Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Més de 200 persones participen ...
 
Divendres, 08 de juny de 2018

Més de 200 persones participen en la II Jornada sobre l’Ètica en els Serveis Socials de Catalunya

La Casa del Mar de Barcelona ha acollit aquest acte en el qual s’han donat a conèixer els darrers documents de recomanacions elaborats pel Comitè d’Ètica dels Serveis Socials de Catalunya sobre qüestions ètiques de caràcter transversal per a tots els àmbits d’intervenció social.


Més de 200 persones participen en la II Jornada sobre l’Ètica en els Serveis Socials de Catalunya

Barcelona ha acollit la 2a Jornada sobre l’Ètica en els Serveis Socials de Catalunya impulsada pel Comitè d’Ètica dels Serveis Socials de Catalunya i organitzada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, la Fundació Campus Arnau d’Escala i l’Observatori d’Ètica Aplicada a l’Acció Social, Psicoeducativa i Sociosanitària.

Més de 200 persones han assistit a aquesta jornada adreçada, preferentment, a professionals membres de Comitès d’Ètica i d’Espais de Reflexió Ètica en Serveis d'intervenció Social, i també a altres persones interessades en formar part. Durant l’acte s’han donat a conèixer els darrers documents de recomanacions elaborats pel Comitè d’Ètica dels Serveis Socials de Catalunya sobre qüestions ètiques de caràcter transversal per a tots els àmbits d’intervenció social.

Chakir El Homrani, conseller del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, ha presentat  la jornada conjuntament amb Begoña Román, presidenta del Comitè d'Ètica dels Serveis Socials de Catalunya.

A continuació s’han presentat els darrers documents de recomanacions elaborats pel Comitè d’Ètica dels Serveis Socials de Catalunya. Anna Maria Prats, representant de la Taula del Tercer Sector Social i directora de la Fundació Tutelar Tomàs Canet, ha exposat la Guia en la protecció i suport a l'exercici de la capacitat: més enllà de la incapacitació; Xavier Cardona, professor de bioètica a la Universitat Ramon Llull, ha donat a conèixer el Document de reflexió sobre contencions; el doctor en filosofia Joan Canimas ha parlat sobre La intimitat als centres residencials de persones amb diversitat funcional. A propòsit de l'ús, l'accés i la supervisió dels espais; i finalment, Joan Mayoral, subdirector general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha presentat el document La separació del nadó de la seva mare en el moment del naixement per causa de maltractament prenatal o per la previsió del futur desemparament del nadó.

L’acte ha seguit amb la presentació de l'eina “Repositori sobre casos tractats pels Espais de Reflexió Ètica dels Serveis Socials de Catalunya”, de l’Observatori d’Ètica Aplicada de la Fundació Campus Arnau d’Escala. A continuació s’ha dut a terme un treball de cas consistent en la simulació d’un espai de reflexió ètica presentat per Maria Isabel Pina, representant de la Federació ALLEM, i coordinat per Josep Ramos, metge psiquiatre expert en planificació de serveis.

La jornada ha finalitzat amb la posada en comú de les conclusions mitjançant un torn obert de preguntes dels assistents i la cloenda.