Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Conferència de Xavier Roigé ...
 

Conferència de Xavier Roigé "Transformacions familiars i nous reptes per la cura"

Conferència de Xavier Roigé "Transformacions familiars i nous reptes per la cura"
En la conferència es van abordar les transformacions familiars que vivim en l’actualitat des dels punts de vista demogràfic, legal, social i cultural. Es va incidir en el divorci i la recomposició familiar, les famílies monoparentals i les persones grans que viuen soles.

Data: 4 d'octubre de 2018


Descripció

Durant la xerrada es va analitzar la importància d’aquestes transformacions en la cura familiar, especialment en com s’incrementen les necessitats de cura com a conseqüència de l’allargament de la vida i les millors condicions sanitàries i en com la família ja no pot actuar com a prestadora de serveis en totes les situacions que requereixen assistència o cura.

A més, es van analitzar els nous models familiars a Catalunya que estan produint noves situacions en l’atenció a les persones: separacions, divorcis o les dificultats d’atenció a persones gran que viuen en soledat. També estan sorgint nous actors com els homes cuidadors que, tot i existir encara una gran desigualtat de gènere, plantegen nous reptes en l’assistència i la cura familiar. 

La conferència va anar a càrrec de Xavier Roigé, doctor en Antropologia Social per la Universitat de Barcelona, professor del Departament d'Antropologia Social de la mateixa universitat, director de la Revista d’Etnologia de Catalunya i membre expert de l’Observatori Català de la Família. Ha publicat una vintena de llibres i un centenar d’articles en relació amb la història de la família, les transformacions familiars i el patrimoni cultural.

Vídeo i imatges de la conferència

Per reproduir correctament aquest contingut és necessari instal·lar el programari Adobe Flash Player. Si us plau, baixeu-vos l'última versió, només us requerirà uns instants.


Data d'actualització: 04.10.2018