Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > LGTBI
 

LGTBI

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb polítiques socials relacionades amb persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals.

 

Destacat DIXIT

 
 • Dossier temàtic: transsexualitat  

   

  Selecció de monografies, articles de revista, recursos i entitats que reflexionen i aporten coneixement a l’entorn de la transsexualitat i dels diversos aspectes que componen aquesta realitat amb l’objectiu d’ajudar a lluitar contra la discriminació de les persones per motius d'orientació sexual, identitat de gènere i sexe.


Publicacions

 
 • Guia per a l'elaboració de plans locals LGBTI (07.12.2017)
  Eina per ajudar a dissenyar i implementar programes i accions transversals que donin resposta a la Llei 11/2014 de 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals, i per a eradicar qualsevol acte discriminatori.
 • Sodomía e inquisición: el miedo al castigo (27.10.2017)
  Aproximació històrica de la persecució sodomita basada en els centenars de casos arxivats, succeïts entre els anys 1550 i 1700 en els tribunals de la Inquisició de la Corona d’Aragó, on tenien les competències per castigar aquesta pràctica. Es tracta d’una aproximació a l’homosexualitat a través de les lleis i els càstigs que imposava el Sant Ofici per reprendre l’acte de sodomia, considerat contra natura.
 • Recomanacions sobre el tractament de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI) als mitjans audiovisuals (21.07.2017)
  La infrarepresentació de les persones LGBTI als mitjans és també una forma de discriminació. Els mitjans de comunicació audiovisuals, públics i privats, tenen la capacitat de fomentar un augment de la visibilitat d’aquests col·lectius als mèdia, una presència normalitzada i no estereotipada, per mitjà dels continguts que produeixen i difonen. Aquest document vol esdevenir una eina de treball i de guia, principalment per als professionals dels mitjans de comunicació, com també per a les productores audiovisuals i de l’àmbit de la publicitat.
 • Carol (13.11.2017)
  Pel·lícula ambientada a Nova York a la dècada dels anys 50 sobre la relació de dues dones infelices, que en conèixer-se, troben una esperança per tirar endavant les seves vides. Carol és de l’alta societat i viu en un matrimoni fracassat, mentre que Teresa és una jove dependenta que somia ser fotògrafa. Juntes lluitaran per un futur millor i en aquesta fita, Carol s’arriscarà a perdre la custòdia de la seva filla.
 • Chemsex y hepatitis C: una guía para profesionales sanitarios (26.09.2017)
  Aquesta guia descriu com l’evidència científica demostra la transmissió sexual de la hepatitis C (VHC) en la pràctica del Chemsex. Vol ser d’ajuda per a conscienciar els professionals sanitaris sobre els riscos d’aquesta pràctica per tal que puguin comunicar-ho als pacients de forma adequada i oferir-los estratègies per reduir-la.

Activitats

 

Convocatòries

 

Més recursos relacionats