Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > RECURSOS  > Dossiers temàtics
 

Dossiers temàtics

Mensualment DIXIT realitza dossiers temàtics sobre temes d'actualitat. Aquests dossiers inclouen tot tipus de documentació i recursos sobre una temàtica concreta, com referències bibliogràfiques, articles, normatives o enllaços a webs d'interès.

 
 
 • Biopolítica (25.09.2018)
  La biopolítica al·ludeix a com la política domina la vida, i aborda les diferents formes de control sobre la vida dels éssers humans (regulacions, sistemes disciplinaris, aplicació de polítiques concretes, etc.).
 • Addiccions a les pantalles (23.07.2018)
  L’ús generalitzat i intensiu de les noves tecnologies (internet, xarxes socials, mòbils, videojocs, jocs en línia, etc.) per part dels infants i els adolescents genera una inquietud creixent entre els familiars i els professionals, donat que a vegades certs usos excessius poden derivar en una dependència o una addicció conductual o comportamental.
 • Intervencions assistides amb animals (19.06.2018)
  Les intervencions assistides amb animals (IAA) es classifiquen en tres categories: la teràpia (TAA), que s’aplica en contextos clínics i terapèutics, l’educació (EAA) que es desenvolupa en un context educatiu i d’aprenentatge, i les activitats (AAA) que promouen el benestar i la qualitat de vida de les persones.
 • Utilització reflexiva de les contencions (22.05.2018)
  Recull de publicacions, articles i recursos que ofereixen informació sobre l’ús racional de les mesures de contenció físiques i/o mecàniques i farmacològiques en la cura de persones grans dependents, persones amb demència, etc.
 • Sant Jordi 2018 (18.04.2018)
  Com ja és habitual, amb motiu de la diada de Sant Jordi, DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials ofereix una selecció d’assaig, narrativa i contes infantils i juvenils de temàtica social que podeu trobar aquests dies a les llibreries catalanes d’arreu de Catalunya.
 • Musicoteràpia (22.03.2018)
  Segons l’American Music Therapy Association, la musicoteràpia és una acció terapèutica, mitjançant l’ús clínic i basat en l’evidència, d’una intervenció musical duta a terme per professionals degudament qualificats. Coneguts des de l’Antiguitat, els efectes beneficiosos i terapèutics de la música estan demostrats científicament tant a nivell físic i emocional com a nivell cognitiu i conductual. 
 • Habitatge i intervenció social (14.02.2018)
  En èpoques de crisi afloren necessitats socials en matèria d’habitatge que posen en risc el dret fonamental de tota persona a un nivell de vida digna. Les situacions de vulnerabilitat que sovint impliquen dificultats d’accés i manteniment de l’habitatge, desnonaments, etc., interpel·len el conjunt de la societat i requereixen un acompanyament i una intervenció eficaç dels professionals de l’àmbit de l’acció social.
 • Recursos multimèdia (II): família, infància i adolescència, dones, col·lectiu LGBTI, serveis socials i inclusió (16.01.2018)
  Recull actualitzat dels principals recursos multimèdia disponibles als centres DIXIT. Estan agrupats en tres grans àmbits: promoció de l’autonomia personal i atenció a la dependència (discapacitat, malaltia mental i gent gran); família, infància i adolescència, dones i col·lectiu LGBTI; serveis socials i inclusió.
 • Transsexualitat (13.12.2017)
  El 22 d'octubre es va celebrar el Dia mundial de la despatologització de la transsexualitat com a reconeixement de la lluita de les persones trans per aconseguir el dret a la identitat o l’expressió de gènere.
 • Recursos multimèdia (I): promoció de l'autonomia personal i atenció a la dependència (21.11.2017)
  Recull actualitzat dels principals recursos multimèdia disponibles als centres DIXIT agrupat en dues parts. La primera part que ara presentem està centrada en l’àmbit de la promoció de l’autonomia personal i l’atenció a la dependència (discapacitat, malaltia mental i gent gran).
1 | 2 | 3 | 4 | 5   Següent > Total pàgines: 12