Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Immigració
 

Immigració

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb les polítiques d'integració de persones nouvingudes.
 

Destacat DIXIT

 
 • DIXIT TV: vídeo de la conferència "La diversitat religiosa a Catalunya"  

   

  El context religiós de Catalunya ha experimentat canvis importants al llarg dels darrers decennis, causats fonamentalment pels fenòmens migratoris i pels processos de globalització. L’increment que ha experimentat la diversitat religiosa, s’ha traduït en un augment del nombre de confessions presents a Catalunya. Els centres DIXIT de Barcelona, Girona, Vic, Lleida i Tarragona van oferir la conferència “La diversitat religiosa a Catalunya”, on es va presentar el Mapa religiós català amb les tretze confessions religioses presents al nostre país. 

   

 • Entrada de blog: Combatre la islamofòbia  

   

  La islamofòbia engloba tots els prejudicis, hostilitats i actituds de rebuig envers l’islam o les comunitats musulmanes, no té cap fonament i es basa en la por i/o el desconeixement de la cultura i la religió de l’islam. En els darrers temps, s’han evidenciat actituds islamòfobes des d’alguns sectors de la societat occidental com a resposta als atemptats terroristes que han patit algunes ciutats europees.


Publicacions

 
 • L'Islam avui: alguns aspectes controvertits (23.08.2017)
  Aquest llibre tracta amb rigor i profunditat alguns dels aspectes més controvertits relacionats amb l’Islam i amb la seva inserció en el món contemporani, i estableix la terminologia apropiada per parlar de conceptes com gihad o xaria. Alhora, també destapa altres temes com les hurís en el paradís islàmic, la fal·làcia de la condemna a mort per adulteri, o les veritats i les mentides sobre la dona a l’Islam.
 • Digues amb qui vas, i et diré com participes: l'impacte de les xarxes personals sobre la participació associativa de la població immigrada (24.07.2017)
  Investigació sobre els processos d’integració social de la població immigrada que se centra en el vincle entre les xarxes socials i la participació associativa. S’estudia com és el procés d’integració dels immigrants en termes relacionals i quines conseqüències té sobre la seva participació en els àmbits social, cultural i polític.

Activitats

 

Convocatòries

 

Més recursos relacionats