Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Joventut  > Publicacions
 

Publicacions

 
 
 • Demonios populares y "pánicos morales": delincuencia juvenil, subculturas, vandalismo, drogas y violencia (11.12.2018)
  Estudi que se situa en diferents contextos socials per analitzar allò que l’autor anomena “pànics morals”: les bandes dels mods i els rockers, els skinheads, els falsos refugiats, la violència juvenil, el vandalisme, etc. I descobreix com els poders polítics i els mitjans de comunicació influeixen en la seva vàlua i percepció a la societat.
 • Red & blue (06.09.2018)
  Còmic guanyador de la beca Carnet Jove Connecta’t al còmic 2017. Narra la història de la Red i la Blue, dues joves que comencen a guanyar-se la vida com a heroïnes resolent missions no gaire estimulants i de poca recompensa. Per fi se’ls presenta un gran desafiament i totes dues s’enrolen a la recerca d’aventures i reconeixement.
 • Young people, religions and technology in Catalonia: Adolescents, joves, religions i tecnologia, el cas català (23.04.2018)
  Document bilingüe que dona a conèixer com els adolescents i joves catalans s’apropen a la religió a través d’internet. La nova realitat digital implica la necessitat d’analitzar què busquen sobre religió, entendre perquè cerquen aquesta informació i saber quina vinculació tenen amb les entitats religioses presents a la xarxa.
 • Ocio, formación y empleo en jóvenes en dificultad social (01.02.2018)
  Obra que recull les aportacions d’experts en pedagogia i educació social que reflexionen sobre les característiques sociològiques, la situació socioeconòmica, l’oci i l’educació i l’ocupació del col·lectiu de joves en risc i en dificultat social. Analitza també el panorama d’investigació i intervenció socioeducativa i sobre l’aplicació de bones pràctiques en la intervenció.
 • Gabrielle (03.08.2017)
  Gabrielle és una jove amb Síndrome de Williams que s’enamora de Martin, un company del cor on canta i que també té una discapacitat. Per tirar endavant la relació, Gabrielle haurà de lluitar per la seva independència i llibertat sexual. La història d’amor posa de rellevància el dret d’autonomia i sexualitat de les persones amb discapacitat intel·lectual i els prejudicis socials als quals s’enfronten.
 • Vells descobridors (10.07.2017)
  Còmic d’aventures amb un rerefons històric i en clau d’humor guanyador de la Beca Carnet Jove Connecta't al Còmic 2016, concedida per l'Agència Catalana de la Joventut. Ambientat uns anys després del descobriment d’Amèrica, l’ancià Cristòfol Colom s’embarca en l’últim gran viatge de la seva vida per trobar la Font de l’eterna joventut.
 • Juventud y empleo en Euskadi 2015: Gazteak eta enplegua Euskadin 2015 (15.06.2017)
  Informe sobre la situació de la joventut en el mercat de treball a Euskadi l’any 2015, a partir dels resultats d’una enquesta feta a quasi 2000 joves d’entre 16 i 34 anys. Aporta moltes dades que descriuen la realitat dels joves: els que es troben ocupats, els que busquen feina i les condicions laborals dels que treballen.
 • TIC i joves: reflexions i reptes per al treball educatiu (02.03.2017)
  Estat de la qüestió sobre joves i TIC, a partir d'una visió inclusiva, que dona a conèixer la relació dels joves i adolescents amb les noves tecnologies i l’ús i el consum què en fan. Conté un seguit de recomanacions per orientar les intervencions públiques i els professionals que duen a terme actuacions en l'àmbit de la joventut.
 • Marxar per tornar: l'adquisició de competències professionals en l'emigració internacional de les persones joves (02.01.2017)
  Publicació que analitza l’experiència professional dels joves catalans a l’estranger: competències adquirides, dificultats i facilitats del retorn a Catalunya i valoració per part de les empreses catalanes. Proposa orientacions per facilitar la marxa i el retorn.
 • Jóvenes y periferia (20.05.2016)
  Aquest treball planteja una aproximació teòrica als condicionants i els efectes de les noves formes de marginalitat sobre els joves de Salt (el Gironès).
 • L'economia explicada als joves (22.04.2016)
  Manual que proporciona informació sobre tres qüestions imprescindibles que has de saber sobre l’ús del diner: com t’afecta a tu, com afecta els altres i a la societat i com afecta el planeta i la seva protecció. Document per compensar i dialogar a qualsevol edat.
 • Treu-li suc a la sexualitat: una visió positiva i saludable de la sexualitat: guia d'activitats per treballar a l'aula (22.04.2016)
  Guia d’activitats que té com a objectiu principal promoure una sexualitat saludable i positiva entre els i les joves de secundària i que també inclou informació sobre els possibles riscos associats.
