Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Serveis socials
 

Serveis socials

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb polítiques i actuacions transversals relacionades amb l'àrea d'afers socials.

 

Destacat DIXIT

 
 • I Congrés de l’Acció Social - Inclusió.cat  

   

  Els dies 6 i 7 de juliol se celebrarà a Vic el I Congrés de l’Acció Social - Inclusió.cat que, en la seva primera edició, abordarà l’atenció integrada social i sanitària des de l’àmbit d’afers socials. El congrés l’organitzen el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i la Càtedra de Serveis Socials de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya.


Publicacions

 
 • Raó de Catalunya: la societat catalana al segle XXI (20.07.2017)
  Anàlisi de Catalunya com a societat, com a regió econòmica i com a subjecte polític, a partir d’una trentena d’acadèmics especialistes en diferents disciplines, i amb una mirada crítica del moment històric que viu Catalunya a la segona dècada del segle XXI.
 • Tratamiento integral del acoso (29.06.2017)
  Tractat interdisciplinari jurídic, psicològic i mèdic de l'assetjament en les seves diverses modalitats, des de les més conegudes, com l'assetjament sexual, l'assetjament laboral o l'assetjament immobiliari, fins a les més noves com l'escrache, el blocking, l'assetjament comercial telefònic o la persecució mediàtica.
 • Enamórate de ti: el valor imprescindible de la autoestima (22.06.2017)
  L'autor convida a reflexionar sobre la importància de l'autoestima i de tenir cura d’un mateix. Aquest enamorament mutu serà el pas principal per augmentar les emocions positives i aconseguir, per exemple, major seguretat, independència i autonomia, millors relacions amb els altres, vincles afectius més equilibrats o major eficàcia en la realització de tasques.
 • El efecto smartphone: conectarse con sentido (13.07.2017)
  L'efecte smartphone fa referència als problemes derivats de l'ús de les TIC al telèfon mòbil: dependència, abús, o fins i tot, addicció. El FoMO, la nomofòbia o la síndrome de la vibració fantasma són alguns dels conceptes descrits, anomenats per l'autor com psicopaTIClogies que es manifesten associades a altres tipus de problemes de base. En cada cas, es descriuen estratègies per evitar-les.
 • Estudi del retorn social de la inversió de la Fundació Tutelar de les Comarques Gironines (26.06.2017)
  Aquest document recull els resultats principals de l’Estudi del Retorn Social de la Inversió (RSI) de l’activitat de la Fundació Tutelar de les Comarques Gironines durant el 2015. La metodologia RSI ofereix una quantificació del valor social generat per una entitat o projecte; és un mètode de comprensió, mesura, gestió i comunicació del valor econòmic, social i ambiental que genera una organització.

Activitats

 

Convocatòries

 

Més recursos relacionats