Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Immigració
 

Immigració

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb les polítiques d'integració de persones nouvingudes.
 

Destacat DIXIT

 
 • Bllog de DIXIT: Campanya #AturemRumors  

   

  La #XarxaBCNAntirumors ha posat en marxa la campanya #AturemRumors per donar resposta a l’augment de discursos populistes i racistes que alimenten els rumors, reforcen els estereotips i fomenten la por i la desconfiança a les xarxes socials i entre els veïns i veïnes de Barcelona. 

   


Publicacions

 
 • Pla de ciutadania i de les migracions: 2017-2020 (24.05.2018)
  Conté 433 actuacions, agrupades en 44 programes que estan organitzades en 4 eixos que defineixen els factors clau: interacció, inclusió, qualitat democràtica i eines d’estat. El primer eix recull les actuacions que aposten per la interculturalitat, el segon eix recull accions per a la igualtat, el tercer eix agrupa les actuacions en matèria de refugi, i finalment, el quart eix tracta de les eines i de la gestió de la mobilitat.
 • Els de cinc rius a Catalunya: llibre d’aprenentatge de català per a la comunitat panjabi (26.04.2018)
  Manual adreçat a la comunitat sikh i panjabi de Catalunya per a l’aprenentatge de la llengua catalana. Conté vocabulari bàsic, verbs i alguns diàlegs sobre diverses situacions comunicatives en català, amb la corresponent traducció al panjabi.
 • Mediterráneo: el naufragio de Europa (12.02.2018)
  Revisió dels esdeveniments més rellevants de la immigració a Europa al mar Mediterrani, presentat com una gran i perillosa frontera. Pren forma de denúncia per alertar sobre la tragèdia de milers de refugiats i reflexionar sobre les mesures que s’haurien d’adoptar des de la Unió Europea, al·ludint a la ètica humanitària i al nostre deure de solidaritat.
 • Viure a Catalunya: aprenem català des del panjabi (14.05.2018)
  Manual bilingüe català-panjabi per entendre i practicar frases quotidianes de la llengua catalana. A més d’informació bàsica sobre el context cultural, es compon de deu lliçons de català inicial sobre aspectes de la vida diària amb vocabulari i diàlegs que es complementen amb fitxers d’àudio disponibles al web de Política Lingüística.
 • Migración internacional en el siglo XXI: cuatro debates sobre un fenómeno en constante cambio (17.04.2018)
  Planteja el fenomen de la migració internacional a partir de quatre debats: el concepte en si mateix que s’associa erròniament a la causa econòmica de pobresa; l’efectivitat de les normes internacionals de protecció migratòria; la ponderació del valor de les remeses en el desenvolupament de les zones receptores i de trànsit, i finalment, la cooperació internacional i les polítiques públiques.

Activitats

 

Convocatòries

Actualment no hi ha convocatòries disponibles d'aquest àmbit temàtic.
 

Més recursos relacionats