Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > LGTBI  > Publicacions
 

Publicacions

 
 
 • Los colores de la sexualidad (14.11.2018)
  Guia per a l’educació d’infants i joves sobre la diversitat sexual, aplicable a qualsevol context pedagògic. Els continguts teòrics es complementen amb altres més pràctics, com un test d’autoavaluació i unes dinàmiques per treballar els conceptes tractats.
 • Moonlight: la historia de una vida (05.11.2018)
  Pel·lícula guanyadora d’un premi Oscar i un Globus d’Or, que presenta la infantesa, adolescència i adultesa de Chiron, un noi afroamericà que sobreviu en un barri conflictiu de Miami. Orfe de pare, la seva mare, immersa en la drogoaddicció, el desatén i l’abandona emocionalment creixent amb una personalitat dèbil i tímida. La seva existència, marcada per l’abandó i l’abús escolar, li presenta un altre repte en afrontar la seva homosexualitat.
 • Lo nuestro sí que es mundial: una introducción a la historia del movimiento LGBT en España (25.10.2018)
  Recorregut de l’evolució vital del moviment LGTB a l’estat espanyol, des del sorgiment amb força els anys setanta gràcies als moviments clandestins i el naixement dels fronts d’alliberació homosexual fins l’aprovació del matrimoni igualitari el 2005 i l’actual lluita per eradicar l’homofòbia. Conté els testimonis d’alguns dels seus protagonistes i nombroses imatges procedents dels arxius d’institucions com COGAM i el Casal Lambda.
 • La huella de la violencia en parejas del mismo sexo (11.10.2018)
  El fenomen de la violència intragènere es produeix en parelles sentimentals del mateix sexe on es manifesta un rol de dominació i un de submissió. La present investigació, que fa visible aquesta problemàtica, revisa la literatura existent i s’acompanya, fruit d’un treball de camp, de testimonis de persones afectades per situar els conceptes teòrics en el plànol de la realitat.
 • Transexualidad, adolescencias y educación: miradas multidisciplinares (20.09.2018)
  Obra coral que aborda el fet transsexual en l’adolescència, incidint en el seu tractament en l’àmbit educatiu. Aborda l’adquisició de gènere a la infància i adolescència, el fenomen de la patologització trans i la transfòbia, i la inclusió trans a l’escola. Alhora ofereix eines i recursos als professionals de l’àmbit social i educatiu per fer possible una transformació del sistema educatiu com a agent que aposta per la diversitat de gènere i la igualtat sexual.
 • Protocol que desplega el deure d’intervenció de les persones que treballen a les administracions públiques de Catalunya per a fer efectiu l’abordatge de l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia a Catalunya: octubre 2017 (27.08.2018)
  Protocol que dona compliment a l’article 11.2 de la Llei 11/2014 del 10 d’octubre per a la intervenció del personal de l’Administració en cas d’homofòbia, bifòbia o transfòbia: mecanismes d’abordatge, gestió de denúncies, atenció a la víctima, etc.
 • La chica danesa (20.08.2018)
  Pel·lícula basada en la història real d’un matrimoni d'artistes danesos, Einar i Gerda Wegener. Einar, que va haver de substituir a la model femenina que la seva dona, Gerda, havia de pintar, inicia, amb el fet de vestir-se de dona, un procés vital que el fa descobrir i viure una transsexualitat inesperada.
 • Transsexualitats: altres mirades possibles (23.07.2018)
  Al llarg de la història s’ha teoritzat sobre la transsexualitat des del camp de la salut i les ciències socials. Aquest obra, però, planteja que la transfòbia és el que genera el debat i el rebuig entorn al fet trans i reflexiona sobre la violència i el rebuig cap a les persones que viuen identitats de gènere que defugen el binomi home-dona.
 • Guia per a la incorporació de la diversitat sexual i de gènere a les universitats catalanes a partir de la Llei 11/2014 (24.05.2018)
  Guia per a la promoció del treball coordinat per impulsar mesures positives de visibilització, reconeixement, posada en valor i no discriminació de les persones LGBTI en la comunitat universitària. L’objectiu és esdevenir una universitat amb identitat inclusiva i dipositària dels valors de recerca, estudi, investigació, empatia, sensibilitat i respecte.
 • Guia sindical de la diversitat sexual en l’àmbit laboral (07.05.2018)
  Guia per orientar els representats sindicals en la seva tasca de defensa dels drets laborals del col·lectiu LGTBI. Presenta diversos criteris per afrontar els casos de discriminació, i referències legals i recursos sindicals per fer front a situacions problemàtiques derivades de l’atenció a la diversitat a la feina.
 • Nenes i nens: cadascuna, cadascun, diferent (09.04.2018)
  Nens i nenes expliquen el que senten i els agrada, fugint de les etiquetes de gènere i mostrant la diversitat de cadascun, amb la seva identitat i preferències: hi ha nens que tenen vulva i nenes que tenen penis, nens que els agrada ballar i nenes que porten els cabells curts. Es tracta d’un llibre per a treballar l’educació sexual dels infants perquè puguin aprendre a ser com ells sentin i vulguin sense prejudicis i en igualtat.
 • La primera pedra: la meva rebel·lió enfront de la hipocresia de l'Església (19.03.2018)
  L’autor relata la seva vida eclesiàstica, primer com a seminarista i després com a sacerdot i teòleg al Vaticà. Des de la seva condició de persona homosexual, el seu testimoni crític busca donar una visió renovadora del catolicisme respectuosa amb l’orientació sexual de totes les persones.
