Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Serveis socials
 

Serveis socials

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb polítiques i actuacions transversals relacionades amb l'àrea d'afers socials.

 

Destacat DIXIT

 
 • DIXIT TV: Conferència de Fernando Fantova "Serveis socials: qüestió de diners?"  

   

  DIXIT va organitzar aquesta xerrada on Fernando Fantova va reflexionar sobre els reptes de futur dels serveis socials i va exposar el seu parer sobre quines haurien de ser les condicions i les senyes d'identitat d'uns serveis socials universals i com s’haurien de configurar i integrar els serveis socials, les polítiques de garantia d’ingressos i altres polítiques socials en un sistema de benestar avançat.


Publicacions

 
 • Diccionari de les religions per a noies i nois de 10 a 14 anys (16.11.2017)
  Versió infantil del "Diccionari de religions" editat l’any 2015 per la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya amb l’AUDIR i la col·laboració del Termcat. Consta de més de 300 paraules sobre les religions més habituals a Catalunya agrupades en set àmbits, i conté un índex alfabètic i un índex temàtic.
 • Característiques dels domicilis de Barcelona segons el Padró Municipal. Gener 2017 (07.11.2017)
  Es presenten les dades estadístiques que resulten de les dades personals dels empadronats que consten en una mateixa adreça, segons la lectura del padró continu dels residents de la ciutat de Barcelona a 1 de gener 2017. D’aquesta manera es poden conèixer diverses característiques del conjunt de domicilis, considerant el grup de persones que resideix a cada llar.
 • Derechos humanos y trabajo social (16.10.2017)
  La pràctica del treball social ha estat des dels seus orígens lligada als drets humans, orientant-se vers la satisfacció de les necessitats humanes, donant atenció als col·lectius més desfavorits i treballant amb les persones a diferents nivells: individu, família, comunitat i societat. Aquest llibre evidencia la necessitat de dotar els professionals dels fonaments teòrics que han portat a terme la reivindicació i l’afirmació dels drets humans.
 • La ética (09.11.2017)
  L’autora reclama mantenir una actitud ètica per fer front als problemes socials i polítics, i manté que el recolzament mutu -un dels pilars de l’ètica– continua sent un valor magnètic. Proposa treure el millor partit a la nostra capacitat moral i defensa que és millor cooperar que buscar el màxim benefici individual.
 • El Mediterráneo, entre la geopolítica y la cooperación: reflexiones y ensayos (02.11.2017)
  Anàlisi de la història i la política de la regió del Mediterrani dels últims vint anys, que radica en tres punts d’inflexió: la creació de l’Associació Euromediterrània i el procés de Barcelona l’any 1995; l’aprovació del gran Pla d’acció durant els anys 2000-2006; i la creació de la Unió pel Mediterrani i la ubicació de la seva secretaria a Barcelona l’any 2008.

Activitats

 

Convocatòries

 

Més recursos relacionats