Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Serveis socials
 

Serveis socials

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb polítiques i actuacions transversals relacionades amb l'àrea d'afers socials.

 

Destacat DIXIT

 
 • I Congrés de l’Acció Social - Inclusió.cat  

   

  Els dies 6 i 7 de juliol se celebrarà a Vic el I Congrés de l’Acció Social - Inclusió.cat que, en la seva primera edició, abordarà l’atenció integrada social i sanitària des de l’àmbit d’afers socials. El congrés l’organitzen el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i la Càtedra de Serveis Socials de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya.


Publicacions

 
 • Transmisión sexual del VIH: guía para entender las pruebas de detección y el riesgo en las prácticas sexuales (20.04.2017)
  Guia actualitzada d’informació bàsica i entenedora sobre la transmissió sexual del VIH: riscos en les pràctiques sexuals, vies de transmissió, proves de detecció i la seva execució, actuació davant la infecció i recull de preguntes freqüents. Inclou un glossari amb la definició dels termes tècnics emprats.
 • Ética de los servicios sociales (03.04.2017)
  L’objectiu d’aquest llibre és explicar l’ètica aplicada als serveis socials a partir de tres preguntes clau: Quina ètica pels serveis socials? A qui van dirigits? Quins són els principis que guien la presa de decisions i quines són les virtuts requerides? En definitiva, fa un estat de la qüestió i planteja quins haurien de ser els serveis socials del segle XXI.
 • El ser relacional: más allá del Yo y de la comunidad (27.03.2017)
  L’autor teoritza, des d’un punt de vista psicològic, al voltant de les relacions humanes. Defensa que el benestar futur depèn del benestar de les nostres relacions, i planteja una nova concepció: les ments individuals no formen les relacions sinó que el funcionament individual sorgeix de la relació.
 • El sentido de la existencia humana (10.04.2017)
  Aquest llibre reflexiona sobre el sentit de l’existència humana i descobreix el que ens fa ser el que som: quin és el nostre origen, el perquè de la nostra espècie al planeta Terra i cap a on ens dirigim. Però també convida a apreciar el món natural i la singularitat que amaguen la resta d’espècies.
 • La educación mediática en la universidad española (30.03.2017)
  Anàlisi de la situació de l’educació mediàtica a les universitats espanyoles en els graus d’educació i comunicació, a partir dels resultats d’una investigació I+D+i. A més, s’argumenta sobre la importància de l’educació mediàtica de la ciutadania en una societat culturalment digital on la majoria de les comunicacions són tecnològiques.

Activitats

 

Convocatòries

 

Més recursos relacionats