Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Dones
 

Dones

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb polítiques de dones i polítiques d'igualtat, i de prevenció, detecció i eradicació de la violència masclista.
 

Destacat DIXIT

 

Publicacions

 
  • Informe sobre violencia de género hacia las mujeres con discapacidad a partir de la macroencuesta 2015 (10.08.2017)
    Les dades exposades en aquest informe mostren la realitat sobre la violència de gènere exercida envers les dones amb discapacitat a Espanya. Pretén sensibilitzar a la població, apropar el marc legislatiu internacional i nacional, indagar sobre investigacions internacionals i orientar en l’estudi específic d’aquest col·lectiu.
  • Análisis de feminicidios de género en España en el período 2000-2015 (20.03.2017)
    Anàlisi criminològic, jurídic i estadístic de les gairebé 1.000 morts violentes de dones a mans de la seva parella o exparella que han tingut lloc a Espanya entre els anys 2000 i 2015. L’estudi pretén donar resposta a una sèrie de preguntes amb l'objectiu de millorar les mesures de protecció de les víctimes, en molts casos d’escassa utilitat.

Activitats

 

Convocatòries

 
  • 9ª Edició del concurs (RE)Imaginat: creacions audiovisuals no sexistes. Termini: 10/11/2017  

    El concurs és una iniciativa de l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació, adreçat a grups de nois i noies d’entre 14 i 18 anys dels centres d’educació formal i d’entitats d’educació en el lleure dels municipis que formen part d’aquest Observatori. A través d’aquesta convocatòria es pretén impulsar la creació participativa dels nois i les noies tot incentivant la seva implicació en la construcció de nous models comunicatius que encarin positivament la diferència sexual.


Més recursos relacionats