Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Serveis socials
 

Serveis socials

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb polítiques i actuacions transversals relacionades amb l'àrea d'afers socials.

 

Destacat DIXIT

 
 • DIXIT TV: Conferència de Fernando Fantova "Serveis socials: qüestió de diners?"  

   

  DIXIT va organitzar aquesta xerrada on Fernando Fantova va reflexionar sobre els reptes de futur dels serveis socials i va exposar el seu parer sobre quines haurien de ser les condicions i les senyes d'identitat d'uns serveis socials universals i com s’haurien de configurar i integrar els serveis socials, les polítiques de garantia d’ingressos i altres polítiques socials en un sistema de benestar avançat.


Publicacions

 
 • (Super)héroes: ¿por qué los necesitamos? (18.01.2018)
  L'autor reflexiona, des de la pròpia experiència, sobre la necessitat de tenir herois que ens acompanyin i ens inspirin durant les circumstàncies de la vida, sobretot a la infantesa. Són els protagonistes de llibres i pel·lícules, les seves tragèdies s’assemblen a les nostres, i d’aquesta manera, les seves gestes poden guiar-nos en les pròpies i mostrar-nos el camí cap a l’esperança i el triomf.
 • Com som?: un mètode per conèixer a fons la gent que ens envolta (08.01.2018)
  Els autors, amb una llarga experiència com a consultors d’organitzacions, van desenvolupar aquest mètode propi per conèixer les persones, relacionar-s’hi eficaçment i ajudar-les a relacionar-se eficaçment entre elles. També anomenat “mètode de segmentació socioprofessional”, pot aplicar-se en les relacions laborals amb companys, superiors o subordinats, en les relacions docents, i fins i tot en les relacions de parella i de pares i fills.
 • Violencia y psicología comunitaria: aspectos psicosociales, clínicos y legales (21.12.2017)
  Visió del complex fenomen de la violència, abordant la seva problemàtica en la infantesa, adultesa i vellesa, i des dels diferents contextos -domèstic, escolar o social-. Vol aportar coneixement al voltant d’un problema que afecta tant a violents com a violentats, a assetjadors com a assetjats.
 • Motivar y animar equipos en trabajo social: guía muy práctica (11.01.2018)
  Guia que sintetitza les principals teories i tècniques gerencials per al desenvolupament de la motivació laboral i la mobilització dels professionals. Incorpora fitxes pràctiques per portar a terme les tècniques descrites.
 • Cultiva tu memesfera: somos lo que nos rodea (02.01.2018)
  L’autor reflexiona sobre l’entorn descobrint-nos que el que som està marcat per les persones que ens envolten i les partícules que desprenen, els mems, unitats culturals, informacionals o conductuals transmesos generalment pel nostre acte d’imitació; tot plegat conforma la memesfera. L’objectiu del llibre és ajudar-nos a entendre la influència de la memesfera en la nostra vida per poder gestionar-la cap al propi benefici i benestar.

Activitats

 

Convocatòries

 

Més recursos relacionats