Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Família, infància i adolescència
 

Família, infància i adolescència

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb polítiques d'atenció i promoció de la família, l'atenció a la infància i l'adolescència i els acolliments i adopcions.
 

Destacat DIXIT

 
 • Dossier temàtic: "Altes capacitats"  

   

  Aquest dossier recull documentació i recursos diversos per conèixer i entendre què són les altes capacitats i per poder atendre les necessitats emocionals, relacionals i formatives d’aquestes persones, tant des de l’escola com des de la família.


Publicacions

 
 • Què li passa al teu germà?: manual per a germans i germanes d'infants amb discapacitat (20.07.2017)
  Manual adreçat als germans i germanes d’infants amb discapacitat i alhora pensat pels pares, perquè tots plegats entenguin la discapacitat i facin front a l’impacte que pugui tenir en la família. Descriu com gestionar les emocions dels infants a partir de les diferents situacions descrites on s’identifiquen alguns sentiments que poden sorgir vers els germans: vergonya, enuig, felicitat, etc.
 • Investing in children's services: improving outcomes (22.06.2017)
  La European Social Network presenta aquest estudi per avaluar si les recomanacions de la Comissió Europea sobre serveis a la infància s’estan aplicant correctament a 14 països europeus. S’identifiquen les fortaleses i les mancances, i es proposen un seguit de recomanacions a les autoritats públiques.
 • Manual práctico de parentalidad positiva (06.06.2017)
  A partir del concepte de parentalitat positiva, es reflexiona sobre les responsabilitats parentals en la societat actual per tal d’adoptar un punt de vista més afectiu, reforçador i flexible, acompanyant els infants i afavorint el seu benestar. A més d’orientacions per a les famílies, es descriuen experiències en programes grupals de recolzament parental duts a terme a Espanya i a altres països iberoamericans.

Activitats

 

Convocatòries

 

Més recursos relacionats