Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Dones  > Publicacions
 

Publicacions

 
 
 • Els homes m’expliquen coses (14.11.2018)
  Recull de diversos assaigs publicats per l’autora sobre la desigualtat de gènere, la violència masclista i el feminicidi. El primer, que dona títol a l’obra, va tenir una gran repercussió social l’any 2008 i va popularitzar el terme mansplaining que fa referència a la condescendència de l’home quan explica quelcom a una dona assumint que ell en sap més.
 • Maternidad, igualdad y fraternidad: las madres como sujeto político en las sociedades poslaborales (18.10.2018)
  L’autora reivindica una visió política de la maternitat, és a dir, la inclusió dels interessos del col·lectiu de mares i els seus infants en l’agenda política. És crítica amb la visió de la maternitat tant del feminisme hegemònic com del patriarcat: “una de les principals eines del patriarcat és la precarització de la maternitat, que condemna moltes mares a una ciutadania de segona”.
 • El hombre que no deberíamos ser: la revolución masculina que tantas mujeres llevan siglos esperando (10.09.2018)
  L’autor reflexiona sobre el patriarcat i el rol masculí al nostre ideari cultural a partir de diversos tipus de masculinitats: l’home poderós, l’home absent, l’home violent, l’home dominant, l’home depredador, l’home precari, l’home esclau i l’home invulnerable. També presenta les claus revolucionàries per a un nou tipus d’home per tal d’assolir un futur igualitari, on homes i dones tinguin les mateixes quotes de poder, en una societat justa i incloent.
 • Madres arrepentidas: una mirada radical a la maternidad y sus falacias sociales (30.07.2018)
  Estudi que examina l’opinió de dones que no han trobat la plenitud en la maternitat. Els seus testimonis donen veu als sentiments de penediment, socialment rebutjats, i plantegen la mitificació de la maternitat i qüestionen el rol social de la dona, que hauria de ser lliure per decidir si ser o no ser mare.
 • L’execució de la pena de presó: peculiaritats de l’execució penal femenina (28.06.2018)
  Estudi sobre l’execució de la pena de presó que incideix en un aspecte de gran dimensió social com és l’execució penal femenina. El capítol II aprofundeix en el perfil de la dona privada de llibertat a Catalunya i en el difícil exercici de la maternitat i en les relacions amb els fills de les dones empresonades.
 • Poner fin a la esterilización forzosa de las mujeres y niñas con discapacidad (04.06.2018)
  Recomanacions formulades per la Fundació CERMI Mujeres i el Fòrum Europeu de la Discapacitat (EDF) per prevenir i posar fi a l’esterilització forçosa de dones i nenes amb discapacitat. A més s’incideix en les conseqüències de l’esterilització, els mites, la situació mundial, la capacitat jurídica, la perspectiva dels drets humans, la regulació normativa a Espanya i s’inclouen diversos testimonis.
 • Factores predictores del impacto psicopatológico en víctimas de agresión sexual (07.05.2018)
  Estudi dels principals factors de vulnerabilitat per conèixer el seu efecte sobre la simptomatologia desenvolupada en dones víctima d’agressió sexual amb una mostra de dones del Centre d’atenció a Víctimes d’Agressions Sexuals de Madrid.
 • Elles! 65 dones oblidades de la història (07.03.2018)
  Recull de 65 biografies de dones diverses d’arreu dels Països Catalans que van fer aportacions significatives per a la història, però que han estat poc reconegudes per la condició de ser dones. En destaca la figura d’Aurora Bertrana a la coberta, coincidint amb el 125è aniversari del seu naixement.
 • En prisión: realidades e intervención socioeducativa y drogodependencias en mujeres (15.02.2018)
  Realitats de les dones recluses en el sistema penitenciari espanyol, diferenciades en quatre grups: no addictes, addictes actives, addictes en tractament i ex addictes. S’analitzen les històries i causes de risc que van provocar la seva entrada en el sistema, així com la vida a la presó i els processos d’intervenció i reinserció socioeducativa.
 • Perspectivas sociales y del empleo en el mundo: tendencias del empleo femenino 2017 (18.01.2018)
  Anàlisi de la desigualtat de gènere en el mercat de treball i de la situació de les dones, considerablement discriminades, amb menys possibilitats d’accés al mercat laboral i amb grans limitacions per ocupar llocs de qualitat. S’avaluen els factors que hi influeixen i es proposen polítiques per a eradicar les bretxes de gènere.
 • Igualtat de dones i homes a empreses i organitzacions: guia pràctica per diagnosticar-la (14.12.2017)
  Instrument per a la diagnosi de la igualtat de dones i homes a empreses i organitzacions. Ofereix la metodologia i les eines necessàries per poder analitzar i identificar la situació i per a comprovar com les polítiques de gestió de persones influeixen en l’assoliment de la igualtat de tracte i d’oportunitats.
 • La atención a mujeres gitanas en situación de violencia machista: guía para profesionales (27.11.2017)
