Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > DIXIT Girona organitza la 7a ...
 
Dijous, 20 d'abril de 2017

DIXIT Girona organitza la 7a edició de les Converses d’ètica aplicada on és tractarà la diversitat religiosa als serveis d’atenció a les persones

Les jornades estan organitzades juntament amb l’Observatori d’Ètica Aplicada a l’Acció Social i la Fundació Campus Arnau d’Escala, i donaran resposta a qüestions com la gestió del procés de secularització respecte l’increment de la diversitat religiosa o si l’actitud dels professionals és més propera a una laïcitat positiva o negativa.


Els dies 18 i 25 de maig, DIXIT Girona Centre de Documentació de Serveis Socials Marià Casadevall acollirà la 7a edició de les Converses d’ètica aplicada que portaran per títol “La gestió de la diversitat religiosa en els serveis d’atenció a les persones. Oportunitats i reptes”. En el transcurs de les jornades s’analitzarà l'actitud dels professionals de l’àmbit d’afers socials i d’educació respecte al fet religiós i la diversitat a partir de les conclusions de l’informe La laïcitat positiva a Catalunya: raonabilitat, límits i aplicacions (estudi finançat per la Direcció General d'Afers Religiosos en la línia d'ajuts RELIG2015).

Les dues sessions aniran a càrrec de Joan Vergés, director de la Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani de la Universitat de Girona (UdG), Anna Quintanas, directora de l’Observatori i Mostafà Shaimi, grau en Filosofia per la UdG i membre de l’equip d’investigació que ha elaborat l’informe. El programa de les sessions serà el següent:

18 de maig de 2017

  • Presentació de les conclusions de l’estudi a càrrec de Joan Vergés, Anna Quintanas i Mostafà Shaimi.
  • Anàlisi i debat sobre el contingut de l’estudi entre tots els participants.
  • Lliurament als participants una còpia de les conclusions de l’estudi.

 

25 de maig de 2017

  • Continuació de l’anàlisi i la deliberació de les conclusions de l’estudi amb la intenció d’intentar determinar propostes de millora sobre la gestió del fet religiós.

 

Aquest acte està especialment adreçat a professionals, investigadors, docents i estudiants de l’àmbit de la intervenció social, educativa, psicològica i sociosanitària. També pot tenir un interès especial pels mestres, professors, educadors i equips directius del centres educatius de primària i secundària.

Dates: 18 i 25 de maig de 2017, de 17 a 19 h.
Lloc: Casa de Cultura de Girona, aula B. Plaça de l'Hospital, 6. Girona
Inscripció: cal inscripció prèvia emplenant el següent formulari
Organitza: Observatori d’Ètica Aplicada a l’Acció Social, Fundació Campus Arnau d’Escala i DIXIT Girona Centre de Documentació de Serveis Socials Marià Casadevall