Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > RECURSOS  > DIXIT TV
 

DIXIT TV

La majoria de les activitats i actes que acullen els diferents espais físics de DIXIT són gravats en vídeo i àudio per després poder ser consultats en qualsevol moment. Aquestes gravacions, així com altres fitxers multimèdia considerats d'interès per a les persones usuàries de DIXIT, són a DIXIT TV.

 

A més a més, DIXIT també disposa d'un canal propi creat a YouTube, on podreu trobar una referència a cada vídeo.

 

Vídeo destacat

 
 • Conferència de Mario Salvador "El trauma en infants vulnerables: una explicació des de la neurociència"

   

  La negligència parental, els maltractaments, la violència o la manipulació emocional són l’origen de traumes infantils en ambients sòcio-emocionalment deprimits. Aquestes experiències acostumen a generar quadres d’estrès posttraumàtic complex que afecten la maduració neuro-psicològica d’infants i adolescents. DIXIT va oferir aquesta xerrada on es va exposar com la negació i l'oblit -circumstàncies inherents al trauma- tenen com a conseqüència que la persona visqui aquesta experiència en solitud i no pugui disposar del suport necessari.


Altres continguts recents a DIXIT TV

 
 • Conferència de Francesc Xavier Balagué Gea i d'Eduard Hernandez Ubide "El suport als joves extutelats. Què els cal i què els podem oferir?" (18.05.2017)
  A Catalunya hi ha infants i joves que, per situacions familiars difícils, han de viure sota la tutela de la Generalitat fins els 18 anys quan s’han d’emancipar per força. L’administració i les entitats socials acompanyen el col·lectiu de joves extutelats amb ajuts econòmics, habitatges tutelats i suport educatiu i emocional per a que puguin fer front a un procés tan complex en la seva situació. DIXIT va oferir aquesta xerrada per explicar amb quins criteris i amb quins mitjans es planteja el suport als i les joves extutelats des de l'Àrea de Suport als Joves Tutelats i Extutelats (ASJET) de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA).
 • Conferència d'Isabel Sala "Signes i símptomes d’una demència" (04.05.2017)
  Actualment, les malalties neurodegeneratives representen un percentatge elevat en la societat occidental. Entorn el 50 i 75% de les demències són degudes a la malaltia d’Alzheimer, que es caracteritza, en la majoria dels casos, per una pèrdua de memòria en les fases inicials. Existeixen però, altres causes que poden donar lloc a un procés neurodegeneratiu, on els símptomes inicials tenen més a veure amb canvis conductuals o motors. DIXIT Vic Centre de Documentació de Serveis Socials va oferir aquesta xerrada en la que es va fer una aproximació als signes i símptomes als quals cal estar alerta del possible inici d’una demència.
 • Conferència de Luisa Conejos "'Mindfulness', una nova perspectiva d’intervenció social" (04.05.2017)
  El mindfulness és un concepte psicològic que consisteix en la concentració de l'atenció i la consciència per enfocar el cervell en allò que es percep a cada instant amb l’objectiu d’aconseguir un equilibri entre els nostres pensaments, les nostres emocions i el nostre cos. Els centres DIXIT de Barcelona i Lleida van acollir aquesta xerrada on es va fer una introducció al coneixement del mindfulness, es va abordar el seu funcionament, es van mostrar les aportacions d’aquesta pràctica en les professions de l’àmbit d’afers socials i es va realitzar una aproximació a l’experiència en primera persona.
 • Conferència de Roger Ferrer "Estimada, no et vull jutjar si consumeixes. Però... com que em preocupo, en parlem?" (27.04.2017)
  L’alcohol, les drogues i determinades pràctiques d’oci nocturn són qüestions que poden generar controvèrsia a l’hora de parlar amb la gent jove. Es fa difícil iniciar una conversa sobre aquests temes i, sovint, professionals d’afers socials, pares i educadors no disposen de les eines de comunicació adients per acostar posicions amb el jovent. DIXIT Vic va organitzar aquesta conferència on es van presentar diferents recomanacions per trencar barreres comunicatives amb joves a l’hora de parlar sobre drogues o altres comportaments de risc.
 • Conferència de Silvia Congost "Quan en diem amor però és dependència" (20.04.2017)
  Els centres DIXIT de Vic i Barcelona van acollir aquesta conferència sobre com en alguns casos les relacions de parella es poden arribar a convertir en una addicció, esdevenint tòxiques, fruit d’una dependència emocional.