Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Immigració
 

Immigració

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb les polítiques d'integració de persones nouvingudes.
 

Destacat DIXIT

 

Publicacions

 
 • Trayectorias de jóvenes de origen diverso en Barcelona: explorando tendencias y patrones (21.12.2017)
  Estudi exploratori, a partir d’entrevistes biogràfiques en profunditat, de les trajectòries de joves barcelonins de pares immigrants amb l’objectiu de conèixer els obstacles i dificultats que han viscut així com el seu grau d’integració i benestar.
 • No (20.11.2017)
  Novel·la que té com a protagonista a un professor de literatura marroquí que viu a occident, fill de les segones generacions d’immigrants que van arribar a Europa. Des d’aquesta perspectiva cultural, explica el seu dia a dia a un amic, els seus sentiments i contradiccions: no desitja tenir fills, no s’atreveix a viure amb la dona a qui estima, no accepta la reclusió dels musulmans a l’Islam, no aconsegueix dominar la seva addició al sexe, no se sent satisfet, no es considera escindit entre dues cultures i no vol tornar al Marroc.
 • Els gitanos catalans de França: llengua, cultura i itineraris de la gran diàspora (18.09.2017)
  Recorregut per les comunitats de gitanos catalans que viuen a França que mostra els seus costums, tradicions, rituals, gastronomia i llengua catalana, que mantenen majoritàriament, excepte un grup reduït que parla en lleidatà amb aportacions de l’aragonès. El seu origen se situa al Principat de Catalunya quan van anar seguint dues grans rutes migratòries al llarg de la costa mediterrània i del riu Garona.
 • La atención a mujeres gitanas en situación de violencia machista: guía para profesionales (27.11.2017)
  En base al treball de camp previ per conèixer la situació dels serveis existents prestats a les dones de les comunitats gitanes a Espanya, Grècia i Bulgària, aquesta guia reuneix informació i bones pràctiques per a millorar la qualitat dels serveis i la intervenció dels professionals en matèria de violència masclista exercida a dones gitanes.
 • Refugiados: frente a la catástrofe humanitaria, una solución real (05.10.2017)
  El politòleg Sami Naïr reflexiona en aquest assaig sobre la dramàtica situació dels refugiats que arriben a Europa, amb una Unió Europea incapaç de fer-hi front. Mostra que hi ha solucions possibles i proposa mesures alternatives tan pels refugiats com pels immigrants econòmics.

Activitats

 

Convocatòries

Actualment no hi ha convocatòries disponibles d'aquest àmbit temàtic.
 

Més recursos relacionats