Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > RECURSOS  > Dossiers temàtics
 

Dossiers temàtics

Periòdicament DIXIT realitza dossiers temàtics sobre temes d'actualitat. Aquests dossiers inclouen tot tipus de documentació i recursos sobre una temàtica concreta, com referències bibliogràfiques, articles, normatives o enllaços a webs d'interès.

 
 
 • Sant Jordi 2017 (18.04.2017)
  Amb motiu de la Diada de Sant Jordi, DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials ofereix una selecció actual d’assaigs, novel·les i contes infantils i juvenils de temàtica social que podeu trobar aquests dies a les llibreries d’arreu de Catalunya. També inclou una tria de recursos interessants relacionats amb el món del llibre i la lectura.
 • Mindfulness (13.03.2017)
  L'atenció plena o mindfulness és una tècnica de meditació que té els seus origens en el concepte budista de consciència plena. Consisteix en prendre consciència de la realitat per viure en un estat d’atenció plena amb un mateix i amb el voltant, percebent sentiments, sensacions i emocions.
 • Pobresa energètica (14.02.2017)
  En els últims anys, les situacions de vulnerabilitat s’han incrementat a conseqüència de la crisi i moltes persones i famílies es veuen incapaces de mantenir els subministraments bàsics a les seves llars. Així s’esdevé que la pobresa energètica s’entengui com la dificultat per fer front al pagament dels subministraments bàsics de llum, gas i aigua.
 • Altes capacitats (17.01.2017)
  En parlar d’atenció a la diversitat o d’infants amb necessitats educatives especials, sovint s’hi inclou el col·lectiu d’alumnes amb altes capacitats que, tot i no ser un grup homogeni, requereixen una atenció especialitzada que tingui en compte les seves peculiaritats i necessitats específiques, tan a nivell instrumental com a nivell personal i social, per tal que puguin desplegar tot el seu potencial i siguin reconeguts i acceptats.
 • Mediació familiar (12.12.2016)
  El 21 de gener se celebra el Dia Europeu de la Mediació, coincidint amb l’aniversari de l'aprovació pel Comitè de Ministres del Consell d'Europa, l’any 1998, de la 1a Recomanació núm. R(98)1, sobre la mediació familiar. La mediació es regeix pels principis bàsics de voluntarietat, confidencialitat, imparcialitat i neutralitat. Amb motiu d’aquesta commemoració, presentem un recull de publicacions, articles i recursos diversos que reflexionen sobre la mediació familiar. Inclou, per una banda, documents que incideixen en el dret de família i els aspectes legals i, per l’altra, documents que donen pautes sobre la intervenció en famílies des d’un punt de vista psicològic i emocional.
 • Trastorns de l’espectre de l’alcoholisme fetal (14.11.2016)
  Amb motiu de la commemoració el setembre passat del Dia Internacional per a la Prevenció dels Trastorns de l’Espectre de l’Alcoholisme Fetal (TEAF), us presentem un recull de recursos i publicacions sobre aquesta síndrome d'influència prenatal que té una relació directa amb el consum d’alcohol de la mare durant la gestació de l’embrió. El TEAF agrupa diverses manifestacions i anomalies físiques i cognitives, així com problemes conductuals, de desenvolupament, d’aprenentatge, etc.
 • Violència familiar (18.10.2016)
  Recull variat i actual de recursos i publicacions que proporcionen informació sobre la violència familiar que tal com la defineix el Diccionari de serveis socials és la violència exercida en el si de la família i perpetrada per membres de la mateixa família, en el marc de les relacions afectives i dels lligams de l'entorn familiar.
 • Tercer sector social (07.09.2016)
  Al mes de juny passat es va celebrar el V Congrés del Tercer Sector Social, amb el lema "Créixer socialment", organitzat per la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.
 • El poble gitano a Catalunya (04.07.2016)
  Enguany se celebren els 600 anys de l'arribada del poble gitano a Catalunya. Aquesta commemoració amb el lema “600 anys del Poble Gitano a Catalunya. Un poble dins un país”, aplega diverses actuacions que promouen la cultura gitana com a part de la història i cultura catalanes i fan difusió dels seus valors i de la seva contribució al país al llarg d’aquests 600 anys.
 • L'envelliment i la malaltia en les persones amb discapacitat o dependència (08.06.2016)
  Recull variat de recursos i publicacions que proporcionen informació i elements de reflexió sobre les característiques del procés d’envelliment i les necessitats d’atenció social i de salut de les persones amb discapacitat i/o dependència.
1 | 2 | 3 | 4 | 5   Següent > Total pàgines: 11