Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Acció cívica, tercer sector i voluntariat
 

Acció cívica, tercer sector i voluntariat

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb la participació ciutadana, tercer sector, associacionisme i voluntariat.
 

Destacat DIXIT

 
 • Blog de DIXIT: Grans actius: una iniciativa de voluntariat sènior  


  Grans actius és un projecte de voluntariat de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FFCVS) que ofereix un servei d’acompanyament a visites mèdiques a CAPs, hospitals i centres de rehabilitació per a persones afectades de malalties cròniques, amb dependència o amb alguna discapacitat. Aquest programa va posar-se en marxa el 2012 -l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu- amb l’objectiu de fomentar el voluntariat entre les persones majors de 65 anys, tot i que hi pot col·laborar qualsevol persona més gran de 18 anys de manera que es fomentin les relacions intergeneracionals i s’enforteixi la xarxa social als barris.


Publicacions

 
 • Guia per a millorar la participació interna de les entitats (10.01.2019)
  Elaborada per la Fundació Pere Tarrés, aquesta guia mostra com una bona participació a les entitats per part dels treballadors i persones col·laboradores i usuàries afavoreix el sentiment de pertinença, una major col·laboració i la cerca de solucions. Dóna eines per a la millora de la participació i recomana fer un diagnòstic de l’entitat per identificar els àmbits en els que cal incidir.
 • Informe de l’associacionisme i el voluntariat a Catalunya (08.11.2018)
  Diagnosi quantitativa i qualitativa de la situació actual del teixit associatiu i del voluntariat a Catalunya, que és un instrument útil per a identificar les prioritats per a accions futures i repensar noves polítiques públiques.
 • Evaluación participativa en la acción comunitaria: aproximaciones teórica y metodológica (03.09.2018)
  Aquesta obra inclou els models, els principis teòrics i els elements metodològics de les pràctiques d’avaluació participativa. S’adreça als professionals educadors, treballadors socials, sociòlegs, pedagogs, etc., i a la ciutadania implicada en moviments socials o veïnals interessats en orientar les seves avaluacions en els principis participatius.

Activitats

 

Convocatòries

 

Més recursos relacionats