Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > RECURSOS  > Dossiers temàtics
 

Dossiers temàtics

Periòdicament DIXIT realitza dossiers temàtics sobre temes d'actualitat. Aquests dossiers inclouen tot tipus de documentació i recursos sobre una temàtica concreta, com referències bibliogràfiques, articles, normatives o enllaços a webs d'interès.

 
 
 • Llibres i biblioteques inclusius (18.10.2017)
  En el dossier sobre Lectura Fàcil publicat per DIXIT el gener de 2016, es mostrava com els materials de LF tenen per objectiu afavorir l’accés de tothom a la lectura i a la cultura, mitjançant l’adaptació tant lingüística com formal del contingut de tot tipus de document. D’un temps ençà, són diverses les editorials del nostre país que han optat per publicar llibres adaptats en formats diversos per tal de donar resposta a les diferents necessitats lectores i formatives dels lectors, tant infants i joves com adults, amb l’objectiu de promoure la inclusió social i l’accessibiblitat informativa i formativa.
 • Parentalitat (14.09.2017)
  En els darrers anys, les incerteses i els canvis socials, laborals i econòmics que experimenta la nostra societat, afecten i moldegen la vida diària i els valors de les persones i les famílies. En aquest context, la tasca d'educar els fills i les filles esdevé més complexa i requereix unes capacitats que permetin l'adaptabilitat al canvi i la transferència de valors i d'actituds. En aquest sentit, es planteja acompanyar i apoderar les famílies en el procés de criança i d'educació dels infants per tal de tenir cura del seu benestar emocional i de formar persones socialment ètiques i competents.
 • Atenció integral social i sanitària (10.07.2017)
  En el context mundial actual caracteritzat pel creixent envelliment de la població i per la crisi d'un model econòmic insostenible, es fa necessari un reenfocament orientat a cobrir les necessitats de les persones amb problemes de salut crònics i situacions socials adverses que posi en el punt de mira les persones, des d’uns serveis integrats, coordinats i eficients. A Catalunya, el Pla Interdepartamental d'Atenció i Interacció Social i Sanitària (PIAISS) té la missió de “promoure i participar en la transformació del model d’atenció social i sanitària per tal de garantir una atenció integrada i centrada en les persones, capaç de donar resposta a les seves necessitats”.
 • Ètica aplicada als serveis socials (III) (13.06.2017)
  Dossier sobre ètica aplicada als serveis socials que amplia i actualitza dos dossiers anteriors publicats per DIXIT el 2011 i el 2014. La compilació dels tres dossiers ha donat lloc al document elaborat i presentat amb motiu de la 1a Jornada de Comitès d’Ètica i Espais de Reflexió Ètica de Serveis Socials
 • L'educació social a Catalunya (11.05.2017)
  Selecció bibliogràfica sobre l'educació social a Catalunya amb l'objectiu d'orientar i acompanyar els estudiants, docents, investigadors i professionals de l'àmbit d'afers socials a Catalunya en el seu desenvolupament acadèmic, professional i laboral.
 • Sant Jordi 2017 (18.04.2017)
  Amb motiu de la Diada de Sant Jordi, DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials ofereix una selecció actual d’assaigs, novel·les i contes infantils i juvenils de temàtica social que podeu trobar aquests dies a les llibreries d’arreu de Catalunya. També inclou una tria de recursos interessants relacionats amb el món del llibre i la lectura.
 • Mindfulness (13.03.2017)
  L'atenció plena o mindfulness és una tècnica de meditació que té els seus origens en el concepte budista de consciència plena. Consisteix en prendre consciència de la realitat per viure en un estat d’atenció plena amb un mateix i amb el voltant, percebent sentiments, sensacions i emocions.
 • Pobresa energètica (14.02.2017)
  En els últims anys, les situacions de vulnerabilitat s’han incrementat a conseqüència de la crisi i moltes persones i famílies es veuen incapaces de mantenir els subministraments bàsics a les seves llars. Així s’esdevé que la pobresa energètica s’entengui com la dificultat per fer front al pagament dels subministraments bàsics de llum, gas i aigua.
 • Altes capacitats (17.01.2017)
  En parlar d’atenció a la diversitat o d’infants amb necessitats educatives especials, sovint s’hi inclou el col·lectiu d’alumnes amb altes capacitats que, tot i no ser un grup homogeni, requereixen una atenció especialitzada que tingui en compte les seves peculiaritats i necessitats específiques, tan a nivell instrumental com a nivell personal i social, per tal que puguin desplegar tot el seu potencial i siguin reconeguts i acceptats.
 • Mediació familiar (12.12.2016)
  El 21 de gener se celebra el Dia Europeu de la Mediació, coincidint amb l’aniversari de l'aprovació pel Comitè de Ministres del Consell d'Europa, l’any 1998, de la 1a Recomanació núm. R(98)1, sobre la mediació familiar. La mediació es regeix pels principis bàsics de voluntarietat, confidencialitat, imparcialitat i neutralitat. Amb motiu d’aquesta commemoració, presentem un recull de publicacions, articles i recursos diversos que reflexionen sobre la mediació familiar. Inclou, per una banda, documents que incideixen en el dret de família i els aspectes legals i, per l’altra, documents que donen pautes sobre la intervenció en famílies des d’un punt de vista psicològic i emocional.
1 | 2 | 3 | 4 | 5   Següent > Total pàgines: 11