Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Serveis socials
 

Serveis socials

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb polítiques i actuacions transversals relacionades amb l'àrea d'afers socials.

 

Destacat DIXIT

 
 • I Congrés de l’Acció Social - Inclusió.cat  

   

  Els dies 6 i 7 de juliol es va celebrar a Vic el I Congrés de l’Acció Social - Inclusió.cat que, en la seva primera edició, va abordar l’atenció integrada social i sanitària des de l’àmbit d’afers socials. El congrés el van organitzar el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i la Càtedra de Serveis Socials de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya.


Publicacions

 
 • Pedagogía social comunitaria y exclusión social (21.09.2017)
  Es planteja la pedagogia social comunitària com a model pedagògic per a fer front a les desigualtats socials. A partir de reflexions i orientacions al voltant de la comunitat com a context i com a agent clau, s’advoca per la integració de les persones, especialment les més vulnerables, i per a la promoció de la participació activa de la ciutadania per afavorir societats cohesionades i compromeses amb el benestar comú.
 • Acreditació de competències en TIC: nivell 2 - mitjà (14.09.2017)
  Manual teòric per a la preparació de l’examen per aconseguir el certificat de nivell 2 - mitjà de l’Acreditació de Competències en TIC (ACTIC). També disponible el Qüestionari de preguntes d'examen nivell 2 - mitjà en un volum apart.
 • Dades bàsiques del món laboral a Barcelona: 2016 (07.09.2017)
  Informe que presenta les xifres i indicadors del mercat de treball de la ciutat de Barcelona corresponents a l’any 2016, la seva evolució i la comparació amb d’altres àmbits territorials.
 • De llops i caputxetes: un estudi sobre la perversitat (18.09.2017)
  Assaig sobre la perversitat que analitza els mecanismes psicològics de la persona perversa i les seves tàctiques més habituals: maltractament i xantatge emocional, assetjament psicològic, seducció, etc. Presenta també les estratègies adequades per atenuar els efectes que puguin provocar.
 • Bioética: un nuevo paradigma: de ética aplicada a ética de la vida digna (12.09.2017)
  Assaig que recupera el sentit originari de bioètica que va proposar Fritz Jahr el 1927 i posteriorment Potter, introduint de nou el terme el 1970. Es recolza la bioètica com una ètica general de la vida, tenint en compte les noves tecnologies per al tractament de la pròpia vida, posant èmfasi en els aspectes morals i atenent al concepte d’una vida digna.

Activitats

 

Convocatòries

 
 • Ajuts a projectes de recerca en l'àmbit de la diversitat religiosa. Termini: 19/09/2017  

  Ajuts per a projectes de recerca originals i inèdits en matèria de diversitat religiosa, que permetin obtenir resultats científics i propostes d’intervenció aplicables en aquest àmbit. Convocatòria adreçada a les universitats que formen part del sistema universitari català, els centres de recerca amb seu social a Catalunya dependents o participats majoritàriament per una administració pública i les entitats privades amb seu social a Catalunya sense finalitat de lucre que tinguin la recerca com una de les seves activitats principals.

 • 20a edició Premis al Foment de l'Ocupació Josep M. Piñol. Termini: 29/09/2017  

  La Fundació Acció Solidària Contra l'Atur convoca aquests premis per reconèixer la innovació i la trajectòria de les entitats que treballen a favor de crear o consolidar ocupació. Enguany es farà la concessió de dos premis, per al projecte més innovador i per a la millor trajectòria.

 • XXXVIIIè Premi per la Pau. Termini: 30/09/2017  

  L’Associació per a les Nacions Unides a Espanya (ANUE) obre la convocatòria d'aquest premi per reconèixer el treball d'entitats o institucions a la defensa dels drets humans.

 • IV edició Premis de l'ARA. Premi Tatiana Sisquella a la contribució social. Termini: 01/10/2017  

  Diari ARA convoca aquest premi per reconèixer la tasca d'una persona, entitat o servei el qual repercuteixi positivament en la millora de la qualitat de vida de la ciutadania.

 • Subvencions per al Programa Treball i Formació 2017. Termini: 05/10/2017  

  El Servei Públic d'Ocupació de Catalunya convoca subvencions amb la finalitat de combatre l'atur, creant ocupació mitjançant el disseny i la implementació de mesures que cobreixin les necessitats de les empreses i de les persones en situació d'atur.

 • Premis Civisme. Termini: 10/10/2017  

  El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària obren aquesta convocatòria per estimular i premiar accions, treballs, innovacions, entitats i persones que tractin el civisme o proposin reflexions, actuacions i millores al seu entorn.

 • Premis Fundació Princesa de Girona 2018. Termini: 30/10/2017  

  La Fundació Princesa de Girona convoca una nova edició dels premis que promouen el talent de joves emprenedors i innovadors amb inquietuds per construir un món més just.

 • Premis BarnaJove 2017. Termini: 17/11/2017  

  El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) convoca una nova edició dels Premis BarnaJove adreçats a les entitats juvenils de la ciutat que realitzin projectes que estiguin relacionats amb aquestes àrees de treball: drets de ciutadania, participació i cultura, educació, emancipació, pau i cooperació, salut i sostenibilitat.

 • Programa "Santander Ayuda". Termini: 01/12/2017  

  La Fundació Banco Santander convoca una nova edició d'aquest programa que té com a finalitat donar suport a projectes socials a nivell local que tinguin com a objectiu millorar la qualitat de vida de les persones en situació o risc de vulnerabilitat.

 • Ajudes de la Fundació Romanillos a iniciatives socials 2017. Termini: 31/12/2017  

  La Fundació Romanillos convoca ajudes per fomentar i incrementar les actuacions de totes aquelles institucions que desenvolupen projectes d'ajuda social i que cobreixen necessitats no ateses o que complementen les prestacions ofertes per organismes oficials o altres institucions.


Més recursos relacionats