Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > LGTBI
 

LGTBI

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb polítiques socials relacionades amb persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals.

 

Destacat DIXIT

 
 • Blog de DIXIT: Oasis: colònies d’estiu per a adolescents LGTB  

   

  L’adolescència és una etapa de canvis, de buscar la pròpia identitat i de reconeixement entre iguals. No és una època fàcil per a ningú, tampoc per als adolescents LGTB que afronten aquesta edat cercant referents en positiu i patint sovint assetjament escolar. L’Associació Candela ha organitzat ‘Oasis’, unes colònies d’estiu per a nois i noies amb expressions i identitats de gènere i sexualitats diverses en les que gaudiran de diferents espais de trobada i socialització.


Publicacions

 
 • Bifobia: etnografía de la bisexualidad en el activismo LGTB (14.01.2019)
  Estudi etnogràfic sobre la bisexualitat desenvolupat en el context de l’Any de la Visibilitat Bisexual en la Diversitat el 2016. La bifòbia, l’aversió a la bisexualitat, és la discriminació més invisibilitzada del moviment LGTBI. Es tracta d’una aportació per al coneixement d’aquesta orientació sexual i per entendre com es viu i com es combat el seu rebuig.
 • Los colores de la sexualidad (14.11.2018)
  Guia per a l’educació d’infants i joves sobre la diversitat sexual, aplicable a qualsevol context pedagògic. Els continguts teòrics es complementen amb altres més pràctics, com un test d’autoavaluació i unes dinàmiques per treballar els conceptes tractats.
 • Lo nuestro sí que es mundial: una introducción a la historia del movimiento LGBT en España (25.10.2018)
  Recorregut de l’evolució vital del moviment LGTB a l’estat espanyol, des del sorgiment amb força els anys setanta gràcies als moviments clandestins i el naixement dels fronts d’alliberació homosexual fins l’aprovació del matrimoni igualitari el 2005 i l’actual lluita per eradicar l’homofòbia. Conté els testimonis d’alguns dels seus protagonistes i nombroses imatges procedents dels arxius d’institucions com COGAM i el Casal Lambda.
 • Transeducar: arte, educación y derechos LGTB (17.12.2018)
  L’autor proposa un sistema de valors que reconegui la diversitat sexual com un component bàsic en la formació de la ciutadania a través de l’educació i l’art. L’educació artística permet reflexionar i actuar sobre la realitat social i proporciona nombrosos recursos per transformar-la mitjançant valors com el respecte, la col·laboració i l’equitat.
 • Moonlight: la historia de una vida (05.11.2018)
  Pel·lícula guanyadora d’un premi Oscar i un Globus d’Or, que presenta la infantesa, adolescència i adultesa de Chiron, un noi afroamericà que sobreviu en un barri conflictiu de Miami. Orfe de pare, la seva mare, immersa en la drogoaddicció, el desatén i l’abandona emocionalment creixent amb una personalitat dèbil i tímida. La seva existència, marcada per l’abandó i l’abús escolar, li presenta un altre repte en afrontar la seva homosexualitat.

Activitats

Actualment no hi ha activitats disponibles d'aquest àmbit temàtic.
 

Convocatòries

Actualment no hi ha convocatòries disponibles d'aquest àmbit temàtic.
 

Més recursos relacionats