Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Inclusió social
 

Inclusió social

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb la inclusió social i l'actuació amb persones o col·lectius en situació de risc d'exclusió.
 

Destacat DIXIT

 
 • Blog de DIXIT: #ReescriuLaHistòria: literatura per combatre prejudicis socials  

   

  L’entitat Arrels Fundació va posar en marxa aquest estiu la campanya #ReescriuLaHistòria amb l’objectiu de combatre els prejudicis que encara existeixen respecte a les persones que viuen al carrer. El projecte, que continua vigent, consisteix en una col·lecció de llibres inèdita i limitada amb adaptacions de grans obres de la literatura universal on les persones sense llar són les veritables protagonistes.


Publicacions

 
 • Guía para la evaluación y el tratamiento de las adicciones (25.10.2018)
  Guia que exposa els aspectes neurobiològics i diagnòstics per a la intervenció clínica de les addiccions, les característiques de les principals substàncies i conductes addictives, així com els diversos mètodes de tractament i rehabilitació: mindfulness i mentalització, teràpia cognitiva-conductual, entrevista motivacional, etc.
 • Educación social y drogodependencias (16.07.2018)
  Recorregut històric i conceptual de l’àmbit de les addiccions des de l’educació social. S’estudien les característiques del context actual i els reptes als quals s’enfronten els educadors socials en la seva pràctica professional, des de la perspectiva dels drets humans i l’atenció a la persona.
 • Essay on precarious work and vulnerable persons (28.06.2018)
  Llibre que analitza els factors que han impulsat una major precarietat en les relacions laborals de totes les regions del món en una economia globalitzada. També reflexiona sobre el concepte de vulnerabilitat que caracteritza alguns col·lectius com els treballadors discapacitats, les minories racials, els treballadors en edat d’envelliment i les dones.

Activitats

 

Convocatòries

 

Més recursos relacionats