Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Immigració
 

Immigració

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb les polítiques d'integració de persones nouvingudes.
 

Destacat DIXIT

 
 • Blog de DIXIT: Campanya #AturemRumors  

   

  La #XarxaBCNAntirumors ha posat en marxa la campanya #AturemRumors per donar resposta a l’augment de discursos populistes i racistes que alimenten els rumors, reforcen els estereotips i fomenten la por i la desconfiança a les xarxes socials i entre els veïns i veïnes de Barcelona. 

   


Publicacions

 
 • Historia del pueblo gitano en España (16.10.2018)
  L’autor vol donar a conèixer els moments claus de la història del poble gitano a Espanya des del segle XV fins als nostres dies defugint els estereotips i llocs comuns, amb l’objectiu de combatre’n l’exclusió i contribuir al seu reconeixement social i cultural.
 • Migrantes y refugiados: respuesta a las inquietudes sociales (23.07.2018)
  Reflexió sobre els reptes que planteja la crisi humanitària actual que obliga a milions de persones a desplaçar-se i refugiar-se a Europa. Es reclamen polítiques més eficaces i s'alerta sobre l’augment de sistemes de vigilància i de control de fronteres per part de la Unió Europea.
 • Viure a Catalunya: aprenem català des del panjabi (14.05.2018)
  Manual bilingüe català-panjabi per entendre i practicar frases quotidianes de la llengua catalana. A més d’informació bàsica sobre el context cultural, es compon de deu lliçons de català inicial sobre aspectes de la vida diària amb vocabulari i diàlegs que es complementen amb fitxers d’àudio disponibles al web de Política Lingüística.
 • Combatir la islamofobia: una guía antirracista (27.09.2018)
  La islamofòbia és un fenomen que fomenta la discriminació i les conductes d’odi envers l’islam i els musulmans. Qüestions polítiques i socials com els mites o els prejudicis, així com els diversos atacs terroristes ocorreguts a Europa, impulsen el seu creixement. Diversos autors hi reflexionen i desmunten els tòpics més habituals amb l’objectiu de combatre-la.
 • Pla de ciutadania i de les migracions: 2017-2020 (24.05.2018)
  Conté 433 actuacions, agrupades en 44 programes que estan organitzades en 4 eixos que defineixen els factors clau: interacció, inclusió, qualitat democràtica i eines d’estat. El primer eix recull les actuacions que aposten per la interculturalitat, el segon eix recull accions per a la igualtat, el tercer eix agrupa les actuacions en matèria de refugi, i finalment, el quart eix tracta de les eines i de la gestió de la mobilitat.

Activitats

 

Convocatòries

Actualment no hi ha convocatòries disponibles d'aquest àmbit temàtic.
 

Més recursos relacionats