Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Família, infància i adolescència
 

Família, infància i adolescència

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb polítiques d'atenció i promoció de la família, l'atenció a la infància i l'adolescència i els acolliments i adopcions.
 

Destacat DIXIT

 
 • Dossier temàtic: "Altes capacitats"  

   

  Aquest dossier recull documentació i recursos diversos per conèixer i entendre què són les altes capacitats i per poder atendre les necessitats emocionals, relacionals i formatives d’aquestes persones, tant des de l’escola com des de la família.


Publicacions

 
 • La historia de Marie Heurtin (15.05.2017)
  Film basat en fets reals que té com a protagonista Marie Heurtin, una jove de 14 anys sorda i cega de naixement. Davant la seva incapacitació per comunicar-se amb el món, els seus pares l’internen a l’Institut Larnay, especialitzat en l’educació de nenes sordes. La monja Marguerite se’n responsabilitzarà en un procés de reivindicació de l’educació com la veritable llum per vèncer l’obscuritat.
 • Bajo la misma estrella (18.04.2017)
  Pel·lícula basada en la novel·la de John Green que narra la història d’amor entre Hazel i Gus, dos adolescents malalts de càncer que es coneixen en un grup d’ajuda per a pacients oncològics. Gus s’enamora ràpidament de Hazel i canviarà la vida de la jove, marcada per la malaltia terminal que pateix.

Activitats

 

Convocatòries

 
 • II Edició del concurs d'Idees i Projectes per a persones amb síndrome de Down. Termini: 31/05/2017  

  La Fundació Catalana Síndrome de Down organitza aquest concurs que té per objectiu fomentar la participació de les persones amb síndrome de Down o altres discapacitats intel·lectuals i les seves famílies i, alhora, donar suport a aquells projectes que contribueixin a la millora de la qualitat de vida de les persones o bé al coneixement i conscienciació social sobre la discapacitat intel·lectual.

 • 2a Convocatòria del programa "Vacances en família 2017". Termini: 12/06/2017  

  El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, mitjançant l'Agència Catalana de la Joventut i el suport de la Direcció General de Famílies, obre la 2a convocatòria d'aquest programa als albergs de la Xanascat amb l'objecte de potenciar el lleure familiar.

 • XIII Premis d'educació en el lleure. Termini: 16/06/2017  

  La Fundació Carulla convoca aquests premis per valorar la tasca educativa i transformadora de les entitats que treballen en temps de lleure i que eduquen, dia a dia, des de la proximitat, l’aprenentatge de competències, habilitats i valors, el contacte amb la natura i el treball des de la comunitat i els barris per afavorir el sentiment de pertinença.

 • Ajuts per a famílies en què hagi tingut lloc un naixement, adopció, tutela o acolliment. Termini: 31/08/2017  

  El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies atorga aquest ajut econòmic sotmès al nivell d'ingressos de la unitat familiar per a famílies en què hagi tingut lloc un naixement, adopció, tutela o acolliment, per als períodes compresos entre l'1 de juliol i el 31 de desembre de 2016 i l'1 de gener i el 30 de juny de 2017.

 • 5a edició del Premi Internacional en Educació Social Joaquim Grau i Fuster. Termini: 31/08/2017  

  El Grup de Recerca en Educació Social, el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya, l’Ajuntament de l’Hospitalet, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona convoquen aquest premi que té la finalitat de promoure la reflexió escrita sobre la pràctica professional en el camp de l’educació social amb infància, adolescència i joventut, aprofundint en els efectes educatius resultants de l’acció professional. 


Més recursos relacionats