Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Família, infància i adolescència
 

Família, infància i adolescència

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb polítiques d'atenció i promoció de la família, l'atenció a la infància i l'adolescència i els acolliments i adopcions.
 

Destacat DIXIT

 
 • Dossier temàtic: Parentalitat  

   

  Aquest dossier recull monografies i articles, recursos diversos i webs d'interès que ajuden a reflexionar sobre el rol actual de pares i mares i ofereixen alguns exemples d’iniciatives properes i exitoses.


Publicacions

 
 • Las altas capacidades en la escuela inclusiva. Dan y Nica. Los viajes de Bolita Mundis (09.11.2017)
  Conjunt de contes amb propostes didàctiques pensats per a infants amb altes capacitats, que poden ser també útils per la resta d’alumnes. El seu objectiu és afavorir l’educació inclusiva a les escoles i a dotar els alumnes de nous coneixements.
 • Intervención psicológica en terapia de pareja: evaluación y tratamiento (23.10.2017)
  Manual pràctic dirigit a facilitar coneixements sobre els problemes de parella a psicòlegs clínics i altres professionals de l’àmbit dels afers socials, de manera estructurada i orientada a la pràctica. Presenta un protocol d’avaluació i d’intervenció, i també un programa d’actuació preventiva.
 • Manchester frente al mar (09.10.2017)
  Lee Chandler torna sobtadament a la seva ciutat natal després de la mort del seu germà. Haurà de fer front al seu passat, que el va obligar a marxar d’allà, i començarà a fer-se càrrec com a tutor legal del seu nebot, un adolescent que necessitarà la seva ajuda per tirar endavant.
 • La habitación (02.11.2017)
  Jack i la seva mare viuen tancats en una habitació, una petita llar il·luminada per una claraboia amb una taula, un armari, un llit i una televisió. Quan Jack fa cinc anys, la situació es fa cada vegada més insostenible i la seva mare se n’adona que ja és prou gran per saber la realitat del seu captiveri i sobre el món que desconeix. Amb l’ajuda de Jack, idearà un pla de fugida.
 • Desheredados: desigualdad infantil, igualdad de oportunidades y políticas públicas en España (16.10.2017)
  Informe que revisa les polítiques públiques contra la desigualtat infantil a Espanya a partir de l’anàlisi exhaustiu de dades oficials en relació a ocupació, protecció social, llar, educació i salut. S’incorporen reflexions d’infants participants en programes d’acció social i moltes de les fotografies que ells mateixos van fer del seu dia a dia.

Activitats

 

Convocatòries

 
 • 5è concurs de piulades "Piula contra la violència masclista". Termini: 30/11/2017  

  El Consell Comarcal del Vallès Occidental organitza aquest concurs amb el que vol sensibilitzar contra la violència masclista al jovent de la comarca, promoure el diàleg participatiu i fer visible la importància de les relacions igualitàries. 

 • 2a Edició del concurs de hip-hop per la Pau. Termini: 30/01/2018  

  Institut Català Internacional per la Pau convoca aquesta 2a edició que té per objectiu donar visibilitat al compromís i la creativitat dels joves en l'àmbit de la cultura de pau. El concurs té dues modalitats. En la primera, s'hi poden presentar estudiants d'educació secundària obligatòria, formació professional o batxillerat de Catalunya; en la segona modalitat, s'hi poden presentar nois i noies d'entre 12 i 25 anys vinculats a centres i entitats juvenils, cultural, cíviques o d'acció socioeducativa de Catalunya.


Més recursos relacionats