Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Acord majoritari del Govern i ...
 
Dilluns, 17 de juliol de 2017

Acord majoritari del Govern i les federacions de centres especials de treball més representatives per donar suport a les línies d'ajuts que atorga Treball, Afers Socials i Famílies

Els signants de l’acord i el Departament es comprometen a treballar per redefinir el model de CET i discriminar positivament les persones amb discapacitat de graus més elevats.


Les federacions de centres especials de treball més representatives (DINCAT, AMMFEINA SMC, AEES DINCAT, FÒRUM SALUT MENTAL) i l’Associació CETIP han donat suport a les línies d’ajuts que Treball, Afers Socials i Famílies implementa enguany en diferents convocatòries de subvencions. La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha signat acords marcs amb els representants de les federacions dels centres especials de treball més representatives, on hi treballa el 70% de les persones amb discapacitat.

El Departament intensifica les polítiques de suport al treball, que se suma a l’augment de 68 a 80 milions d’euros del pressupost d’enguany pels CET, aposta per redefinir el model CET per evitar l’exclusió de fet de les persones amb discapacitat amb més dificultat d’inserció laboral. L’acord recull de forma inequívoca l’atenció específica i la discriminació positiva per a persones amb graus de discapacitat més elevats i, per tant, tenen més obstacles de cara a la inserció laboral.

Les persones amb discapacitat amb especials dificultats són les persones amb paràlisi cerebral, persones amb trastorn mental o persones amb discapacitat intel·lectual, amb un grau igual o superior al 33%, i les persones amb discapacitat física o sensorial amb un grau reconegut igual o superior al 65%.

Aquest acord marc subscriu el contingut de la moció aprovada pel Parlament de Catalunya el passat mes de juny en relació als CET i en tot allò que afecta a l’atenció específica de les persones amb discapacitat amb especials dificultats. Actualment, a Catalunya hi ha 207 centres especials de treball on hi treballen 15.051 persones.