Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > El Departament de Cultura i la ...
 
Dimarts, 12 de juny de 2018

El Departament de Cultura i la UAB ofereixen un MOOC en accessibilitat a les arts escèniques

El Departament de Cultura col·labora en el projecte europeu Accessible Culture&Training amb la Universitat Autònoma de Barcelona, Trànsit Projectes, l’ECQA, la companyia de teatre NTGent, l’agència d’accessibilitat INTER i les Universitats d’Anvers, Viena i Belfast.


El Departament de Cultura i la UAB ofereixen un MOOC en accessibilitat a les arts escèniques

El projecte Accessible Culture&Training (ACT) ha elaborat un Massive Open Online Course (MOOC), un curs en línia obert i massiu en accessibilitat a les arts escèniques. El MOOC, anomenat Accessibility to the Scenic Artsés lliure, gratuït i obert, adreçat a un públic divers i ampli, disponible en anglès a la plataforma d’educació online Coursera amb una durada de set setmanes.

Segons el programa del MOOC, els alumnes aprendran què és l’accessibilitat i quins elements són claus en l’accessibilitat als equipaments escènics i musicals. Es tractaran els serveis específics d’accessibilitat, la comunicació accessible i la gestió en esdeveniments i espectacles. Un cop superat el curs, l’alumne tindrà la possibilitat d’obtenir un certificat emès per l’European Certification and Qualification Association (ECQA).

ACT, Accessible Culture&Training

El projecte ACT proposa la definició d'un nou perfil professional (expert/manager en accessibilitat per a les arts escèniques) que permeti als espais escènics i musicals assumir les necessitats d’accessibilitat que els hi reclama la normativa. El projecte se centra en la promoció de la igualtat d'oportunitats i d'accessibilitat als esdeveniments culturals en tots els països i idiomes, i busca establir i qualificar el perfil d'expert en accessibilitat per apoderar a tota la ciutadania.

Pla d’accessibilitat

La Direcció General de Cooperació Cultural, en el marc de les seves competències, està duent a terme el Pla d’accessibilitat dels equipaments escènics i musicals públics 2016-20. El seu desplegament s’emmarca dins del Sistema Públic d’Equipaments Escènics i Musicals (SPEEM) i per mitjà d’aquest Pla es pretén que les activitats culturals garanteixin les suficients condicions d’accessibilitat.