 • El adolescente ante su cuerpo: cuerpo, vestido y sexo (11.02.2016)
  Manual que descriu com són i actuen els adolescents en relació al seu cos, les maneres de vestir-lo i ornamentar-lo i la seva sexualitat. També es tracten alguns riscos com ara els trastorns del comportament alimentari i els embarassos no desitjats o senzillament el fet de sentir-se infeliços. El llibre està dirigit tant a professionals com a persones que convisquin amb adolescents.
 • Estudi sobre l’atenció als joves extutelats: evolució, valoració i reptes de futur (01.02.2016)
  Estudi promogut per l’Àrea de Suport als Joves Tutelats i Extutelats de la DGAIA (ASJTET) i la Federació d’Entitats amb Projectes i Pisos Assistits i elaborat per l’Institut de Recerca sobre Qualitat de Vida de la Universitat de Girona. Text en català, castellà i anglès.
 • Being young in Europe today: 2015 edition (07.01.2016)
  Document que presenta diverses dades sobre els joves a la Unió Europea: evolució geogràfica, relacions familiars, educació, condicions socials i integració tecnològica.
 • Intervenció amb adolescents que viuen, o que exerceixen, relacions afectives-sexuals abusives o altres manifestacions de violència masclista des dels serveis socials públics de Barcelona per atenció ambulatòria de tractament en violència masclista (09.11.2015)
  Publicació que té com a objectiu identificar situacions de violència masclista, definir el paper dels serveis que detecten aquestes situacions, criteris d’articulació entre els serveis que detecten els casos, recomanacions adreçades a les institucions públiques, etc.
 • No tengas miedo (23.10.2015)
  Jove que vol afrontar els seus sentiments, emocions i persones que la mantenen lligada al passat. Durant la seva lluita anirà aprenent a controlar les seves pors i es convertirà en una dona adulta responsable dels seus actes.
 • Eina d'identificació per al desenvolupament de la competència social: adolescents (02.06.2015)
  Eina que reuneix un conjunt de 25 competències clau per gestionar les responsabilitats personals i socials implicades en el procés permanent de socialització dels i les adolescents. Aquest recurs s'adreça principalment a ens locals que treballen la intervenció amb adolescents en situació de vulnerabilitat social.
 • ¿Qué le pasa a mi colega? (04.05.2015)
  Seguiment durant quatre dies, d’un grup d'adolescents qualificats de rebels, mals estudiants i expulsats de l'institut, i derivats a un centre d'educació compartida. Participen en un taller de formació i prevenció d'abusos sexuals infantils que els fa afrontar les seves pors, plantejar-se les seves conviccions i els prepara per ajudar a algú proper que pateixi una situació d’abús
 • Jóvenes en riesgo de exclusión social (04.05.2015)
  Mostra experiències de pràctica professional per a educadors socials i models de bones pràctiques per a estudiants d'Educació Social.
 • Social situation of young people in Europe (16.04.2015)
  Informe que abasta els 28 països membres de la Unió Europea i que revela que des de 2011 el percentatge de joves entre 18 i 30 anys que segueixen vivint a casa dels seus pares ascendeix ja al 48 %. És a dir, uns 36,7 milions de persones que augmenten en paral·lel els nivells de precarietat, sobretot, com a resultat de la desocupació.
 • Guia de recursos d'educació sexual i afectiva (16.04.2015)
  Guia que ofereix una selecció de recursos de contingut pedagògic i de tipologia variada, disponibles a la xarxa i susceptibles de ser utilitzats en intervencions educatives o activitats organitzades.
 • Democràcia, participació i joventut: una anàlisi de l'Enquesta de participació i política 2011 (30.06.2013)
  Estudi que analitza la relació de les persones joves amb la democràcia en un moment de canvis profunds que afecten els vincles de la ciutadania amb l’esfera pública.
 • De la dependència a l'emancipació dels joves tutelats i extutelats: claus per a l'acompanyament en aquest procés (30.06.2013)
  Document creat amb l’objectiu de garantir la qualitat de la intervenció educativa unificant línies generals i criteris d’actuació, per tal de facilitar una guia pràctica per a l’elaboració dels projectes de cada recurs d’habitatge.
 • Pla Nacional de Joventut a Catalunya: 2020 (30.06.2013)
  Aquest Pla és el resultat d’un procés d’avaluació acurat de l’anterior pla i d’un procés de consulta i participació de tots els agents implicats (Govern, món local i joves) per adaptar aquest full de ruta de les polítiques de joventut a les noves necessitats dels joves i de la societat catalana.
1 | 2 | 3 | 4   Següent > Total pàgines: 4