  En base al treball de camp previ per conèixer la situació dels serveis existents prestats a les dones de les comunitats gitanes a Espanya, Grècia i Bulgària, aquesta guia reuneix informació i bones pràctiques per a millorar la qualitat dels serveis i la intervenció dels professionals en matèria de violència masclista exercida a dones gitanes.
 • Saber femenino, vida y acción social: dar a luz experiencias creadoras (12.09.2017)
  Recull dels sabers que han professat les dones, sobre la construcció progressiva de l’imaginari femení, i del discurs i les pràctiques que s’han anat defensant des de l’àmbit privat fins al públic. Proposa uns valors, sabers i pràctiques que s’han desenvolupat tradicionalment en el món femení i que poden aplicar-se actualment a la realitat masculina.
 • Informe sobre violencia de género hacia las mujeres con discapacidad a partir de la macroencuesta 2015 (10.08.2017)
  Les dades exposades en aquest informe mostren la realitat sobre la violència de gènere exercida envers les dones amb discapacitat a Espanya. Pretén sensibilitzar a la població, apropar el marc legislatiu internacional i nacional, indagar sobre investigacions internacionals i orientar en l’estudi específic d’aquest col·lectiu.
 • El fenómeno de la prostitución: cooperación franco-española en la lucha contra la trata de seres humanos (02.05.2017)
  Obra que pretén ser un Llibre Blanc sobre el tràfic d’éssers humans amb fins d’explotació sexual, plantejat des de la perspectiva global, europea i francoespanyola. Distingeix ambdós fenòmens, prostitució i tràfic d’éssers humans, i s’analitzen els diferents aspectes d’aquestes activitats.
 • Análisis de feminicidios de género en España en el período 2000-2015 (20.03.2017)
  Anàlisi criminològic, jurídic i estadístic de les gairebé 1.000 morts violentes de dones a mans de la seva parella o exparella que han tingut lloc a Espanya entre els anys 2000 i 2015. L’estudi pretén donar resposta a una sèrie de preguntes amb l'objectiu de millorar les mesures de protecció de les víctimes, en molts casos d’escassa utilitat.
 • El futuro de las políticas sociales desde el nacimiento hasta la senectud: la mujer como protagonista (13.02.2017)
  Llibre que analitza la situació de la dona en la societat del segle XXI des de diverses disciplines. Qüestions com la desigualtat de gènere, la conciliació de la vida laboral i familiar o la violència contra les dones són tractades per professors i investigadors de diverses universitats espanyoles i italianes.
 • Guia de recomanacions per a la detecció de violència masclista en homes: circuit Barcelona contra la violència vers les dones (14.11.2016)
  Document elaborat a partir de l’experiència dels participants de la “Comissió de treball sobre homes que exerceixen violència masclista” adreçat als professionals de la xarxa pública de Barcelona amb l’objectiu de millorar la detecció de les situacions de violència masclista.
 • Miniblogger: consells pràctics per sobreviure a la blogosfera (06.10.2016)
  Es pot viure d'un blog de moda? Et regalen roba per omplir el teu armari? Et paguen per assistir a esdeveniments importants? És un món tan bonic com el pinten? La Miniblogger és una noia superficial i vanitosa que somia ser una blogger famosa, per això, està decidida a esbrinar què s’amaga darrere la blogosfera. Obra guanyadora del la Beca Carnet Jove Connecta't al Còmic 2015.
 • La discriminación múltiple de las mujeres inmigrantes trabajadoras en servicios domésticos y de cuidado en la Comunidad Autónoma de Euskadi (22.09.2016)
  Estudi que analitza els factors de discriminació múltiple i les situacions de vulnerabilitat que pateixen les dones immigrants d’Euskadi que es dediquen al servei domèstic i a la cura de persones dependents.
 • Violencia en el noviazgo: realidad y prevención (31.05.2016)
  Llibre que ofereix informació tècnica actualitzada sobre aquest fenomen, factors de risc i protecció associats. A més, exposa teories i models que expliquen tant el seu origen com el manteniment d’aquest difícil moment evolutiu que és “l'adolescència”.
 • Jóvenes y periferia (20.05.2016)
  Aquest treball planteja una aproximació teòrica als condicionants i els efectes de les noves formes de marginalitat sobre els joves de Salt (el Gironès).
 • La llave de las emociones (22.04.2016)
  A través de la història d’Alicia, atrapada en una relació de parella que no la fa feliç, l’autora ens descobreix les claus per alliberar-nos de la dependència emocional, recuperar l’autoestima i viure les relacions de manera sana, sense sofriment ni dolor.
 • Projecte de formació per a la prevenció de la violència masclista: material didàctic (20.04.2016)
  Eina útil per a professionals que estan en contacte amb joves i adolescents i que intenta ajudar a superar les desigualtats entre dones i homes i contribueix a eradicar la violència masclista.
 • Quico y Tula se van de casa (20.04.2016)
  Història de dos nens que han estat en cases d’acollida i expliquen la seva experiència des del seu punt de vista.
1 | 2 | 3 | 4   Següent > Total pàgines: 4