Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Joventut
 

Joventut

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb polítiques de joventut i actuacions com associacionisme juvenil i educació en el lleure.
 

Destacat DIXIT

 
 • Blog de DIXIT: 3 Voltes!: assessorament juvenil en clau de gènere  

   

  La Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies vol fomentar la igualtat de gènere, el respecte a la diversitat sexual i la prevenció de les violències masclistes en els joves amb un nou programa d’actuació anomenat "3 Voltes!".


Publicacions

 
 • Young people, religions and technology in Catalonia: Adolescents, joves, religions i tecnologia, el cas català (23.04.2018)
  Document bilingüe que dona a conèixer com els adolescents i joves catalans s’apropen a la religió a través d’internet. La nova realitat digital implica la necessitat d’analitzar què busquen sobre religió, entendre perquè cerquen aquesta informació i saber quina vinculació tenen amb les entitats religioses presents a la xarxa.
 • Gabrielle (03.08.2017)
  Gabrielle és una jove amb Síndrome de Williams que s’enamora de Martin, un company del cor on canta i que també té una discapacitat. Per tirar endavant la relació, Gabrielle haurà de lluitar per la seva independència i llibertat sexual. La història d’amor posa de rellevància el dret d’autonomia i sexualitat de les persones amb discapacitat intel·lectual i els prejudicis socials als quals s’enfronten.
 • Juventud y empleo en Euskadi 2015: Gazteak eta enplegua Euskadin 2015 (15.06.2017)
  Informe sobre la situació de la joventut en el mercat de treball a Euskadi l’any 2015, a partir dels resultats d’una enquesta feta a quasi 2000 joves d’entre 16 i 34 anys. Aporta moltes dades que descriuen la realitat dels joves: els que es troben ocupats, els que busquen feina i les condicions laborals dels que treballen.
 • Ocio, formación y empleo en jóvenes en dificultad social (01.02.2018)
  Obra que recull les aportacions d’experts en pedagogia i educació social que reflexionen sobre les característiques sociològiques, la situació socioeconòmica, l’oci i l’educació i l’ocupació del col·lectiu de joves en risc i en dificultat social. Analitza també el panorama d’investigació i intervenció socioeducativa i sobre l’aplicació de bones pràctiques en la intervenció.
 • Vells descobridors (10.07.2017)
  Còmic d’aventures amb un rerefons històric i en clau d’humor guanyador de la Beca Carnet Jove Connecta't al Còmic 2016, concedida per l'Agència Catalana de la Joventut. Ambientat uns anys després del descobriment d’Amèrica, l’ancià Cristòfol Colom s’embarca en l’últim gran viatge de la seva vida per trobar la Font de l’eterna joventut.

Activitats

 

Convocatòries

 

Més recursos relacionats