Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > El Govern contracta 403 nous ...
 
Dimecres, 13 de setembre de 2017

El Govern contracta 403 nous professionals per la implementació de la Renda garantida de ciutadania

La nova prestació es va posar en marxa el dia 15 de setembre i permet que les persones beneficiàries cobrin d'entrada un ajut lligat a un pla d'inserció laboral o d'inclusió social segons la realitat de cada receptor.


El Govern contracta 403 nous professionals per la implementació de la Renda garantida de ciutadania

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, va presentar en roda de premsa amb el secretari general del departament, Josep Ginesta, i el director general d'Economia Social, Tercer Sector, Cooperatives i Autoempresa, Josep Vidal, el procés d'implementació de la Renda garantida de ciutadania. La nova prestació es va posar en marxa el dia 15 de setembre i permet que les persones beneficiàries cobrin d'entrada un ajut lligat a un pla d'inserció laboral o d'inclusió social segons la realitat de cada receptor. D'aquesta manera, els perceptors de la Renda garantida de ciutadania cobraran una prestació garantida de 414€ on s'hi afegiran 150€ complementaris en funció de si es segueix el pla acordat entre administració i beneficiari. La quantitat a percebre anirà augmentant fins l'any 2020 quan els beneficiaris cobraran el 100% de l'Índex de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) estimat ara en 664€ al mes. 

Bassa va anunciar que s'han contractat 403 nous professionals per atendre demandes d'informació, fer sol·licituds de la prestació i gestionar la Renda garantida de ciutadania. Aquests professionals s'han incorporat a les Oficines de Treball (189 efectius), a les oficines d'Atenció Ciutadana i Oficines d'Afers Socials i Famílies (133 efectius), a la Direcció General d'Economia Social, Tercer Sector, Cooperatives i Autoempresa (44 efectius) i la a Direcció General de Protecció Social (37 efectius).

Les persones beneficiàries de la Renda garantida de ciutadania han de ser majors de 23 anys, no disposar d'ingressos, rendes o recursos mínims durant els sis mesos anteriors a la sol·licitud i no ser beneficiàries d'una prestació pública o privada de servei residencial. Alhora hauran d'estar empadronades a Catalunya i tenir-hi residència durant els 24 mesos anteriors a la sol·licitud, així com no disposar de propietats a banda de l'habitatge habitual. En aquesta primera fase, la RGC només serà compatible amb les rendes de treball a temps parcial de famílies monoparentals.

Durant la roda de premsa també es va presentar la campanya informativa que va engegar la Generalitat el dia 7 de setembre que té per objectiu donar a conèixer la implementació de la Renda garantida a tots els possibles beneficiaris. A través d'anuncis inserits a premsa escrita, mitjans digitals, falques de ràdio i xarxes socials, es deriva als possibles receptors de la nova prestació al web rendagarantida.gencat.cat o al telèfon 900 400 012 per a saber si tenen dret a percebre la Renda i demanar cita prèvia per a fer la sol·licitud.