Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > RECURSOS  > Dossiers temàtics
 

Dossiers temàtics

Mensualment DIXIT realitza dossiers temàtics sobre temes d'actualitat. Aquests dossiers inclouen tot tipus de documentació i recursos sobre una temàtica concreta, com referències bibliogràfiques, articles, normatives o enllaços a webs d'interès.

 
 
 • Atenció al dol (18.12.2018)
  El dol és una experiència vital lligada a la pèrdua d’un ésser estimat o a una vivència de pèrdua equiparable, com pot ser el dol perinatal o gestacional, el dol migratori, la malaltia, el divorci, la pèrdua de l’habitatge, etc.
 • Teràpia artística (21.11.2018)
  La teràpia artística és un recurs que utilitza l’art com a eina d’intervenció en àmbits com la psicologia, la salut mental, l’educació o la inclusió social.
 • Gestió de les emocions (23.10.2018)
  El coneixement, la gestió i el desenvolupament de les habilitats emocionals en l’àmbit personal, social i laboral és un tema d’interès creixent.
 • Biopolítica (25.09.2018)
  La biopolítica al·ludeix a com la política domina la vida, i aborda les diferents formes de control sobre la vida dels éssers humans (regulacions, sistemes disciplinaris, aplicació de polítiques concretes, etc.).
 • Addiccions a les pantalles (23.07.2018)
  L’ús generalitzat i intensiu de les noves tecnologies (internet, xarxes socials, mòbils, videojocs, jocs en línia, etc.) per part dels infants i els adolescents genera una inquietud creixent entre els familiars i els professionals, donat que a vegades certs usos excessius poden derivar en una dependència o una addicció conductual o comportamental.
 • Intervencions assistides amb animals (19.06.2018)
  Les intervencions assistides amb animals (IAA) es classifiquen en tres categories: la teràpia (TAA), que s’aplica en contextos clínics i terapèutics, l’educació (EAA) que es desenvolupa en un context educatiu i d’aprenentatge, i les activitats (AAA) que promouen el benestar i la qualitat de vida de les persones.
 • Utilització reflexiva de les contencions (22.05.2018)
  Recull de publicacions, articles i recursos que ofereixen informació sobre l’ús racional de les mesures de contenció físiques i/o mecàniques i farmacològiques en la cura de persones grans dependents, persones amb demència, etc.
 • Sant Jordi 2018 (18.04.2018)
  Com ja és habitual, amb motiu de la diada de Sant Jordi, DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials ofereix una selecció d’assaig, narrativa i contes infantils i juvenils de temàtica social que podeu trobar aquests dies a les llibreries catalanes d’arreu de Catalunya.
 • Musicoteràpia (22.03.2018)
  Segons l’American Music Therapy Association, la musicoteràpia és una acció terapèutica, mitjançant l’ús clínic i basat en l’evidència, d’una intervenció musical duta a terme per professionals degudament qualificats. Coneguts des de l’Antiguitat, els efectes beneficiosos i terapèutics de la música estan demostrats científicament tant a nivell físic i emocional com a nivell cognitiu i conductual. 
 • Habitatge i intervenció social (14.02.2018)
  En èpoques de crisi afloren necessitats socials en matèria d’habitatge que posen en risc el dret fonamental de tota persona a un nivell de vida digna. Les situacions de vulnerabilitat que sovint impliquen dificultats d’accés i manteniment de l’habitatge, desnonaments, etc., interpel·len el conjunt de la societat i requereixen un acompanyament i una intervenció eficaç dels professionals de l’àmbit de l’acció social.
1 | 2 | 3 | 4 | 5   Següent > Total pàgines: 12