Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Dones
 

Dones

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb polítiques de dones i polítiques d'igualtat, i de prevenció, detecció i eradicació de la violència masclista.
 

Destacat DIXIT

 
 • Blog de DIXIT: 50 anys de la mort d’Amparo Poch  

   

  Amparo Poch Gascón (Saragossa, 1902 – Tolosa de Llenguadoc, 1968) va ser una metgessa i activista compromesa amb la societat i la política del seu temps. Va deixar un llegat de lluita i transgressió, sent pionera en la defensa dels drets de les dones i la igualtat de gènere. Aquest 2018 es commemoren els 50 anys de la seva mort i el Govern de la Generalitat se suma a la celebració dedicant-li un espai biogràfic al portal web del Departament de la Presidència.


Publicacions

 
 • El hombre que no deberíamos ser: la revolución masculina que tantas mujeres llevan siglos esperando (10.09.2018)
  L’autor reflexiona sobre el patriarcat i el rol masculí al nostre ideari cultural a partir de diversos tipus de masculinitats: l’home poderós, l’home absent, l’home violent, l’home dominant, l’home depredador, l’home precari, l’home esclau i l’home invulnerable. També presenta les claus revolucionàries per a un nou tipus d’home per tal d’assolir un futur igualitari, on homes i dones tinguin les mateixes quotes de poder, en una societat justa i incloent.
 • L’execució de la pena de presó: peculiaritats de l’execució penal femenina (28.06.2018)
  Estudi sobre l’execució de la pena de presó que incideix en un aspecte de gran dimensió social com és l’execució penal femenina. El capítol II aprofundeix en el perfil de la dona privada de llibertat a Catalunya i en el difícil exercici de la maternitat i en les relacions amb els fills de les dones empresonades.
 • Factores predictores del impacto psicopatológico en víctimas de agresión sexual (07.05.2018)
  Estudi dels principals factors de vulnerabilitat per conèixer el seu efecte sobre la simptomatologia desenvolupada en dones víctima d’agressió sexual amb una mostra de dones del Centre d’atenció a Víctimes d’Agressions Sexuals de Madrid.
 • Madres arrepentidas: una mirada radical a la maternidad y sus falacias sociales (30.07.2018)
  Estudi que examina l’opinió de dones que no han trobat la plenitud en la maternitat. Els seus testimonis donen veu als sentiments de penediment, socialment rebutjats, i plantegen la mitificació de la maternitat i qüestionen el rol social de la dona, que hauria de ser lliure per decidir si ser o no ser mare.
 • Poner fin a la esterilización forzosa de las mujeres y niñas con discapacidad (04.06.2018)
  Recomanacions formulades per la Fundació CERMI Mujeres i el Fòrum Europeu de la Discapacitat (EDF) per prevenir i posar fi a l’esterilització forçosa de dones i nenes amb discapacitat. A més s’incideix en les conseqüències de l’esterilització, els mites, la situació mundial, la capacitat jurídica, la perspectiva dels drets humans, la regulació normativa a Espanya i s’inclouen diversos testimonis.

Activitats

 

Convocatòries

 
 • Subvencions en el marc del Projecte ''Treball a les 7 comarques''. Termini: 28/09/2018  

  L’objectiu és donar suport a projectes de caràcter integrat que combinin, en el marc d’un pla d’execució anual, accions ocupacionals i de desenvolupament local.

 • Subvencions en el marc del Projecte "Treball als barris". Termini: 05/10/2018  

  L'objectiu del programa és que les entitats beneficiàries puguin coordinar i executar accions ocupacionals i de desenvolupament local en el marc d’un Pla d’execució anual que els permeti intervenir sobre les persones en situació d’atur per tal de contribuir al seu equilibri social i territorial.

 • Premis de Civisme 2018. Termini: 15/10/2018  

  L'objectiu dels premis és guardonar treballs, obres i actuacions realitzades dins de l'àmbit del civisme, entès com un instrument essencial per a la inclusió social, la lluita contra la pobresa i els valors i els principis que fomentin la cultura cívica, amb perspectiva de gènere.

 • Premi 25 de Novembre. Termini: 19/10/2018  

  Amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència vers les Dones, l'Ajuntament de Barcelona convoca una nova edició d'aquest premi, que enguany s'articula al voltant del lema "Creixem lliures de violència. #BCNantimasclista".

 • Premi Jove de Còmic Sant Martí per a la prevenció i erradicació de la violència masclista. Termini: 02/11/2018  

  En el marc de la commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, el Districte de Sant Martí, la Regidoria de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona i Biblioteques del Districte de Sant Martí, amb la col·laboració del Consell de Dones de Sant Martí, convoquen aquest guardó. La finalitat és sensibilitzar adolescents i joves sobre el fenomen de la violència masclista i implicar-los en la lluita per l’eradicació de les discriminacions de gènere i en la creació de nous imaginaris igualitaris i no sexistes a través del llenguatge del còmic.


Més recursos relacionats