Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > RECURSOS  > DIXIT TV
 

DIXIT TV

La majoria de les activitats i actes que acullen els diferents espais físics de DIXIT són gravats en vídeo i àudio per després poder ser consultats en qualsevol moment. Aquestes gravacions, així com altres fitxers multimèdia considerats d'interès per a les persones usuàries de DIXIT, són a DIXIT TV.

 

Per reproduir correctament aquest contingut es recomana utilitzar el navegador Chrome i/o tenir instal·lat l’Adobe Flash Player.

 

A més a més, DIXIT també disposa d'un canal propi creat a YouTube, on podreu trobar una referència a cada vídeo.

 

Vídeo destacat

 
 • Conferència de Mónica de Castro "Musicoteràpia i qualitat de vida en el procés d’envelliment"

   

  La música és una eina amb un gran potencial terapèutic i amb molta utilitat per a la realització d’activitats d’acompanyament per a persones que pateixen un procés de demència. La musicoteràpia pot donar resposta a aquelles necessitats canviants i úniques de les persones grans amb trastorns mentals associats a l’envelliment contribuint a la millora de la seva qualitat de vida. DIXIT va organitzar aquesta xerrada en la qual es va definir el concepte de musicoteràpia i es va explicar com la música pot afavorir un procés d’envelliment saludable incidint en aspectes físics, cognitius i psicosocials.

  L’acte va anar a càrrec de Mónica de Castro, que és musicoterapeuta especialitzada en demències i geriatria. De Castro compagina la intervenció clínica, la investigació i la docència treballant amb empreses i entitats com l’Hospital Clínic de Barcelona, la Fundació ACE, l’Institut Català de Neurociències Aplicades o la fundació Alzheimer Catalunya, entre d’altres.


Altres continguts recents a DIXIT TV

 
 • Conferència de Xesco Espar "Quatre estratègies per mirar el futur amb optimisme" (19.04.2018)
  DIXIT va oferir aquesta xerrada en la qual Xesco Espar, professor universitari i exentrenador d’handbol del FC Barcelona, va donar la seva visió de com enfocar els reptes de manera positiva. Va analitzar les possibilitats de les quals poden disposar els professionals d’afers socials per afrontar el futur amb optimisme a partir de quatre estratègies: l’emoció, el creixement personal, el treball en equip i la capacitat d’influir positivament en altres persones.
 • Conferència de Javier Berché "Educació emocional dels alumnes amb altes capacitats intel·lectuals" (11.04.2018)
  Actualment encara existeixen massa mites entorn al concepte de la superdotació, sobretot els que creuen que els superdotats han de ser infants amb un rendiment acadèmic excel·lent. La detecció de les persones amb altes capacitats és molt important per poder fer-ne acompanyament i assegurar el seu correcte desenvolupament educatiu i emocional. DIXIT Vic va presentar aquesta xerrada en la qual es va parlar sobre l’actual concepte de superdotació infantil, entès com una asincronia en diferents nivells, sobretot entre l’edat intel·lectual i l’emocional, fet que origina en l’infant superdotat unes experiències internes que són qualitativament diferents de la normalitat.
 • Conferència de Gabriel Llagostera i Elisenda Serra conferència "El model d’atenció gerontològica centrat en la persona i la gestió de persones" (04.04.2018)
  DIXIT Vic va presentar aquesta xerrada en la qual es va donar a conèixer el model d’atenció a la gent gran que està aplicant l’empresa d’acció social SUMAR. Durant l’acte es va presentar el projecte "Tu decideixes com vols envellir", l’objectiu del qual és generar models d’intervenció que permetin a la gent gran envellir tal i com han viscut, i que mantinguin el seu projecte de vida sense perdre autonomia, llibertat, ni la dignitat. En el marc del projecte també es va parlar de la primera unitat de convivència catalana, ubicada a Sant Hilari Sacalm.
 • Conferència de Cristina Günther "Noves aportacions en intervenció familiar amb progenitors separats en conflicte" (20.03.2018)
  Segons les darreres estadístiques, més de la meitat de les parelles que es divorcien tenen al menys un fill en comú. Alguns d’aquests casos es converteixen en processos conflictius i, per tant, un gran nombre de progenitors requereixen l’ajuda dels serveis públics per a afrontar les responsabilitats relacionades amb la criança dels fills. DIXIT Vic va organitzar aquesta xerrada per presentar, des d’una perspectiva sistèmica, una actualització de la recerca en l’àmbit de la intervenció familiar amb progenitors separats en conflicte.
 • Conferència de Feliciano Villar "Expressió sexual en residències de gent gran: barreres i estratègies per superar-les" (16.03.2018)
  La sexualitat és un dret i una dimensió humana que ens acompanya durant tota la vida, inclosos els últims anys. Així, moltes persones grans segueixen tenint interessos sexuals i sent sexualment actives, el que és un indicador de salut i qualitat de vida. Hi ha algunes situacions, però, en què el manteniment de l’activitat sexual es veu dificultada, com en el cas de les persones grans que viuen en residències. DIXIT Vic va organitzar aquesta xerrada en la qual es van identificar les diferents dificultats amb què es troben les persones grans que viuen en residències en l’àmbit sexual, i es va posar un èmfasi especial en les actituds dels professionals, els familiars, la institució i els mateixos residents.