Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Dones
 

Dones

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb polítiques de dones i polítiques d'igualtat, i de prevenció, detecció i eradicació de la violència masclista.
 

Destacat DIXIT

 
 • Blog de DIXIT: 50 anys de la mort d’Amparo Poch  

   

  Amparo Poch Gascón (Saragossa, 1902 – Tolosa de Llenguadoc, 1968) va ser una metgessa i activista compromesa amb la societat i la política del seu temps. Va deixar un llegat de lluita i transgressió, sent pionera en la defensa dels drets de les dones i la igualtat de gènere. Aquest 2018 es commemoren els 50 anys de la seva mort i el Govern de la Generalitat se suma a la celebració dedicant-li un espai biogràfic al portal web del Departament de la Presidència.


Publicacions

 
 • Poner fin a la esterilización forzosa de las mujeres y niñas con discapacidad (04.06.2018)
  Recomanacions formulades per la Fundació CERMI Mujeres i el Fòrum Europeu de la Discapacitat (EDF) per prevenir i posar fi a l’esterilització forçosa de dones i nenes amb discapacitat. A més s’incideix en les conseqüències de l’esterilització, els mites, la situació mundial, la capacitat jurídica, la perspectiva dels drets humans, la regulació normativa a Espanya i s’inclouen diversos testimonis.
 • Elles! 65 dones oblidades de la història (07.03.2018)
  Recull de 65 biografies de dones diverses d’arreu dels Països Catalans que van fer aportacions significatives per a la història, però que han estat poc reconegudes per la condició de ser dones. En destaca la figura d’Aurora Bertrana a la coberta, coincidint amb el 125è aniversari del seu naixement.

Activitats

 

Convocatòries

Actualment no hi ha convocatòries disponibles d'aquest àmbit temàtic.
 

Més recursos relacionats