Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Acció cívica, tercer sector i voluntariat
 

Acció cívica, tercer sector i voluntariat

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb la participació ciutadana, tercer sector, associacionisme i voluntariat.
 

Destacat DIXIT

 
 • Entrada de Blog: Voluntariat virtual  


  El voluntariat és una resposta ciutadana a les necessitats de la societat. I el voluntariat virtual, igual que el presencial, ofereix moltes modalitats de participació en funció del temps i la implicació que hi vulgui dedicar cadascú. Les entitats i les organitzacions també requereixen la solidaritat dels ciutadans de forma virtual, des de col·laboracions puntuals fins a una dedicació constant en una o més causes.


Publicacions

 
 • Anuari de l'Ocupació del Tercer Sector Social de Catalunya 2017 (16.11.2017)
  Tercera edició de l’Anuari de l'Ocupació del Tercer Sector que descriu l’estat i evolució de l’ocupació que generen les organitzacions no lucratives del sector de serveis socials i d’atenció a les persones a Catalunya. Les dades presentades han estat recollides a partir d’un treball de camp quantitatiu i qualitatiu.
 • Cuerpos aliados y lucha política: hacia una teoría performativa de la asamblea (07.09.2017)
  Revisió de l’estat actual dels conceptes de sobirania, resistència i altres accions concertades en relació a la pertinència política, ampliant la teoria de la performativitat. També analitza les formes que adopta l’activisme actual i els moviments populars que es poden donar en els diversos espais públics, privats, tancats i virtuals.
 • Estudio tercer sector y provisión de servicios: prácticas europeas y lecciones para España (12.01.2017)
  Informe on s’identifiquen i estudien models i bones pràctiques europees sobre participació del Tercer Sector en la provisió de serveis públics. A partir d’aquesta anàlisi, es proposen canvis i millores que s’haurien d’aplicar a Espanya.

Activitats

 

Convocatòries

 
 • Convocatòria de subvencions municipals de l'Ajuntament de Barcelona. Termini: 25/01/2018  

  L'Ajuntament de Barcelona engega la seva convocatòria anual de subvencions municipals per a projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat.

 • 2a Edició del concurs de hip-hop per la Pau. Termini: 30/01/2018  

  L'Institut Català Internacional per la Pau convoca la 2a edició que té per objectiu donar visibilitat al compromís i la creativitat dels joves en l'àmbit de la cultura de pau. El concurs té dues modalitats: en la primera, s'hi poden presentar estudiants d'educació secundària obligatòria, formació professional o batxillerat de Catalunya; i en la segona, s'hi poden presentar nois i noies d'entre 12 i 25 anys vinculats a centres i entitats juvenils, cultural, cíviques o d'acció socioeducativa de Catalunya.

 • Convocatòria al Premi Solidaritat 2017. Termini: 31/01/2018  

  L'Institut de Drets Humans de Catalunya convoca el Premi Solidaritat per reconèixer la trajectòria de persones, entitats i col·lectius en la defensa dels drets humans a Catalunya.

 • Subvencions a projectes de cooperació al desenvolupament. Termini: 31/01/2018  

  La Diputació de Barcelona convoca subvencions destinades a donar suport a projectes de cooperació al desenvolupament impulsats per entitats sense ànim de lucre, universitats o centres de recerca adscrits i agrupacions d'aquests.

 • Premis Fundació MAPFRE. Termini: 01/03/2018  

  La Fundació MAPFRE engega una nova edició dels seus premis amb l'objectiu de reconèixer el compromís social i la tasca de persones i institucions que busquen millorar la societat.

 • Laboratori de Co-creació d'Empreses Socials. Termini: 08/03/2018  

  El Laboratori de Co-creació d'Empreses Socials és una iniciativa de Social Business City Barcelona que pretén acompanyar a idear, crear i testar noves iniciatives d'empresa social a la ciutat de Barcelona. El programa ofereix acompanyament especialitzat i intensiu durant 6 mesos en el disseny del model de negoci i el prototipatge, a través d'un espai de treball col·laboratiu, tallers formatius i assessorament expert.


Més recursos relacionats