Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Immigració
 

Immigració

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb les polítiques d'integració de persones nouvingudes.
 

Destacat DIXIT

 
 • Blog de DIXIT: Campanya #AturemRumors  

   

  La #XarxaBCNAntirumors ha posat en marxa la campanya #AturemRumors per donar resposta a l’augment de discursos populistes i racistes que alimenten els rumors, reforcen els estereotips i fomenten la por i la desconfiança a les xarxes socials i entre els veïns i veïnes de Barcelona. 

   


Publicacions

 
 • Guia de bones pràctiques per a millorar el test precoç i el tractament entre la població immigrants a Europa (03.01.2019)
  Guia elaborada amb les dades resultants del projecte WP8 de la Euro HIV EDAT per determinar els patrons de test del VIH emprats i conèixer l’accés al test i al tractament dels col·lectius immigrants més afectats. D’acord a les dades resultants, es proporcionen orientacions de bones pràctiques en els serveis d’accés al test i en la derivació als tractaments adequats.
 • Pla integral del poble gitano a Catalunya 2017-2020 (19.11.2018)
  Pla que té el repte de millorar l’impacte social de les polítiques públiques adreçades al poble gitano. Compta amb més de 120 mesures i 200 accions concretes i avaluables, alineades amb l’agenda política europea, i amb una base científica contrastada.
 • Historia del pueblo gitano en España (16.10.2018)
  L’autor vol donar a conèixer els moments claus de la història del poble gitano a Espanya des del segle XV fins als nostres dies defugint els estereotips i llocs comuns, amb l’objectiu de combatre’n l’exclusió i contribuir al seu reconeixement social i cultural.
 • Inmigración y Generalitat de Cataluña (1977-2010): qué se hizo y por qué (05.12.2018)
  Amb pròleg de Victòria Camps, aquesta obra, fruit de la tesi doctoral de l’autor, analitza la política migratòria a Catalunya durant les etapes 1977-1991, 1992-1999 i 2000-2010, tot mostrant les actuacions d’èxit del passat per a guiar el treball futur. Inclou la relació de documents oficials consultats, les persones entrevistades i dades estadístiques.
 • ORALPHA: mètode d’alfabetització i comunicació oral en català (19.11.2018)
  Mètode d’alfabetització que facilita l’aprenentatge oral de la llengua d’acollida, la lectura i l’escriptura de les persones nouvingudes. Es composa d’una guia didàctica i d’un llibre d’activitats estructurats en 10 temes sobre diverses qüestions de la vida diària.

Activitats

 

Convocatòries

Actualment no hi ha convocatòries disponibles d'aquest àmbit temàtic.
 

Més recursos relacionats