Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Serveis socials
 

Serveis socials

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb polítiques i actuacions transversals relacionades amb l'àrea d'afers socials.

 

Destacat DIXIT

 
 • DIXIT TV: conferència de Montse Esquerda "L’ètica en la intervenció social en l’època de la postveritat"  

   

  La postveritat és un nou concepte que fa referència a com l’opinió pública es pot veure més influïda per crides a l’emoció, a la subjectivitat o a les creences i prejudicis, que no pas pels fets objectius. El terme es va popularitzar amb el Brexit i durant la campanya electoral de Donald Trump. DIXIT i l’Institut Borja de Bioètica – Universitat Ramon Llull (IBB-URV) van organitzar aquesta xerrada en la que es va explicar com l’ètica en àmbits de treball molt propers i directes amb persones, com és el d’intervenció social, té diferents reptes afegits en aquesta època marcada per la postveritat.


Publicacions

 
 • La entrevista en el trabajo social (23.04.2018)
  Segona edició revisada i actualitzada que ofereix les bases teòriques de la entrevista en el treball social des de la perspectiva de la psicologia relacional i mostra l’aplicació dels conceptes exposats mitjançant exemples d’entrevistes reals.
 • Valor humà: el model relacional-vincular en el treball socioeducatiu a Castell-Platja d'Aro (13.04.2018)
  Obra que presenta la descripció del model relacional-vincular implantat a Castell-Platja d'Aro i estudia si aquest model de creixement centrat en la persona i el treball cooperatiu ha millorat la qualitat de vida i el benestar de les persones, enfortint la salut comunitària i la participació social.
 • Evaluación participativa en la acción comunitaria: aproximación teórica y metodológica (09.04.2018)
  Aquesta obra inclou els models, els principis teòrics i els elements metodològics de les pràctiques d’avaluació participativa. S’adreça als professionals educadors, treballadors socials, sociòlegs, pedagogs, etc., i a la ciutadania implicada en moviments socials o veïnals interessats en orientar les seves avaluacions en els principis participatius.
 • Igualdad afectiva: amor, cuidados e injusticia (19.04.2018)
  Nova perspectiva de la igualtat afectiva que reflexiona sobre les dimensions de la justícia relacionades amb l’amor, l’afectivitat, la solidaritat, l’assistència i la cura, sobre el caràcter relacional de les persones, i sobre els graus i conceptes de dependència i interdependència.
 • Valor humà: els serveis d'atenció a les persones del nostre poble (13.04.2018)
  Adaptació al format de lectura fàcil del contingut de l’obra “Valor humà: el model relacional-vincular en el treball socioeducatiu a Castell-Platja d'Aro” que exposa el model relacional-vincular implantat i els seus principis. El text es presenta en català amb traducció al castellà, anglès, francès, rus i àrab.

Activitats

 

Convocatòries

 

Més recursos relacionats