Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Serveis socials
 

Serveis socials

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb polítiques i actuacions transversals relacionades amb l'àrea d'afers socials.

 

Destacat DIXIT

 
 • Blog de DIXIT: III Congrés de Serveis Socials Bàsics  

   

  El III Congrés de Serves Socials Bàsics, celebrat el 17 i 18 d’octubre a L’Hospitalet de Llobregat, ha aplegat més de 700 professionals del sector social que, sota el lema ‘Acompanyament professional, transformació col·lectiva’, han debatut sobre la situació actual i de futur dels Serveis Socials Bàsics i sobre quin ha de ser el paper dels i les professionals.


Publicacions

 
 • Trabajo y hogar: un análisis de género y clase en un contexto de crisis (14.01.2019)
  Anàlisi de la contribució laboral i domèstica a les llars espanyoles des de la perspectiva de gènere i la classe social, durant els darrers anys d’expansió econòmica i el posterior impacte de la crisi. La forma tradicional en què es dividia la llar, on l’home era el sustentador principal i la dona la cuidadora, decau i propicia un canvi de poders. Els nous rols situen l’home en un estat de normalització, resignació i resistència, i la dona com a protagonista del canvi.
 • Situació dels serveis socials bàsics des de la perspectiva de l'educació social: dictamen de revisió (03.01.2019)
  Es repensa el nou paper de l’educació social en el marc dels serveis socials bàsics a la demarcació de Barcelona, amb una anàlisi dels perfils professionals, les eines metodològiques, la cartera de serveis, l’atenció socioeducativa, la prevenció, el treball en xarxa i comunitari, i les dinàmiques generadores d’innovació.

Activitats

 

Convocatòries

 

Més recursos relacionats