Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > LGTBI
 

LGTBI

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb polítiques socials relacionades amb persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals.

 

Destacat DIXIT

 
 • Denúncies de fets homòfobs  

   

  La Llei per garantir els drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia t’empara i preveu sancions per a les persones que porten a terme aquestes accions discriminatòries.


Publicacions

 
 • Sodomía e inquisición: el miedo al castigo (27.10.2017)
  Aproximació històrica de la persecució sodomita basada en els centenars de casos arxivats, succeïts entre els anys 1550 i 1700 en els tribunals de la Inquisició de la Corona d’Aragó, on tenien les competències per castigar aquesta pràctica. Es tracta d’una aproximació a l’homosexualitat a través de les lleis i els càstigs que imposava el Sant Ofici per reprendre l’acte de sodomia, considerat contra natura.
 • Recomanacions sobre el tractament de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI) als mitjans audiovisuals (21.07.2017)
  La infrarepresentació de les persones LGBTI als mitjans és també una forma de discriminació. Els mitjans de comunicació audiovisuals, públics i privats, tenen la capacitat de fomentar un augment de la visibilitat d’aquests col·lectius als mèdia, una presència normalitzada i no estereotipada, per mitjà dels continguts que produeixen i difonen. Aquest document vol esdevenir una eina de treball i de guia, principalment per als professionals dels mitjans de comunicació, com també per a les productores audiovisuals i de l’àmbit de la publicitat.

Activitats

Actualment no hi ha activitats disponibles d'aquest àmbit temàtic.
 

Convocatòries

Actualment no hi ha convocatòries disponibles d'aquest àmbit temàtic.
 

Més recursos relacionats