Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Inclusió social
 

Inclusió social

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb la inclusió social i l'actuació amb persones o col·lectius en situació de risc d'exclusió.
 

Destacat DIXIT

 
 • Entrada de blog: Renda garantida de ciutadania  

   

  La Renda garantida de ciutadania (RGC) és una prestació econòmica que té l’objectiu de garantir que tots els ciutadans de Catalunya puguin fer-se càrrec de les despeses essencials per al manteniment propi o de les persones que integren la unitat familiar o de convivència.


Publicacions

 
 • Trabajo y pobreza: cuando trabajar no es suficiente para vivir dignamente (16.11.2017)
  Descripció i anàlisi de les transformacions del treball assalariat i de les subjectivitats obreres, en el marc d’un nou model neoliberal, la nova versió del vell capitalisme, que suposa noves formes de viure i noves formes d’existència en la que la dignitat humana té poc protagonisme. El procés de precarietat del treball i l’empobriment dels treballadors forma aquesta nova estructura mundial, necessitada de subjectes dòcils i disciplinats.
 • La cronificació de la pobresa (19.10.2017)
  Estudi sobre la situació de pobresa crònica a Catalunya que descriu l’evolució del col·lectiu afectat i identifica tendències que puguin pal·liar situacions futures. L’anàlisi s’ha centrat en les dades aportades pels usuaris del programa “Persones en situació d’extrema vulnerabilitat” de la Creu Roja, a partir d’enquestes telefòniques on van respondre sobre la seva situació socioeconòmica i en relació a l’habitatge, l’ocupació i la salut.
 • Cruixir de dents: la vivència de la pobresa energètica a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (24.08.2017)
  Informe que analitza la situació de pobresa energètica a l’àrea metropolitana de Barcelona a partir d’un qüestionari realitzat a usuaris de la ONG Associació Benestar i Desenvolupament. Els resultats mostren la situació de vulnerabilitat que pateix aquesta part de la població i recullen aspectes sociodemogràfics i socioeconòmics.
 • Ciudades amigables: perspectivas, políticas, prácticas (27.10.2017)
  Recull d’experiències i treballs que interpreten les ciutats des d’un enfocament “amigable”, enteses com a espais que propiciïn la convivència, la cooperació, la participació, la integració, la llibertat, la creativitat, l’entesa i la sostenibilitat. La ciutat com a indret que aculli a grups socials diversos i afavoreixi la seva participació i integració.
 • Actualización en drogodependencias: análisis histórico, social y sanitario (09.10.2017)
  Manual sobre el problema de la droga, convertit en un fenomen d’exclusió social que afecta a grups de població cada vegada més joves. Aporta nous enfocaments en relació als mètodes d’investigació, assistència, tractament i prevenció de les toxicomanies, des de la perspectiva històrica, social i sanitària.

Activitats

 

Convocatòries

 

Més recursos relacionats