Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Participa en el ...
 
Dimecres, 19 d'abril de 2017

Participa en el Viquiprojecte: Educació social

El Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya, DIXIT i Amical Wikimedia posen en marxa aquesta iniciativa amb diverses sessions informatives arreu del territori durant el mes de maig.


Girona, Vic, Tarragona, Roquetes, Barcelona i Lleida seran les poblacions que acolliran les sessions de presentació del Viquiprojecte: Educació social, una iniciativa que forma part dels actes de celebració del vintè aniversari del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC). Aquesta entitat l’ha organitzat amb la col·laboració de DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials i d’Amical Wikimedia, en el marc dels acords de col·laboració entre el Departament de Treball, Afers Socials i el CEESC per una banda, i de la Generalitat de Catalunya i Amical Wikimedia per una altra.

Durant les sessions el CEESC presentarà el projecte, que té per objectiu actualitzar, ampliar, traduir i crear articles de l’àmbit d’afers socials a la Viquipèdia, i DIXIT explicarà quina informació i documentació en l’àmbit d’afers socials es pot consultar actualment. El director d’Amical Wikimedia, Àlex Hinojo, aportarà la part pràctica de la sessió i serà l’encarregat d’explicar en profunditat el funcionament de la Viquipèdia i quines són les seves possibilitats a l’hora de poder participar-hi per enriquir-ne el contingut.

Les dates de les sessions són:

 • 4 de maig, 17h: DIXIT Girona (C/ Bernat Boades, 68 Girona). Inscripció
 • 11 de maig, 17h: DIXIT Vic (C/ Miquel Martí i Pol, 1 Vic). Inscripció
 • 12 de maig, 12h: Espai Jove Kesse (C/ de Sant Antoni Maria Claret, 12-14 Tarragona). Inscripció
 • 18 de maig, 12h: Biblioteca de Roquetes (Urbanització Torre d’en Gil, s/n Roquetes, Tortosa). Inscripció
 • 25 de maig, 17h: Aula 3 del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies (Passeig del Taulat, 266-270 Barcelona). Inscripció
 • 26 de maig, 12:00h: Sala d’actes de la Biblioteca Pública de Lleida (Rambla Aragó, 10 Lleida). Inscripció

 

El projecte es pot seguir en línia a la Viquipèdia i durant la tardor el CEESC celebrarà una jornada perquè les persones participants en el viquiprojecte posin en comú les seves experiències.

Participa

Aquest viquiprojecte pretén donar visibilitat als referents, conceptes i àmbits de l’educació social, ja que actualment hi ha poca informació sobre el sector a la Viquipèdia, l'enciclopèdia en línia i de contingut lliure més gran del món. Es tracta d’un projecte obert a tothom en què tota aportació és benvinguda i s’hi pot col·laborar de diverses maneres:

 • Escrivint sobre un o més termes, entorn de l’educació social o l’àmbit social.
 • Millorant, ampliant o traduint els termes que ja existeixen.
 • Proposant termes que no estiguin descrits a la Viquipèdia.
 • Utilitzant l'etiqueta #ESalaViquipèdia per a compartir l’experiència a les xarxes.

 

Per a participar només s’han de seguir aquests passos:

 1. Crear un compte propi a la Viquipèdia, a través d’aquest enllaç.
 2. Entrar al Viquiprojecte i incloure el nom d’usuari.
 3. Al projecte hi ha un llistat de termes per ampliar. Si s’escriu sobre algun tema s’ha d’anotar el nom d’usuari al costat.