Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Dones
 

Dones

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb polítiques de dones i polítiques d'igualtat, i de prevenció, detecció i eradicació de la violència masclista.
 

Destacat DIXIT

 
 • Blog de DIXIT: 50 anys de la mort d’Amparo Poch  

   

  Amparo Poch Gascón (Saragossa, 1902 – Tolosa de Llenguadoc, 1968) va ser una metgessa i activista compromesa amb la societat i la política del seu temps. Va deixar un llegat de lluita i transgressió, sent pionera en la defensa dels drets de les dones i la igualtat de gènere. Aquest 2018 es commemoren els 50 anys de la seva mort i el Govern de la Generalitat se suma a la celebració dedicant-li un espai biogràfic al portal web del Departament de la Presidència.


Publicacions

 
 • Techo y comida ¿y a ti quién te rescata? (20.12.2018)
  Una jove mare soltera es troba en una situació desesperada quan l’atur i la vulnerabilitat se sumen, de sobte, amb una amenaça de desnonament. La lluita a contracorrent és la mostra d’una mare en busca de la dignitat pròpia i la del seu fill.
 • Els homes m’expliquen coses (14.11.2018)
  Recull de diversos assaigs publicats per l’autora sobre la desigualtat de gènere, la violència masclista i el feminicidi. El primer, que dona títol a l’obra, va tenir una gran repercussió social l’any 2008 i va popularitzar el terme mansplaining que fa referència a la condescendència de l’home quan explica quelcom a una dona assumint que ell en sap més.

Activitats

 

Convocatòries

 

Més recursos relacionats