Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Família, infància i adolescència
 

Família, infància i adolescència

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb polítiques d'atenció i promoció de la família, l'atenció a la infància i l'adolescència i els acolliments i adopcions.
 

Destacat DIXIT

 
 • Dossier temàtic: "Altes capacitats"  

   

  Aquest dossier recull documentació i recursos diversos per conèixer i entendre què són les altes capacitats i per poder atendre les necessitats emocionals, relacionals i formatives d’aquestes persones, tant des de l’escola com des de la família.


Publicacions

 
 • Educar adolescents... sense perdre la calma (26.09.2017)
  Llibre adreçat a pares, mares i educadors que parla de l’univers adolescent i que convida els adults a perdre la por i a veure-hi més enllà dels problemes, a no excedir-se en el control, a saber escoltar i preguntar, i a acompanyar els nois i les noies en aquesta etapa de maduració.
 • Sota la pell del llop: acompanyar les emocions amb els contes tradicionals (04.09.2017)
  L’autora s’endinsa en la significació dels contes tradicionals i descobreix com aquestes històries i els seus personatges exposen els infants a contextos on experimentar emocions i poder expressar-les. Descriu diferents experiències educatives portades a terme amb grups escolars.
 • Manual de terapia sistémica: principios y herramientas de intervención (14.08.2017)
  Obra que combina la fonamentació teòrica amb les eines d’intervenció i exemples de casos clínics. És essencialment una guia per a l’aplicació pràctica que recull les claus per avaluar, formular i abordar els problemes des d’una perspectiva relacional, les diferents tècniques dels models de teràpia sistèmica i les qüestions més rellevants sobre la figura del terapeuta.
 • Mi "perfecta" hermana (14.09.2017)
  Des de la perspectiva de l'Stella, una nena d’onze anys, s'anirà descobrint el trastorn alimentari que amaga la seva germana gran Katja, una adolescent amb gran talent pel patinatge artístic que viu entregada a aquesta disciplina i a la que Stella admira profundament. La problemàtica de la Katja aborda diversos temes com són la relació amb el propi cos o l'excessiva autoexigència, i suposarà un gran trasbals per a l’Stella i un repte per a l’harmonia familiar.
 • L'atenció en salut mental dels infants i adolescents: noves respostes per afrontar un repte creixent (24.08.2017)
  L’informe exposa la situació actual de la salut mental infanto juvenil i els reptes als quals s’ha de donar resposta. Més concretament, vol aportar coneixement per guiar en la millora d’un model de xarxa de salut mental capaç de satisfer les demandes i necessitats dels menors de forma adequada.

Activitats

 

Convocatòries

 

Més recursos relacionats