Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Al voltant de 100.000 persones ...
 
Dimecres, 10 d'octubre de 2018

Al voltant de 100.000 persones es beneficiaran de les accions subvencionades pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya

El Consorci destina 35 milions d'euros a formació per a treballadors/es orientada a la millora de competències professionals.


Chakir el Homrani donant a conèixer la informació en acabar el Consell General del Consorci per a la Formació Contínua

Al voltant de 100.000 persones treballadores, 10.000 més que l’any anterior, es beneficiaran de les accions formatives incloses en els programes de formació professional subvencionats pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya. El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha donat a conèixer la informació en acabar el Consell General del Consorci per a la Formació Contínua celebrat a Barcelona.

El Consorci i l’oferta formativa

El Consorci per a la Formació Contínua impulsa la seva oferta formativa amb la complicitat dels representants de cada sector, mitjançant metodologies participatives en el disseny de les accions, i amb l’actualització permanent del Catàleg d’Especialitats, una eina que recull les necessitats formatives dels sectors productius de Catalunya. Les entitats beneficiàries de les subvencions són les entitats de formació inscrites i/o acreditades en les especialitats formatives convocades, tal i com estableix la convocatòria del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya.

La formació programada per les empreses es complementa amb l’oferta formativa del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, i es desenvolupa amb programes de formació sectorial i transversal alhora que facilita també l’obtenció de certificats de professionalitat. El certificat de professionalitat és una titulació oficial que acredita a qui l’obté que és competent per a desenvolupar una activitat laboral d’acord amb les exigències de la producció i l’ocupació. És a dir, que té els coneixements i habilitats per desenvolupar-la, de forma correcta i d’acord amb les exigències del mercat.

Formació Contínua 2018: 35 milions d’euros

La convocatòria de 2018 dels programes de formació professional per a l’ocupació per a treballadors/es ocupats del Consorci per a la Formació Contínua compta amb un pressupost de 35 milions d’euros.

Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya

El Consorci va néixer l'any 2004 en el marc del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, i està integrat per la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i per les organitzacions sindicals i empresarials que tenen la consideració de més representatives a l'àmbit de Catalunya.

L’impuls de la formació d’oferta entronca amb l’Estratègia Europea 2020, el III Pla General de Formació Professional a Catalunya i el Pla general d’ocupació de Catalunya - Estratègia Catalana per a l’Ocupació (2012-2020).