Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > DIXIT Girona acollirà la ...
 
Dijous, 20 d'abril de 2017

DIXIT Girona acollirà la presentació de l’informe L’estigma i la discriminació en salut mental a Catalunya 2016

A continuació es lliuraran els premis del II Concurs de relats Marià Casadevall en el que han participat textos amb l’estigma en salut mental com a temàtica principal.


El 80% dels catalans amb trastorn ha estat discriminat per raó de la seva salut mental: burles, escarni, agressió física o sexual, rebuig o sobreprotecció són alguns dels comportaments discriminatoris que pateix aquest col·lectiu en l’àmbit laboral, educatiu, sanitari social o familiar.

El 18 de maig, DIXIT Girona Centre de Documentació de Serveis Socials Marià Casadevall acollirà la presentació de l’informe L’estigma i la discriminació en salut mental a Catalunya 2016, elaborat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Obertament i Spora Sinergies, SCCL, que ha explorat i identificat els factors psicosocials relacionats amb l’estigma i la discriminació que pateixen les persones amb un trastorn mental a Catalunya.

La presentació de l’informe anirà a càrrec d’Aleix Caussa, psicòleg social i codirector de Spora Sinergies, SCCL, que mostrarà com l’estudi pretén donar visibilitat a aquest tipus de comportaments discriminatoris per evitar-ne el silenci i l’ocultació social. Després de la xerrada es lliuraran els premis del II Concurs de Relats Marià Casadevall en el qual s’han presentat textos que tracten l’estigma en salut mental com a temàtica principal.

 

Data: 18 de maig de 2017, de 17 a 19 h.
Lloc: DIXIT Girona Centre de Documentació de Serveis Socials Marià Casadevall. Carrer Bernat Boades, 68. Girona
Inscripció: cal inscripció prèvia emplenant el següent formulari
Organitza: DIXIT Girona Centre de Documentació de Serveis Socials Marià Casadevall i Fundació Campus Arnau d’Escala