Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Immigració
 

Immigració

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb les polítiques d'integració de persones nouvingudes.
 

Destacat DIXIT

 
 • Dades de la immigració a Catalunya  

   

  Recull d'eines per donar a conèixer dades en matèria d'estrangeria. Inclou indicadors de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania i dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat).

   


Publicacions

 
 • L'emigrant 2.0: emigració juvenil, nous moviments socials i xarxes digitals (06.07.2017)
  Estudi que analitza el fenomen de l'emigració juvenil dels darrers anys en el context de la crisi econòmica i les seves diferents fases: etapa prèvia, el període d’emigració i etapa posterior. Proposa pautes d'intervenció per facilitar l'èxit del projecte migratori i el retorn de les persones que ho vulguin fer.
 • Una segunda madre (08.05.2017)
  Guanyadora de diversos premis, aquesta pel·lícula brasilera mostra la vida de Val, una assistenta interna que treballa per una família adinerada i cuida el fill adolescent com a propi. L’arribada de la seva filla, que va deixar al càrrec d’uns familiars fa tretze anys, altera l’ordre de les coses i planteja un conflicte de lleialtats i de classes socials.
 • Comunidades interculturales y democráticas: un trabajo colaborativo para una sociedad inclusiva (09.03.2017)
  Diferents autors de referència tracten el concepte d’educació intercultural, plantejada com una resposta social per facilitar societats inclusives, equitatives i democràtiques. També afirmen que pot donar pas un nou humanisme, lliure de prejudicis i racisme.
 • Plan de inclusión social de la población gitana de la Comunidad de Madrid 2017-2021 (29.05.2017)
  Marc integrat per a l'orientació, programació i desenvolupament de mesures adreçades a promoure la inclusió social de la població gitana a la Comunitat de Madrid en les àrees d’educació, treball, habitatge, salut i serveis socials, cultura i ciutadania, i igualtat i no discriminació.
 • Situació laboral de la població estrangera a Catalunya: informe 2016 (12.04.2017)
  Informe estadístic sobre la presència d’estrangers a Catalunya i la seva situació en el mercat de treball durant l’any 2015. Les dades ofertes provenen del Padró d’Habitants, de l’Enquesta de Població Activa de l’Instituto Nacional de Estadística i del registre d’afiliats a la Seguretat Social.

Activitats

 

Convocatòries

 

Més recursos relacionats