Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > RECURSOS  > Ètica aplicada als serveis socials
 

Ètica aplicada als serveis socials

 

descripcio

 

El desenvolupament de l'ètica en l'activitat de prestació de serveis socials té com a finalitat aconseguir l'efectiu respecte dels drets de les persones, la promoció dels valors democràtics, l'enfortiment ètic de la societat civil i les bones actituds. Les persones professionals i les entitats que gestionen els serveis socials han d'orientar la seva activitat de manera que es garanteixi la dignitat de les persones, el seu benestar i el respecte a l'autonomia i intimitat.

 

El Comitè d'Ètica dels Serveis Socials de Catalunya assessora en la presa de decisions en l'àmbit dels serveis socials a totes les persones i entitats implicades en serveis d'intervenció social, i actua com a generador de coneixement i de bones pràctiques. Contacte: etica.serveissocials.tsf@gencat.cat

 descripcio

 

El 8 de juny tindrà lloc a Barcelona la 2a Jornada de Comitès d’Ètica i Espais de Reflexió Ètica de Serveis Socials impulsada pel Comitè d’Ètica dels Serveis Socials de Catalunya i organitzada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, la Fundació Campus Arnau d’Escala i l’Observatori d’Ètica Aplicada a l’Acció Social, Psicoeducativa i Sociosanitària.


La jornada s’adreça preferentment a professionals membres de Comitès d’Ètica i d’Espais de Reflexió Ètica en Serveis d'intervenció Social, i també a altres persones interessades en formar part.


Amb aquesta jornada el Comitè d’Ètica dels Serveis Socials de Catalunya vol donar a conèixer els darrers documents de recomanacions elaborats per aquest comitè sobre qüestions ètiques de caràcter transversal per a tots els àmbits d’intervenció social.


Programa de la jornada i inscripció

 

 
 
 • Què és el Comitè d'Ètica?

  Òrgan de caràcter multidisciplinari format per vocals especialistes en l'àmbit de les ciències humanes i socials, la salut o l'educació entre d’altres.

 • ERESS

  Informació sobre els Espais de reflexió ètica en serveis d'intervenció social (ERESS).

 • Bibliografia

  Recull de monografies i articles consultables a DIXIT i també en línia. 

 • Legislació

  Normatives de Catalunya i d'àmbit estatal relacionades amb l'ètica i l'àmbit d'afers socials.
   

 • Documents

  Conté els documents generats pel Comitè d’Ètica dels Serveis Socials de Catalunya.

 • Agenda

  Inclou jornades i cursos de formació relacionats amb l'ètica i l'àmbit d'afers socials.

   

 • Recursos web

  Enllaços a institucions, codis deontològics i portals d'interès relacionats amb l'ètica i l'àmbit d'afers socials.

 • Jornades del Comitè d’Ètica

  Inclou informació i materials de les diferents jornades organitzades pel Comitè d'Ètica.


Publicacions destacades