Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Serveis socials
 

Serveis socials

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb polítiques i actuacions transversals relacionades amb l'àrea d'afers socials.

 

Destacat DIXIT

 
 • Blog de DIXIT: III Congrés de Serveis Socials Bàsics  

   

  El III Congrés de Serves Socials Bàsics, celebrat el 17 i 18 d’octubre a L’Hospitalet de Llobregat, ha aplegat més de 700 professionals del sector social que, sota el lema ‘Acompanyament professional, transformació col·lectiva’, han debatut sobre la situació actual i de futur dels Serveis Socials Bàsics i sobre quin ha de ser el paper dels i les professionals.


Publicacions

 
 • Humor, entre la risa y las lágrimas: traumas y resiliencia (12.11.2018)
  Assaig que explora el gènere de l’humor i les seves diverses formes d’expressió i tractament al llarg de la història, així com el seu ús terapèutic i com a eina de tolerància i de denúncia. L’autora ho analitza a partir d’experiències personals immerses en el dolor i el trauma, que revelen l’estreta línia que hi pot haver entre l’alegria i la tristor.
 • Modelos de trabajo social con grupos: nuevas perspectivas y nuevos contextos (31.10.2018)
  Manual per a estudiants de l’àmbit social que profunditza en les dinàmiques grupals. Cada capítol recull els següents continguts: objectius, conceptes fonamentals, desenvolupament teòric, conclusions, text de lectura recomanada, bibliografia general i específica, exercicis d’autoavaluació i resum.
 • Vivir éticamente: cómo el altruismo eficaz nos hace mejores personas (22.10.2018)
  L’altruisme eficaç és un moviment social que es basa en actuar de la forma més eficaç possible, col·laborant en les causes benèfiques i filantròpiques de major impacte. En aquesta obra, el reconegut filòsof ens descobreix com la clau rau en assolir una responsabilitat ètica per fer el màxim bé possible amb l’objectiu de fer un món millor.
 • La força de la gravitació emocional: un viatge extraordinari per l'univers de les emocions (05.11.2018)
  El autors plantegen un viatge d’exploració i descobriment en un univers fictici per tractar les emocions, comprendre-les millor i aconseguir l’equilibri emocional. Començant per les galàxies Por, Ira i Tristesa, es pot arribar a la constel·lació Lluminosa conformada pels planetes Confiança, Serenitat i Alegria, tot resolent reptes, responent preguntes i fent algunes eleccions.
 • Truman (29.10.2018)
  El director català presenta, en clau de comèdia dramàtica, una història d’amistat i de coratge davant la malaltia, la mort i la pèrdua. La pel·lícula va ser guanyadora de 5 Premis Goya i de la Concha de Plata al millor actor al Festival de Sant Sebastià, ex aequo Ricardo Darín-Javier Cámara (2015).

Activitats

 

Convocatòries

 

Més recursos relacionats