Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > RECURSOS  > DIXIT TV
 

DIXIT TV

La majoria de les activitats i actes que acullen els diferents espais físics de DIXIT són gravats en vídeo i àudio per després poder ser consultats en qualsevol moment. Aquestes gravacions, així com altres fitxers multimèdia considerats d'interès per a les persones usuàries de DIXIT, són a DIXIT TV.

 

Per reproduir correctament aquest contingut es recomana utilitzar el navegador Chrome i/o tenir instal·lat l’Adobe Flash Player.

 

A més a més, DIXIT també disposa d'un canal propi creat a YouTube, on podreu trobar una referència a cada vídeo.

 

Vídeo destacat

 
 • Conferència de Dolors Bramon "Parlem de l’Islam de forma apropiada: la terminologia no és innocent"

   

  A l’hora d’informar sobre l’Islam i el món àrab, el desconeixement de la matèria fa que de vegades s’utilitzi una terminologia errònia per part d’alguns mitjans de comunicació, entitats i organismes que pot portar a confusió. DIXIT va oferir aquesta xerrada en la que es van donar les claus per entendre i contextualitzar termes com musulmà, islàmic o islamista, xiïta o sunnita, imam, salafista, wahabí, etc.

  Durant la xerrada, especialment adreçada a agents socials, personal educador, periodistes i persones interessades en formar-se sobre la realitat de l’islam, també es va explicar el sentit real que té el concepte “gihad” per a les persones practicants de l’Islam. L’acte va anar a càrrec de Dolors Bramon, doctora en filologia semítica i en història medieval i professora emèrita d'estudis àrabs i islàmics de la Universitat de Barcelona. 


Altres continguts recents a DIXIT TV

 
 • Conferència de Mónica de Castro "Musicoteràpia i qualitat de vida en el procés d’envelliment" (09.11.2017)
  La música és una eina amb un gran potencial terapèutic i amb molta utilitat per a la realització d’activitats d’acompanyament per a persones que pateixen un procés de demència. La musicoteràpia pot donar resposta a aquelles necessitats canviants i úniques de les persones grans amb trastorns mentals associats a l’envelliment contribuint a la millora de la seva qualitat de vida. DIXIT va organitzar aquesta xerrada en la qual es va definir el concepte de musicoteràpia i es va explicar com la música pot afavorir un procés d’envelliment saludable incidint en aspectes físics, cognitius i psicosocials.
 • Conferència d’Isabel Vergara "La gestió de la comunicació virtual de les entitats" (26.10.2017)
  Les xarxes socials són una eina d’utilitat per a les entitats socials: els permeten relacionar-se i dialogar amb la comunitat i adreçar els seus missatges a un gran públic. Però malgrat representar una gran oportunitat de comunicació, aquestes eines presenten riscos i reptes que requereixen d’una estratègia i del coneixement d’unes tècniques per a que realment siguin efectives. DIXIT va acollir aquesta xerrada en la que es va exposar com les xarxes socials poden potenciar l’estratègia de comunicació de les entitats socials. També es van donar les claus per saber quina és la plataforma més adient segons el tipus d’organització i com treure’n el màxim rendiment.
 • Conferència de David Fernández Oñate "Teràpia a través de l’aventura: innovar en la intervenció en col·lectius en risc d’exclusió mitjançant la teràpia ocupacional" (18.10.2017)
  La teràpia a través de l'aventura és un terreny poc explorat al nostre país, però el món anglosaxó compta amb més de 30 anys d'experiència i investigació, així com amb nombrosos programes basats en aquesta metodologia cada cop més rellevant a Europa. DIXIT Vic va organitzar aquesta xerrada en la que es van presentar les particularitats d’aquesta metodologia basada en programes terapèutics, pensats perquè proporcionin experiències úniques de superació i creixement personal a través de l’aventura en un medi natural.
 • Conferència de Jordi Bernabeu "L'impacte de les noves tecnologies en infants, adolescents i joves: oportunitats i riscos" (04.10.2017)
  El 4 d’octubre, DIXIT Vic va presentar aquesta xerrada en la que es van exposar i debatre els diferents aspectes vinculats a l’ús que els infants i adolescents fan de l’entorn digital. A més, es van tractar temes com la quantitat d’hores que passen al davant del mòbil, l’ordinador o qualsevol altre dispositiu, el contingut dels missatges, les relacions que hi estableixen i les problemàtiques més comunes.
 • Taula rodona "Hi havia una vegada els drets de la infància a Catalunya..." (21.09.2017)
  El 21 de setembre DIXIT va organitzar aquesta activitat, en la que un grup de juristes experts en infància i adolescència van presentar la seva experiència en la redacció d'un llibre de contes per explicar als infants els seus drets, també van fer una valoració sobre l'estat actual dels drets dels infants i sobre les perspectives d'aquests drets al nostre país.