Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Família, infància i adolescència
 

Família, infància i adolescència

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb polítiques d'atenció i promoció de la família, l'atenció a la infància i l'adolescència i els acolliments i adopcions.
 

Destacat DIXIT

 
 • Dossier temàtic: addiccions a les pantalles  

   

  L’ús generalitzat i intensiu de les noves tecnologies (internet, xarxes socials, mòbils, videojocs, jocs en línia, etc.) per part dels infants i els adolescents genera una inquietud creixent entre els familiars i els professionals, donat que a vegades certs usos excessius poden derivar en una dependència o una addicció conductual o comportamental. Aquest dossier presenta un conjunt de recursos i documents d’interès per conèixer i comprendre aquesta realitat.

 • Articles del Butlletí inf@ncia

   

  Articles publicats al Butlletí inf@ncia de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència elaborats per reconeguts professionals del sector.


Publicacions

 
 • Los colores de la sexualidad (14.11.2018)
  Guia per a l’educació d’infants i joves sobre la diversitat sexual, aplicable a qualsevol context pedagògic. Els continguts teòrics es complementen amb altres més pràctics, com un test d’autoavaluació i unes dinàmiques per treballar els conceptes tractats.
 • El gran llibre de les famílies (08.11.2018)
  Narració il·lustrada per a infants d’entre 6 i 10 anys que mostra la diversitat de famílies i estils de vida existents, i aporta una visió normalitzada de les estructures familiars allunyades del model tradicional.
 • 8 claves para poner fin al acoso escolar: estrategias para padres, madres y escuelas (29.10.2018)
  Manual per ajudar a identificar, intervenir i eradicar l’abús escolar. Presenta casos reals acompanyats d’exercicis pràctics. Crear un bon clima a l’aula, donar suport als més vulnerables, apoderar els testimonis perquè actuïn i incidir en els aspectes emocionals i socials que estimulen l’abús, són algunes de les estratègies que es proposen.
 • Super sorda (12.11.2018)
  L’autora s’inspira en la seva infantesa per crear la història de la Cece, una nena que després de quedar-se sorda haurà d’adaptar-se a una nova escola i a un nou súper poder: escoltar-ho tot gràcies a un potent audiòfon. Còmic guanyador del Premi Eisner 2015 en la categoria de millor escriptor i il·lustrador.
 • Moonlight: la historia de una vida (05.11.2018)
  Pel·lícula guanyadora d’un premi Oscar i un Globus d’Or, que presenta la infantesa, adolescència i adultesa de Chiron, un noi afroamericà que sobreviu en un barri conflictiu de Miami. Orfe de pare, la seva mare, immersa en la drogoaddicció, el desatén i l’abandona emocionalment creixent amb una personalitat dèbil i tímida. La seva existència, marcada per l’abandó i l’abús escolar, li presenta un altre repte en afrontar la seva homosexualitat.

Activitats

 

Convocatòries

 
 • Concurs “Les àvies i els avis escriuen contes i els infants els dibuixen”. Termini: 14/12/2018  

  El projecte “Les àvies i els avis escriuen contes i els infants els dibuixen” va néixer l’any 1993 amb motiu de la celebració de “L’any de la vellesa i la solidaritat”. Al concurs poden participar persones majors de 55 anys i l'objectiu és escriure un conte dirigit a infants entre 6 i 12 anys. Els contes seleccionats s'explicaran a les escoles i després els infants hauran de fer-ne un dibuix. La següent fase del concurs serà la selecció dels dibuixos amb l’objectiu que il·lustrin el conte, la portada del llibre, i el cartell de la següent convocatòria.

 • 10x10' 2019: Com gestionar la política d’habitatge com a eix vertebrador de la comunitat?. Termini: 20/12/2018  

  La VII edició del projecte 10x10 Càpsules d'Innovació Social, promogut per l'entitat Sumar, obre el termini per presentar iniciatives públiques, privades i mixtes que resolguin les problemàtiques associades a l'habitatge.

 • Ajuts per a famílies amb infants. Termini: 31/12/2018  

  Ajut per a les famílies en què hagi tingut lloc el naixement, adopció, tutela o acolliment d'un o més infants i que no superin un determinat nivell d’ingressos, per tal de prevenir situacions de vulnerabilitat. El termini de presentació de sol·licituds és d'un mes, a comptar des de l'endemà de la data de naixement de l'infant.


Més recursos relacionats