Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Inclusió social
 

Inclusió social

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb la inclusió social i l'actuació amb persones o col·lectius en situació de risc d'exclusió.
 

Destacat DIXIT

 
 • Blog de DIXIT: #ReescriuLaHistòria: literatura per combatre prejudicis socials  

   

  L’entitat Arrels Fundació va posar en marxa aquest estiu la campanya #ReescriuLaHistòria amb l’objectiu de combatre els prejudicis que encara existeixen respecte a les persones que viuen al carrer. El projecte, que continua vigent, consisteix en una col·lecció de llibres inèdita i limitada amb adaptacions de grans obres de la literatura universal on les persones sense llar són les veritables protagonistes.


Publicacions

 
 • Guia de bones pràctiques per a millorar el test precoç i el tractament entre la població immigrants a Europa (03.01.2019)
  Guia elaborada amb les dades resultants del projecte WP8 de la Euro HIV EDAT per determinar els patrons de test del VIH emprats i conèixer l’accés al test i al tractament dels col·lectius immigrants més afectats. D’acord a les dades resultants, es proporcionen orientacions de bones pràctiques en els serveis d’accés al test i en la derivació als tractaments adequats.
 • Aporofobia, el rechazo al pobre (13.12.2018)
  L’aporofòbia és un dels conflictes morals més arrelats a l’ésser humà, d’abast mundial i alhora obviat, que té l’origen en el pensament cultural, social i cerebral. Cortina, des de la seva expertesa ètica, reclama el canvi de valors ètics a favor de la dignitat i la inclusió de les persones més desfavorides.
 • Cannabis: efectos, riesgos y beneficios terapéuticos (22.11.2018)
  El cànnabis és la substància psicoactiva més consumida a nivell mundial, associada a una determinada filosofia de vida i en clau històrica, la posseïdora de més llegendes. En aquest context se n’analitza l’epidemiologia, característiques, efectes i conseqüències, la vessant farmacològica, l’ús terapèutic i, fins i tot, les diferents perspectives de la seva legalització.
 • Techo y comida ¿y a ti quién te rescata? (20.12.2018)
  Una jove mare soltera es troba en una situació desesperada quan l’atur i la vulnerabilitat se sumen, de sobte, amb una amenaça de desnonament. La lluita a contracorrent és la mostra d’una mare en busca de la dignitat pròpia i la del seu fill.
 • Demonios populares y "pánicos morales": delincuencia juvenil, subculturas, vandalismo, drogas y violencia (11.12.2018)
  Estudi que se situa en diferents contextos socials per analitzar allò que l’autor anomena “pànics morals”: les bandes dels mods i els rockers, els skinheads, els falsos refugiats, la violència juvenil, el vandalisme, etc. I descobreix com els poders polítics i els mitjans de comunicació influeixen en la seva vàlua i percepció a la societat.

Activitats

 

Convocatòries

 

Més recursos relacionats