Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > LGTBI
 

LGTBI

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb polítiques socials relacionades amb persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals.

 

Destacat DIXIT

 
 • Dossier temàtic: transsexualitat  

   

  Selecció de monografies, articles de revista, recursos i entitats que reflexionen i aporten coneixement a l’entorn de la transsexualitat i dels diversos aspectes que componen aquesta realitat amb l’objectiu d’ajudar a lluitar contra la discriminació de les persones per motius d'orientació sexual, identitat de gènere i sexe.


Publicacions

 
 • Nenes i nens: cadascuna, cadascun, diferent (09.04.2018)
  Nens i nenes expliquen el que senten i els agrada, fugint de les etiquetes de gènere i mostrant la diversitat de cadascun, amb la seva identitat i preferències: hi ha nens que tenen vulva i nenes que tenen penis, nens que els agrada ballar i nenes que porten els cabells curts. Es tracta d’un llibre per a treballar l’educació sexual dels infants perquè puguin aprendre a ser com ells sentin i vulguin sense prejudicis i en igualtat.
 • Dos anys de vigència de la Llei 11/2014 pels drets LGTBI: les actuacions del Síndic. Març 2017 (26.02.2018)
  L’informe aporta les dades de les actuacions iniciades en el període que va des de l’entrada en vigor de la Llei 11/2014, de 10 d’octubre, fins al 31 de desembre de 2016. També es recullen algunes actuacions d’ofici i resolucions especialment rellevants emeses durant aquest període.
 • Guia per a l'elaboració de plans locals LGBTI (07.12.2017)
  Eina per ajudar a dissenyar i implementar programes i accions transversals que donin resposta a la Llei 11/2014 de 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals, i per a eradicar qualsevol acte discriminatori.
 • La primera pedra: la meva rebel·lió enfront de la hipocresia de l'Església (19.03.2018)
  L’autor relata la seva vida eclesiàstica, primer com a seminarista i després com a sacerdot i teòleg al Vaticà. Des de la seva condició de persona homosexual, el seu testimoni crític busca donar una visió renovadora del catolicisme respectuosa amb l’orientació sexual de totes les persones.
 • Aequalis 2016: millors pràctiques en la gestió de la diversitat LGTB (25.01.2018)
  Recull de bones pràctiques d’inclusió i normalització de la diversitat LGTBI a Espanya l’any 2016. Analitza la situació a empreses i llocs de treball així com diversos aspectes legislatius, sobre la sensibilització de la societat i sobre el tractament que se’n fa als mitjans públics i la publicitat. Profunditza sobre la LGTBIfòbia -cognitiva, conductual, emocional, internalitzada, institucionalitzada i lliberal- i sobre els col·lectius lèsbics, transsexuals i intersexuals.

Activitats

 

Convocatòries

Actualment no hi ha convocatòries disponibles d'aquest àmbit temàtic.
 

Més recursos relacionats