 • Dos anys de vigència de la Llei 11/2014 pels drets LGTBI: les actuacions del Síndic. Març 2017 (26.02.2018)
  L’informe aporta les dades de les actuacions iniciades en el període que va des de l’entrada en vigor de la Llei 11/2014, de 10 d’octubre, fins al 31 de desembre de 2016. També es recullen algunes actuacions d’ofici i resolucions especialment rellevants emeses durant aquest període.
 • Aequalis 2016: millors pràctiques en la gestió de la diversitat LGTB (25.01.2018)
  Recull de bones pràctiques d’inclusió i normalització de la diversitat LGTBI a Espanya l’any 2016. Analitza la situació a empreses i llocs de treball així com diversos aspectes legislatius, sobre la sensibilització de la societat i sobre el tractament que se’n fa als mitjans públics i la publicitat. Profunditza sobre la LGTBIfòbia -cognitiva, conductual, emocional, internalitzada, institucionalitzada i lliberal- i sobre els col·lectius lèsbics, transsexuals i intersexuals.
 • Guia per a l'elaboració de plans locals LGBTI (07.12.2017)
  Eina per ajudar a dissenyar i implementar programes i accions transversals que donin resposta a la Llei 11/2014 de 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals, i per a eradicar qualsevol acte discriminatori.
 • Carol (13.11.2017)
  Pel·lícula ambientada a Nova York a la dècada dels anys 50 sobre la relació de dues dones infelices, que en conèixer-se, troben una esperança per tirar endavant les seves vides. Carol és de l’alta societat i viu en un matrimoni fracassat, mentre que Teresa és una jove dependenta que somia ser fotògrafa. Juntes lluitaran per un futur millor i en aquesta fita, Carol s’arriscarà a perdre la custòdia de la seva filla.
 • Sodomía e inquisición: el miedo al castigo (27.10.2017)
  Aproximació històrica de la persecució sodomita basada en els centenars de casos arxivats, succeïts entre els anys 1550 i 1700 en els tribunals de la Inquisició de la Corona d’Aragó, on tenien les competències per castigar aquesta pràctica. Es tracta d’una aproximació a l’homosexualitat a través de les lleis i els càstigs que imposava el Sant Ofici per reprendre l’acte de sodomia, considerat contra natura.
 • Chemsex y hepatitis C: una guía para profesionales sanitarios (26.09.2017)
  Aquesta guia descriu com l’evidència científica demostra la transmissió sexual de la hepatitis C (VHC) en la pràctica del Chemsex. Vol ser d’ajuda per a conscienciar els professionals sanitaris sobre els riscos d’aquesta pràctica per tal que puguin comunicar-ho als pacients de forma adequada i oferir-los estratègies per reduir-la.
 • Recomanacions sobre el tractament de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI) als mitjans audiovisuals (21.07.2017)
  La infrarepresentació de les persones LGBTI als mitjans és també una forma de discriminació. Els mitjans de comunicació audiovisuals, públics i privats, tenen la capacitat de fomentar un augment de la visibilitat d’aquests col·lectius als mèdia, una presència normalitzada i no estereotipada, per mitjà dels continguts que produeixen i difonen. Aquest document vol esdevenir una eina de treball i de guia, principalment per als professionals dels mitjans de comunicació, com també per a les productores audiovisuals i de l’àmbit de la publicitat.
 • Informe avaluació del procés d’implementació de la Llei 11/2014 del 10 d’octubre, per a garantir els drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia (13.07.2017)
  La Direcció General d'Igualtat elabora aquest informe sobre l'impacte social de la llei complint amb la disposició addicional segona. Es descriu el mandat de la Llei, objectius, procés d'implementació i es recullen una sèrie de conclusions.
 • Cultura LGBTI: bibliografia bàsica (28.06.2017)
  El Servei de Biblioteques publica aquesta bibliografia bàsica de cultura gai, lèsbica i transsexual, que actualitza l’edició anterior de l’any 2007. Conté materials diversos destinats a un públic general no especialitzat: llibres de coneixements i de ficció per a adults, llibres infantils, les últimes novetats cinematogràfiques editades en DVD i una sèrie de recursos digitals de referència.
 • Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia (28.11.2016)
  Publicació que recull la llei per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI) amb l’objectiu d’evitar-los situacions de discriminació i violència, i d’assegurar la diversitat sexual lliure a Catalunya.
 • Combating sexual orientation discrimination in the European Union (03.10.2016)
  Informe que descriu l’abast de la protecció contra la discriminació per orientació sexual a la Unió Europea i el seu impacte dins de la normativa legal de cadascun dels seus estats membres.
 • Políticas, prácticas y pedagogías traNs (30.06.2016)
  Llibre que planteja un anàlisi i una reflexió sobre els múltiples sentits de “traNs”. En aquest document es dona sentit i fa referència als límits i moviments produïts a la vida, societat i cossos.
 • Homofobia en los Balcanes (28.04.2016)
  Obra que pretén donar a conèixer a través de l’anàlisi dels fets i dels seus testimonis, la discriminació que pateix el col·lectiu LGTBIQ i les complexitats polítiques, econòmiques i socials que hi ha darrera la homofòbia en aquesta regió.
1 | 2 | 3 | 4   Següent > Total pàgines: 4