Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Immigració
 

Immigració

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb les polítiques d'integració de persones nouvingudes.
 

Destacat DIXIT

 
 • Dades de la immigració a Catalunya  

   

  Recull d'eines per donar a conèixer dades en matèria d'estrangeria. Inclou indicadors de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania i dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat).

   


Publicacions

 
 • Situació laboral de la població estrangera a Catalunya: informe 2016 (12.04.2017)
  Informe estadístic sobre la presència d’estrangers a Catalunya i la seva situació en el mercat de treball durant l’any 2015. Les dades ofertes provenen del Padró d’Habitants, de l’Enquesta de Població Activa de l’Instituto Nacional de Estadística i del registre d’afiliats a la Seguretat Social.
 • La població estrangera a Barcelona. Gener 2016 (30.01.2017)
  Informe que conté les xifres i indicadors de la població estrangera resident a Barcelona i la seva evolució. Es recullen també altres dades d’aquest col·lectiu relatives al mercat de treball, ensenyament, procedència per àmbits territorials, reagrupament familiar, domicili, vehicles i cadastres, etc.
 • How are refugees faring on the labour market in Europe?: a first evaluation based on the 2014 EU Labour Force Survey ad hoc module (14.11.2016)
  Informe que avalua les característiques sociodemogràfiques dels refugiats arribats a Europa a partir de les enquestes dutes a terme el 2014 per la Unió Europea. Les dades de la situació laboral dels immigrants i dels seus descendents directes són especialment rellevants per conèixer la situació a curt i llarg termini d’aquest col·lectiu.
 • Comunidades interculturales y democráticas: un trabajo colaborativo para una sociedad inclusiva (09.03.2017)
  Diferents autors de referència tracten el concepte d’educació intercultural, plantejada com una resposta social per facilitar societats inclusives, equitatives i democràtiques. També afirmen que pot donar pas un nou humanisme, lliure de prejudicis i racisme.
 • Terminologia de les migracions (12.12.2016)
  El TERMCAT, amb el suport del Govern d’Andorra, ha elaborat aquest diccionari que conté 113 termes relacionats amb els moviments migratoris. Cada fitxa terminològica conté una denominació catalana; sinònims, si n’hi ha; equivalents en castellà, francès i anglès; definició, i notes explicatives o exemplificadores.

Activitats

 

Convocatòries

 

Més recursos relacionats