Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Inclusió social
 

Inclusió social

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb la inclusió social i l'actuació amb persones o col·lectius en situació de risc d'exclusió.
 

Destacat DIXIT

 
 • Dossier temàtic: Habitatge i intervenció social  

   

  En èpoques de crisi afloren necessitats socials en matèria d’habitatge que posen en risc el dret fonamental de tota persona a un nivell de vida digna. Les situacions de vulnerabilitat que sovint impliquen dificultats d’accés i manteniment de l’habitatge, desnonaments, etc., interpel·len el conjunt de la societat i requereixen un acompanyament i una intervenció eficaç dels professionals de l’àmbit de l’acció social. Aquest dossier recull documents i recursos diversos que permeten aprofundir en aquest tema i conèixer experiències i iniciatives d’èxit.


Publicacions

 
 • Educación social y drogodependencias (16.07.2018)
  Recorregut històric i conceptual de l’àmbit de les addiccions des de l’educació social. S’estudien les característiques del context actual i els reptes als quals s’enfronten els educadors socials en la seva pràctica professional, des de la perspectiva dels drets humans i l’atenció a la persona.
 • Essay on precarious work and vulnerable persons (28.06.2018)
  Llibre que analitza els factors que han impulsat una major precarietat en les relacions laborals de totes les regions del món en una economia globalitzada. També reflexiona sobre el concepte de vulnerabilitat que caracteritza alguns col·lectius com els treballadors discapacitats, les minories racials, els treballadors en edat d’envelliment i les dones.
 • Recomanacions sobre el tractament informatiu de les persones sense llar: eines i recomanacions per als mitjans de comunicació i els representants polítics (24.05.2018)
  La Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL) ha elaborat una sèrie de recomanacions perquè els mitjans de comunicació facin un tractament adequat i no estigmatitzant de les persones en situació de sensellarisme. Conté un glossari de terminologia sobre la persona, sobre conceptes i sobre habitatge, recursos i serveis.

Activitats

 

Convocatòries

 

Més recursos relacionats