones assistents.


Data:
5 de juny de 2015, de 10 a 12 h.
Lloc: Atenció, canvi d'ubicació: Sala Carles Rahola de l'Edifici de la Generalitat de Catalunya. Plaça Pompeu Fabra, 1. Girona
Inscripció: les places són limitades i cal inscripció prèvia emplenant el següent formulari
Organitza: DIXIT Girona Centre de Documentació de Serveis Socials Marià Casadevall i la Direcció General per la Immigració a les Comarques Gironines