Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Viquiprojecte: Educació social
 

Viquiprojecte: Educació social

Viquiprojecte: Educació Social
El “Viquiprojecte: Educació social” és una iniciativa que vol donar visibilitat a l’Educació Social dins la Viquipèdia, actualitzant, ampliant, traduint i creant articles sobre aquesta temàtica en aquest repositori de coneixement on line.

El projecte s’emmarca en els actes de celebració del vintè aniversari del Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) i compta amb la col·laboració de DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials i d’Amical Wikimedia, en el marc dels acords de col·laboració entre el Departament de Treball, Afers Socials i el CEESC per una banda, i de la Generalitat de Catalunya i Amical Wikimedia per una altra.

La iniciativa d’aquest Viquiprojecte sorgeix del CEESC després de constatar que la majoria de referents, conceptes i àmbits de l’educació social no són gaire presents a la Viquipèdia, l'enciclopèdia en línia i de contingut lliure més gran del món, i amb la voluntat d’ampliar l’escassa documentació i informació disponible sobre la intervenció socioeducativa oberta a la resta de la societat.

Tothom qui ho vulgui pot participar en aquest viquiprojecte, tot i que està especialment adreçat als i les professionals de l’àmbit d’afers socials que vulguin aportar els seus coneixements. Per participar primer cal inscriure’s al viquiprojecte i després escriure sobre un terme o concepte que encara no consti a la Viquipèdia o bé enriquir un que ja hi sigui, o també traduir-lo.

El projecte es podrà seguir en línia fins a la tardor del 2017 a través de la Viquipèdia i amb l'etiqueta #ESalaViquipèdia a les xarxes socials. A més, durant el mes de maig, s'organitzaran diverses sessions presencials arreu de tot Catalunya per presentar el projecte, així com per conèixer la Viquipèdia, el seu funcionament i per aprofundir en les possibilitats que té com a eina en l’àmbit d’afers socials.

 

 

Organitzen:

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC)

DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials

Amical Wikimedia


Sessions de presentació del projecte

Girona, Vic, Tarragona, Roquetes, Barcelona i Lleida seran les poblacions que acolliran les sessions de presentació del Viquiprojecte: Educació social. Durant les sessions el CEESC presentarà el projecte i DIXIT explicarà quina informació i documentació en l’àmbit d’afers socials es pot consultar actualment. El director d’Amical Wikimedia, Àlex Hinojo, aportarà la part pràctica de la sessió i serà l’encarregat d’explicar en profunditat el funcionament de la Viquipèdia i quines són les seves possibilitats a l’hora de poder participar-hi per enriquir-ne el contingut.

Les dates de les sessions són:

 • 4 de maig, 17h: DIXIT Girona (C/ Bernat Boades, 68 Girona). Inscripció
 • 11 de maig, 17h: DIXIT Vic (C/ Miquel Martí i Pol, 1 Vic). Inscripció
 • 12 de maig, 12h: Espai Jove Kesse (C/ de Sant Antoni Maria Claret, 12-14 Tarragona). Inscripció
 • 18 de maig, 12h: Biblioteca de Roquetes (Urbanització Torre d’en Gil, s/n Roquetes, Tortosa). Inscripció
 • 25 de maig, 17h: Aula 3 del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies (Passeig del Taulat, 266-270 Barcelona). Inscripció
 • 26 de maig, 12h: Sala d’actes de la Biblioteca Pública de Lleida (Rambla Aragó, 10 Lleida). Inscripció

Com es pot participar?

Aquest viquiprojecte pretén donar visibilitat als referents, conceptes i àmbits de l’educació social, ja que actualment hi ha poca informació sobre el sector a la Viquipèdia, l'enciclopèdia en línia i de contingut lliure més gran del món. Es tracta d’un projecte obert a tothom en què tota aportació és benvinguda i s’hi pot col·laborar de diverses maneres:

 • Escrivint sobre un o més termes, entorn de l’educació social o l’àmbit social.
 • Millorant, ampliant o traduint els termes que ja existeixen.
 • Proposant termes que no estiguin descrits a la Viquipèdia.
 • Utilitzant l'etiqueta #ESalaViquipèdia per a compartir l’experiència a les xarxes.

 

Per a participar només s’ha de seguir aquests passos:

 1. Crear un compte propi a la Viquipèdia, a través d’aquest enllaç.
 2. Entrar al viquiprojecte i incloure el nom d’usuari.
 3. Al projecte hi ha un llistat de termes per ampliar. Si s’escriu sobre algun tema s’ha d’anotar el nom d’usuari al costat. També es pot afegir un tema nou al ja existents.

 

Abans d’escriure, és convenient llegir les recomanacions de com redactar un bon article enciclopèdic i consultar el material d’ajuda al Viquiprojecte de l’Educació social, un recurs útil per a la coordinació de l'ajuda i per organitzar la redacció dels articles o la seva millora. 

Informació d'utilitat


Data d'actualització: 28.03.2017