Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Inclusió social
 

Inclusió social

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb la inclusió social i l'actuació amb persones o col·lectius en situació de risc d'exclusió.
 

Destacat DIXIT

 
 • Entrada de blog: Renda garantida de ciutadania  

   

  La Renda garantida de ciutadania (RGC) és una prestació econòmica que té l’objectiu de garantir que tots els ciutadans de Catalunya puguin fer-se càrrec de les despeses essencials per al manteniment propi o de les persones que integren la unitat familiar o de convivència.


Publicacions

 
 • Programa de preparació per a la vida en llibertat (11.01.2018)
  Programa d’intervenció que forma part del projecte Compartim per a guiar els reclusos en el seu camí de retorn a la vida en llibertat. L’objectiu fonamental és que se sentin desistits de la vida delictiva i es puguin reintegrar de nou a la societat amb plenitud i qualitat de vida.
 • Trabajo y pobreza: cuando trabajar no es suficiente para vivir dignamente (16.11.2017)
  Descripció i anàlisi de les transformacions del treball assalariat i de les subjectivitats obreres, en el marc d’un nou model neoliberal, la nova versió del vell capitalisme, que suposa noves formes de viure i noves formes d’existència en la que la dignitat humana té poc protagonisme. El procés de precarietat del treball i l’empobriment dels treballadors forma aquesta nova estructura mundial, necessitada de subjectes dòcils i disciplinats.
 • La cronificació de la pobresa (19.10.2017)
  Estudi sobre la situació de pobresa crònica a Catalunya que descriu l’evolució del col·lectiu afectat i identifica tendències que puguin pal·liar situacions futures. L’anàlisi s’ha centrat en les dades aportades pels usuaris del programa “Persones en situació d’extrema vulnerabilitat” de la Creu Roja, a partir d’enquestes telefòniques on van respondre sobre la seva situació socioeconòmica i en relació a l’habitatge, l’ocupació i la salut.
 • Excluidos e internados: la problemática de las personas con discapacidad en centros penitenciarios (02.01.2018)
  Es presenten els resultats d’una investigació sobre les persones amb discapacitat ingressades en centres penitenciaris. Les dades permeten fer un diagnòstic de les seves necessitats sociosanitàries, així com d’altres carències que dificulten la seva vida i els fan més vulnerables envers els altres interns.
 • Ciudades amigables: perspectivas, políticas, prácticas (27.10.2017)
  Recull d’experiències i treballs que interpreten les ciutats des d’un enfocament “amigable”, enteses com a espais que propiciïn la convivència, la cooperació, la participació, la integració, la llibertat, la creativitat, l’entesa i la sostenibilitat. La ciutat com a indret que aculli a grups socials diversos i afavoreixi la seva participació i integració.

Activitats

 

Convocatòries

 

Més recursos relacionats