Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Inclusió social
 

Inclusió social

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb la inclusió social i l'actuació amb persones o col·lectius en situació de risc d'exclusió.
 

Destacat DIXIT

 
 • Dossier temàtic: Habitatge i intervenció social  

   

  En èpoques de crisi afloren necessitats socials en matèria d’habitatge que posen en risc el dret fonamental de tota persona a un nivell de vida digna. Les situacions de vulnerabilitat que sovint impliquen dificultats d’accés i manteniment de l’habitatge, desnonaments, etc., interpel·len el conjunt de la societat i requereixen un acompanyament i una intervenció eficaç dels professionals de l’àmbit de l’acció social. Aquest dossier recull documents i recursos diversos que permeten aprofundir en aquest tema i conèixer experiències i iniciatives d’èxit.


Publicacions

 
 • Diagnosi 2017: la situació del sensellarisme a Barcelona: evolució i accés a l'habitatge (17.04.2018)
  Cinquè informe de la XAPSLL emmarcat en el nou Pla de Lluita Contra el Sensellarisme 2016-2020. L’objectiu és aportar coneixement sobre els factors que estan fent augmentar el sensellarisme a la ciutat de Barcelona. S’analitza l’evolució des del 2008 i, a partir dels testimonis de persones sense llar, s’identifiquen les principals dificultats d’accés a l’habitatge.
 • Ciudadanía: la lucha por la inclusión y los derechos (22.03.2018)
  Revisió del concepte de ciutadania a través de la història: la idea clàssica amb Aristòtil i Ciceró, la idea moderna amb Kant i John Locke, i la idea contemporània lligada a classe social, ciutadania social, ciutadania multicultural i ciutadania cosmopolita. El concepte va estar envoltat de lluites per la inclusió i els drets, i l’única significació que ha perdurat és la seva associació amb la participació política.
 • 13 vides, infinites veus: reflexions educatives des de l'escola de la Model (05.03.2018)
  Alumnes del Centre de Formació d’Adults Jacint Verdaguer de la Model expliquen les seves històries de vida i recorreguts educatius per reflexionar sobre la importància de l’educació en l’àmbit penitenciari en la rehabilitació i reinserció dels reclusos. Reflexions que alhora donen a conèixer la tasca educativa desenvolupada pel centre.

Activitats

 

Convocatòries

Actualment no hi ha convocatòries disponibles d'aquest àmbit temàtic.
 

Més recursos relacionats