Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Joventut
 

Joventut

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb polítiques de joventut i actuacions com associacionisme juvenil i educació en el lleure.
 

Destacat DIXIT

 
 • Blog de DIXIT: 3 Voltes!: assessorament juvenil en clau de gènere  

   

  La Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies vol fomentar la igualtat de gènere, el respecte a la diversitat sexual i la prevenció de les violències masclistes en els joves amb un nou programa d’actuació anomenat "3 Voltes!".


Publicacions

 
 • Demonios populares y "pánicos morales": delincuencia juvenil, subculturas, vandalismo, drogas y violencia (11.12.2018)
  Estudi que se situa en diferents contextos socials per analitzar allò que l’autor anomena “pànics morals”: les bandes dels mods i els rockers, els skinheads, els falsos refugiats, la violència juvenil, el vandalisme, etc. I descobreix com els poders polítics i els mitjans de comunicació influeixen en la seva vàlua i percepció a la societat.
 • Jóvenes en riesgo de exclusión social (20.08.2018)
  Vídeo sobre les competències professionals dels educadors i educadores socials en la intervenció amb joves en risc d’exclusió social per afavorir la seva integració i desenvolupament personal. Mostra, com a exemple, la tasca de la institució OPCIÓN 3. Consta de tres parts: el treball amb joves d’exclusió social, la figura de l’educador social i la intervenció social.
 • Ocio, formación y empleo en jóvenes en dificultad social (01.02.2018)
  Obra que recull les aportacions d’experts en pedagogia i educació social que reflexionen sobre les característiques sociològiques, la situació socioeconòmica, l’oci i l’educació i l’ocupació del col·lectiu de joves en risc i en dificultat social. Analitza també el panorama d’investigació i intervenció socioeducativa i sobre l’aplicació de bones pràctiques en la intervenció.
 • Red & blue (06.09.2018)
  Còmic guanyador de la beca Carnet Jove Connecta’t al còmic 2017. Narra la història de la Red i la Blue, dues joves que comencen a guanyar-se la vida com a heroïnes resolent missions no gaire estimulants i de poca recompensa. Per fi se’ls presenta un gran desafiament i totes dues s’enrolen a la recerca d’aventures i reconeixement.
 • Young people, religions and technology in Catalonia: Adolescents, joves, religions i tecnologia, el cas català (23.04.2018)
  Document bilingüe que dona a conèixer com els adolescents i joves catalans s’apropen a la religió a través d’internet. La nova realitat digital implica la necessitat d’analitzar què busquen sobre religió, entendre perquè cerquen aquesta informació i saber quina vinculació tenen amb les entitats religioses presents a la xarxa.

Activitats

 

Convocatòries

Actualment no hi ha convocatòries disponibles d'aquest àmbit temàtic.
 

Més recursos relacionats