Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > RECURSOS  > DIXIT TV
 

DIXIT TV

La majoria de les activitats i actes que acullen els diferents espais físics de DIXIT són gravats en vídeo i àudio per després poder ser consultats en qualsevol moment. Aquestes gravacions, així com altres fitxers multimèdia considerats d'interès per a les persones usuàries de DIXIT, són a DIXIT TV.

 

Per reproduir correctament aquest contingut es recomana utilitzar el navegador Chrome i/o tenir instal·lat l’Adobe Flash Player.

 

A més a més, DIXIT també disposa d'un canal propi creat a YouTube, on podreu trobar una referència a cada vídeo.

 

Vídeo destacat

 
 • Conferència de Mónica de Castro "Musicoteràpia i qualitat de vida en el procés d’envelliment"

   

  La música és una eina amb un gran potencial terapèutic i amb molta utilitat per a la realització d’activitats d’acompanyament per a persones que pateixen un procés de demència. La musicoteràpia pot donar resposta a aquelles necessitats canviants i úniques de les persones grans amb trastorns mentals associats a l’envelliment contribuint a la millora de la seva qualitat de vida. DIXIT va organitzar aquesta xerrada en la qual es va definir el concepte de musicoteràpia i es va explicar com la música pot afavorir un procés d’envelliment saludable incidint en aspectes físics, cognitius i psicosocials.

  L’acte va anar a càrrec de Mónica de Castro, que és musicoterapeuta especialitzada en demències i geriatria. De Castro compagina la intervenció clínica, la investigació i la docència treballant amb empreses i entitats com l’Hospital Clínic de Barcelona, la Fundació ACE, l’Institut Català de Neurociències Aplicades o la fundació Alzheimer Catalunya, entre d’altres.


Altres continguts recents a DIXIT TV

 
 • Conferència de Maria Jesús Comellas "El talent de la gent gran" (02.01.2018)
  Cada vegada les persones arriben a l’edat de jubilació amb més bona salut i amb un gran bagatge en coneixements i experiències viscudes. Però la visió de l’anomenada tercera edat continua essent la d’un grup potencial per al consum de propostes lúdico-culturals i la de persones usuàries de recursos socials i/o assistencials. Poques vegades es considera a aquest grup d’edat com a ciutadans i ciutadanes que poden continuar activant el seu talent en benefici de tota la societat. DIXIT Vic i DIXIT Lleida van acollir una edició d'aquesta conferència per parlar de la construcció del coneixement a través de les relacions intergeneracionals.
 • Conferència de Montse Esquerda "L’ètica en la intervenció social en l’època de la postveritat" (14.12.2017)
  La postveritat és un nou concepte que fa referència a com l’opinió pública es pot veure més influïda per crides a l’emoció, a la subjectivitat o a les creences i prejudicis, que no pas pels fets objectius. El terme es va popularitzar amb el Brexit i durant la campanya electoral de Donald Trump. DIXIT i l’Institut Borja de Bioètica – Universitat Ramon Llull (IBB-URV) van organitzar aquesta xerrada en la que es va explicar com l’ètica en àmbits de treball molt propers i directes amb persones, com és el d’intervenció social, té diferents reptes afegits en aquesta època marcada per la postveritat.
 • Conferència d'Alex Castan i Sarah Mir "L’esport adaptat com a eina de rehabilitació: el cas del Camp Spinal H2O" (13.12.2017)
  Actualment és tal l’evolució i el reconeixement de l’esport adaptat com a eina de rehabilitació per a persones amb discapacitat, que les pròpies institucions sanitàries promocionen aquesta pràctica cada cop més sovint. DIXIT Vic i SÍRIUS VIC van presentar aquesta xerrada amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat i en la qual es va parlar sobre la introducció de l’esport com a eina rehabilitadora per a persones amb lesió medul·lar.
 • Conferència d’Eva Noguera "Mediació comunitària, una eina per la millora de la convivència" (13.12.2017)
  DIXIT i el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya (TSCAT) van organitzar aquesta ponència en la que es van definir els objectius principals de la mediació comunitària, quin és el seu marc normatiu, com s’implementa i quins conflictes atén, entre altres aspectes. L’acte va tenir lloc a DIXIT Girona Centre de Documentació de Serveis Socials Marià Casadevall.
 • Conferència d’Antonio Manuel Ferrer Lorenzo "El dret de sufragi de les persones amb discapacitat intel·lectual" (23.11.2017)
  El sufragi universal es defineix com el dret a vot de tota persona adulta independentment de la seva raça, sexe, creences o condició social. Però quines garanties tenen les persones amb discapacitat intel·lectual per exercir aquest dret? Quin és el marc legal actual que els hi dona cobertura? DIXIT i DIXIT Girona, van acollir aquesta xerrada en la qual es va debatre sobre els drets i les voluntats de les persones amb discapacitat intel·lectual davant el dret a vot.