Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Inclusió social
 

Inclusió social

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb la inclusió social i l'actuació amb persones o col·lectius en situació de risc d'exclusió.
 

Destacat DIXIT

 
 • Entrada de blog: Tres projectes de ràdio inclusiva i social  

   

  Darrerament s’han impulsat iniciatives radiofòniques en les quals hi participen persones de col·lectius vulnerables o amb discapacitat. Aquests projectes evidencien les possibilitats de la ràdio com a mitjà de comunicació social i inclusiu, i demostren que és positiu donar oportunitats a aquests col·lectius, que puguin expressar-se i també donar-los visibilitat davant la  societat.


Publicacions

 
 • Cruixir de dents: la vivència de la pobresa energètica a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (24.08.2017)
  Informe que analitza la situació de pobresa energètica a l’àrea metropolitana de Barcelona a partir d’un qüestionari realitzat a usuaris de la ONG Associació Benestar i Desenvolupament. Els resultats mostren la situació de vulnerabilitat que pateix aquesta part de la població i recullen aspectes sociodemogràfics i socioeconòmics.
 • La situació de desigualtat salarial a Catalunya entre homes i dones (17.07.2017)
  Estudi que descriu la situació de desigualtat salarial entre homes i dones a Catalunya, a partir d’una anàlisi de la bretxa salarial per característiques personals, lloc de treball, empresa i components salarials. Es basa en les dades de l’Enquesta quadriennal d’estructura salarial de l’INE que fan referència als guanys salarials de l’any 2014.
 • Desigualtat de gènere i pobresa energètica: un factor de risc oblidat (29.06.2017)
  Estudi sobre la desigualtat de gènere com a factor de risc per patir pobresa energètica. Per donar-hi resposta, s’analitza el concepte de feminització de la pobresa i la igualtat de gènere a les polítiques públiques, i el concepte de pobresa energètica i la seva relació amb la desigualtat de gènere.
 • 2º informe sobre la desigualdad en España: 2015 (10.08.2017)
  La finalitat d'aquest informe sobre la desigualtat econòmica a Espanya és vincular aquesta desigualtat amb les principals polítiques de l'estat del benestar, fent una anàlisi de les intervencions redistributives més rellevants del sector públic: pensions, sistemes de garantia d’ingressos, sistema educatiu, sanitat, habitatge i fiscalitat.
 • Fràgils: l'alimentació com a dret de ciutadania (10.07.2017)
  Informe elaborat per Càritas sobre la situació de pobresa, incidint en la problemàtica de l’emergència alimentària a Catalunya, i alertant sobre els recursos cada vegada menors per abordar el dret a alimentar-se de manera autònoma i digna. En aquest sentit, es fa una anàlisi de l’ajuda alimentària que proporciona Càritas i aposta per un model integrador a partir de projectes inclusius.

Activitats

 

Convocatòries

 

Més recursos relacionats