Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Acció cívica, tercer sector i voluntariat
 

Acció cívica, tercer sector i voluntariat

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb la participació ciutadana, tercer sector, associacionisme i voluntariat.
 

Destacat DIXIT

 
 • Entrada de Blog: Voluntariat virtual  


  El voluntariat és una resposta ciutadana a les necessitats de la societat. I el voluntariat virtual, igual que el presencial, ofereix moltes modalitats de participació en funció del temps i la implicació que hi vulgui dedicar cadascú. Les entitats i les organitzacions també requereixen la solidaritat dels ciutadans de forma virtual, des de col·laboracions puntuals fins a una dedicació constant en una o més causes.


Publicacions

 
 • Anuari de l'Ocupació del Tercer Sector Social de Catalunya 2017 (16.11.2017)
  Tercera edició de l’Anuari de l'Ocupació del Tercer Sector que descriu l’estat i evolució de l’ocupació que generen les organitzacions no lucratives del sector de serveis socials i d’atenció a les persones a Catalunya. Les dades presentades han estat recollides a partir d’un treball de camp quantitatiu i qualitatiu.
 • Cuerpos aliados y lucha política: hacia una teoría performativa de la asamblea (07.09.2017)
  Revisió de l’estat actual dels conceptes de sobirania, resistència i altres accions concertades en relació a la pertinència política, ampliant la teoria de la performativitat. També analitza les formes que adopta l’activisme actual i els moviments populars que es poden donar en els diversos espais públics, privats, tancats i virtuals.
 • Estudio tercer sector y provisión de servicios: prácticas europeas y lecciones para España (12.01.2017)
  Informe on s’identifiquen i estudien models i bones pràctiques europees sobre participació del Tercer Sector en la provisió de serveis públics. A partir d’aquesta anàlisi, es proposen canvis i millores que s’haurien d’aplicar a Espanya.

Activitats

 

Convocatòries

 

Més recursos relacionats