Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Inclusió social
 

Inclusió social

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb la inclusió social i l'actuació amb persones o col·lectius en situació de risc d'exclusió.
 

Destacat DIXIT

 
 • Entrada de blog: Tres projectes de ràdio inclusiva i social  

   

  Darrerament s’han impulsat iniciatives radiofòniques en les quals hi participen persones de col·lectius vulnerables o amb discapacitat. Aquests projectes evidencien les possibilitats de la ràdio com a mitjà de comunicació social i inclusiu, i demostren que és positiu donar oportunitats a aquests col·lectius, que puguin expressar-se i també donar-los visibilitat davant la  societat.


Publicacions

 
 • Informe sobre el dret als subministraments bàsics (electricitat, aigua i gas) (27.03.2017)
  Informe que exposa els drets de les persones en relació als subministraments bàsics i analitza la situació dels col·lectius que no poden fer front al pagament. Es basa en l’estudi de les resolucions prèvies del Síndic i en l’experiència d’entitats com la Creu Roja o la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social. Es plantegen possibles iniciatives aplicables a curt i mitjà termini amb l’objectiu de reduir les mancances existents.
 • La pobreza en Barcelona en los años del Big Crap (2008-2014) (07.03.2017)
  Llibre on es descriu, a través de diverses històries i protagonistes, la pobresa existent a Barcelona des de l’any 2008, sorgida a conseqüència de la crisi econòmica. Les situacions exposades reflexionen al voltant de la desigualtat econòmica, en augment durant aquest període, malgrat el gran desenvolupament comercial i econòmic que ha viscut la ciutat.
 • Mercat de treball, llars i desprotecció social: una aproximació a la pobresa en el treball a la província de Barcelona (23.01.2017)
  Informe sobre la situació de pobresa de les persones treballadores a la província de Barcelona. Les dades analitzades provenen de diversos indicadors en relació al mercat de treball, la situació laboral a les llars i els diferents tipus de prestacions existents i sol·licitades.

Activitats

 

Convocatòries

 

Més recursos relacionats