Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > LGTBI
 

LGTBI

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb polítiques socials relacionades amb persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals.

 

Destacat DIXIT

 
 • Blog de DIXIT: Oasis: colònies d’estiu per a adolescents LGTB  

   

  L’adolescència és una etapa de canvis, de buscar la pròpia identitat i de reconeixement entre iguals. No és una època fàcil per a ningú, tampoc per als adolescents LGTB que afronten aquesta edat cercant referents en positiu i patint sovint assetjament escolar. L’Associació Candela ha organitzat ‘Oasis’, unes colònies d’estiu per a nois i noies amb expressions i identitats de gènere i sexualitats diverses en les que gaudiran de diferents espais de trobada i socialització.


Publicacions

 
 • Guia per a la incorporació de la diversitat sexual i de gènere a les universitats catalanes a partir de la Llei 11/2017 (24.05.2018)
  Guia per a la promoció del treball coordinat per impulsar mesures positives de visibilització, reconeixement, posada en valor i no discriminació de les persones LGBTI en la comunitat universitària. L’objectiu és esdevenir una universitat amb identitat inclusiva i dipositària dels valors de recerca, estudi, investigació, empatia, sensibilitat i respecte.
 • Nenes i nens: cadascuna, cadascun, diferent (09.04.2018)
  Nens i nenes expliquen el que senten i els agrada, fugint de les etiquetes de gènere i mostrant la diversitat de cadascun, amb la seva identitat i preferències: hi ha nens que tenen vulva i nenes que tenen penis, nens que els agrada ballar i nenes que porten els cabells curts. Es tracta d’un llibre per a treballar l’educació sexual dels infants perquè puguin aprendre a ser com ells sentin i vulguin sense prejudicis i en igualtat.
 • Dos anys de vigència de la Llei 11/2014 pels drets LGTBI: les actuacions del Síndic. Març 2017 (26.02.2018)
  L’informe aporta les dades de les actuacions iniciades en el període que va des de l’entrada en vigor de la Llei 11/2014, de 10 d’octubre, fins al 31 de desembre de 2016. També es recullen algunes actuacions d’ofici i resolucions especialment rellevants emeses durant aquest període.
 • Guia sindical de la diversitat sexual en l’àmbit laboral (07.05.2018)
  Guia per orientar els representats sindicals en la seva tasca de defensa dels drets laborals del col·lectiu LGTBI. Presenta diversos criteris per afrontar els casos de discriminació, i referències legals i recursos sindicals per fer front a situacions problemàtiques derivades de l’atenció a la diversitat a la feina.
 • La primera pedra: la meva rebel·lió enfront de la hipocresia de l'Església (19.03.2018)
  L’autor relata la seva vida eclesiàstica, primer com a seminarista i després com a sacerdot i teòleg al Vaticà. Des de la seva condició de persona homosexual, el seu testimoni crític busca donar una visió renovadora del catolicisme respectuosa amb l’orientació sexual de totes les persones.

Activitats

 

Convocatòries

Actualment no hi ha convocatòries disponibles d'aquest àmbit temàtic.
 

Més recursos relacionats