Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > RECURSOS  > DIXIT TV
 

DIXIT TV

La majoria de les activitats i actes que acullen els diferents espais físics de DIXIT són gravats en vídeo i àudio per després poder ser consultats en qualsevol moment. Aquestes gravacions, així com altres fitxers multimèdia considerats d'interès per a les persones usuàries de DIXIT, són a DIXIT TV.

 

Per reproduir correctament aquest contingut es recomana utilitzar el navegador Chrome i/o tenir instal·lat l’Adobe Flash Player.

 

A més a més, DIXIT també disposa d'un canal propi creat a YouTube, on podreu trobar una referència a cada vídeo.

 

Vídeo destacat

 
 • Conferència de Luz Rello "La detecció i el suport a la dislèxia"

   

  DIXIT Vic va organitzar aquesta conferència en la qual es va fer una reflexió sobre l’abordatge de la dislèxia i la seva evolució en els darrers anys. Durant la xerrada també es va explicar l’experiència d’investigació multidisciplinària en un projecte comú entre la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Carnegie Mellon i Change Dyslexia per desenvolupar l’eina Dytective de detecció precoç i de suport a la dislèxia.

  L’acte va anar a càrrec de la doctora Luz Rello, fundadora de Change Dyslexia i investigadora a la Universitat Carnegie Mellon. Rello va ser la primera espanyola a rebre el premi European Young Researchers Award (EYRA) per la seva investigació per ajudar a persones amb dislèxia. També ha rebut el Premi Fundació Princesa de Girona 2016 en la categoria Social i ha estat reconeguda pel MIT Technology Review com a Innovador menor de 35 anys.

   


Altres continguts recents a DIXIT TV

 
 • Conferència de Mercè Ginesta "Els Serveis Socials Bàsics a la província de Barcelona: una mirada des del treball social" (08.11.2018)
  DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials i el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya (TSCAT) van organitzar dues edicions d'aquesta xerrada, a Barcelona i Vic, en les quals es va fer un repàs a la situació actual dels serveis socials bàsics a la província de Barcelona des de la mirada i les experiències dels professionals treballadors socials.
 • Conferència de M. Jesús Creus "El trastorn obsessiu i compulsiu: repercussions en qui el pateix i el seu entorn familiar i social" (30.10.2018)
  Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), el 2% de la població pateix trastorn obsessiu i compulsiu (TOC) i es tracta de la quarta malaltia psiquiàtrica més freqüent i una de les més limitadores. Les persones afectades tenen obsessions persistents que els provoquen pors injustificades que intenten controlar amb comportaments compulsius, repetitius i rituals. DIXIT Vic va acollir aquesta xerrada amb motiu dels actes organitzats per Osona amb la Salut Mental 2018.
 • Conferència de Sabel Gabaldón i Maria Rosa Almirall “Identitat trans*: variabilitat de gènere en la infància i l’adolescència" (18.10.2018)
  El 18 d’octubre, DIXIT va organitzar aquesta xerrada en la qual es van presentar els conceptes ètics en l’atenció als infants i adolescents amb identitats de gènere no normatives i es va fer un recorregut en l’atenció que han rebut fins ara. Durant la xerrada es va explicar el model d’atenció als infants i adolescents trans i el seu entorn afectiu i educatiu a Catalunya. Aquest model parteix d’una mirada despatologitzadora i reconeix les identitats de gènere no normatives com una expressió més de la diversitat humana.
 • Conferència de Mónica de Castro "Musicoteràpia i qualitat de vida en l'Alzheimer" (17.10.2018)
  La música és una eina amb un gran potencial terapèutic i amb molta utilitat per a la realització d’activitats d’acompanyament per a persones que pateixen un procés de demència. La musicoteràpia pot donar resposta a aquelles necessitats canviants i úniques de les persones grans amb trastorns mentals associats a l’envelliment contribuint a la millora de la seva qualitat de vida. DIXIT Vic va acollir aquesta xerrada en la qual es va definir el concepte de musicoteràpia i es va explicar com la música pot afavorir un procés d’envelliment saludable incidint en aspectes físics, cognitius i psicosocials.
 • Conferència de Xavier Roigé "Transformacions familiars i nous reptes per la cura" (04.10.2018)
  En la conferència es van abordar les transformacions familiars que vivim en l’actualitat des dels punts de vista demogràfic, legal, social i cultural. Es va incidir en el divorci i la recomposició familiar, les famílies monoparentals i les persones grans que viuen soles.