Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Immigració
 

Immigració

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb les polítiques d'integració de persones nouvingudes.
 

Destacat DIXIT

 

Publicacions

 
  • Mediterráneo: el naufragio de Europa (12.02.2018)
    Revisió dels esdeveniments més rellevants de la immigració a Europa al mar Mediterrani, presentat com una gran i perillosa frontera. Pren forma de denúncia per alertar sobre la tragèdia de milers de refugiats i reflexionar sobre les mesures que s’haurien d’adoptar des de la Unió Europea, al·ludint a la ètica humanitària i al nostre deure de solidaritat.
  • Trayectorias de jóvenes de origen diverso en Barcelona: explorando tendencias y patrones (21.12.2017)
    Estudi exploratori, a partir d’entrevistes biogràfiques en profunditat, de les trajectòries de joves barcelonins de pares immigrants amb l’objectiu de conèixer els obstacles i dificultats que han viscut així com el seu grau d’integració i benestar.
  • No (20.11.2017)
    Novel·la que té com a protagonista a un professor de literatura marroquí que viu a occident, fill de les segones generacions d’immigrants que van arribar a Europa. Des d’aquesta perspectiva cultural, explica el seu dia a dia a un amic, els seus sentiments i contradiccions: no desitja tenir fills, no s’atreveix a viure amb la dona a qui estima, no accepta la reclusió dels musulmans a l’Islam, no aconsegueix dominar la seva addició al sexe, no se sent satisfet, no es considera escindit entre dues cultures i no vol tornar al Marroc.

Activitats

 

Convocatòries

Actualment no hi ha convocatòries disponibles d'aquest àmbit temàtic.
 

Més recursos relacionats