Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Acció cívica, tercer sector i voluntariat
 

Acció cívica, tercer sector i voluntariat

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb la participació ciutadana, tercer sector, associacionisme i voluntariat.
 

Destacat DIXIT

 
  • Blog de DIXIT: Grans actius: una iniciativa de voluntariat sènior  


    Grans actius és un projecte de voluntariat de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FFCVS) que ofereix un servei d’acompanyament a visites mèdiques a CAPs, hospitals i centres de rehabilitació per a persones afectades de malalties cròniques, amb dependència o amb alguna discapacitat. Aquest programa va posar-se en marxa el 2012 -l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu- amb l’objectiu de fomentar el voluntariat entre les persones majors de 65 anys, tot i que hi pot col·laborar qualsevol persona més gran de 18 anys de manera que es fomentin les relacions intergeneracionals i s’enforteixi la xarxa social als barris.


Publicacions

 
  • El momento de la ciudadanía: innovación social y gobernanza urbana (13.09.2018)
    Estudi que mostra i analitza, a través d’iniciatives socials sorgides arrel de la crisi econòmica del país a Barcelona, Bilbao, Madrid i Saragossa, la capacitat d’innovació de diversos col·lectius socials que promouen una major justícia i inclusió social, així com formes alternatives de governança local.
  • Insercoop: un modelo educativo para la inserción laboral (16.07.2018)
    Aproximació al treball educatiu en l’àmbit de la inserció laboral a partir de la trajectòria d’Isercoop, una societat cooperativa d’iniciativa social. Primer s’emmarca l’activitat que desenvolupen: comesa, inserció, mercat d’ocupació i educació social; també es descriu el marc de treball i, finalment, es presenten diverses experiències amb persones derivades dels serveis socials com toxicòmans, exreclusos i joves.

Activitats

 

Convocatòries

 

Més recursos relacionats