Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Família, infància i adolescència
 

Família, infància i adolescència

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb polítiques d'atenció i promoció de la família, l'atenció a la infància i l'adolescència i els acolliments i adopcions.
 

Destacat DIXIT

 
 • Dossier temàtic: parentalitat  

   

  Aquest dossier recull monografies i articles, recursos diversos i webs d'interès que ajuden a reflexionar sobre el rol actual de pares i mares i ofereixen alguns exemples d’iniciatives properes i exitoses.

 • Articles del Butlletí inf@ncia

   

  Articles publicats al Butlletí inf@ncia de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència elaborats per reconeguts professionals del sector.


Publicacions

 
 • Terapia narrativa con familias multiproblemáticas: el cambio que viene (19.04.2018)
  Manual per abordar la intervenció de famílies multiproblemàtiques a partir d’una tècnica innovadora, la teràpia narrativa. És útil per intervenir en tot tipus de problemes i consisteix a treballar sobre la història que s’està vivint amb l’objectiu d’establir un consens per a la història futura. Al llarg de l’obra s’exposen exemples de casos reals.
 • End of life care for infants, children and young people with life-limiting conditions: planning and management (12.04.2018)
  Guia per als professionals que intervenen en la planificació de les cures pal·liatives de nadons, nens i joves que es troben en situació crítica. L’objectiu és involucrar els infants i les seves famílies en les decisions sobre la seva cura i assistència al final de la vida.
 • Anna y la danza del cromosoma 15: vivir con una enfermedad rara (05.04.2018)
  L’Anna pateix una malaltia molt poc comuna anomenada Síndrome Duplicació del Cromosoma 15q, que li va ser diagnosticat als 6 anys. Aquest és el relat de la seva història, d’acord a la vivència dels seus pares: la seva infància, el desconcert i la por en conèixer la malaltia, la lluita per trobar la millor assistència, els episodis de crisi, i en definitiva, el repte d’haver de fer front a la seva discapacitat.

Activitats

 

Convocatòries

 

Més recursos relacionats