Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Autonomia personal i atenció a la dependència
 

Autonomia personal i atenció a la dependència

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb la promoció de l'autonomia personal i atenció a la dependència com ara assistència personal, atenció domiciliària, persones cuidadores no professionals i accessibilitat, supressió de barreres, etc.

 

Destacat DIXIT

 
 • DIXIT TV: conferència d'Anna Viñas "Posem en joc les emocions del professional d’ajuda!"  

   

  Els professionals de l’àmbit d’afers socials utilitzen la pròpia persona com a instrument i com a suport per crear l’espai relacional amb la família, persona o grup al que acompanyen. Les emocions són inherents a l’ésser humà i en condicionen la racionalitat. Per tant, el resultat d’una intervenció d’ajuda depèn de com s’utilitzin aquestes emocions. DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials i DIXIT Tarragona van dur a terme dues sessions d’aquesta xerrada per posar de manifest com és d’important la presa de consciència de les pròpies emocions per part dels professionals de la intervenció social en la pràctica diària.


Publicacions

 
 • Cuidar: una revolución en el cuidado de las personas (05.07.2018)
  L’atenció que dignifica el pacient és la crida principal d’aquesta obra que mostra, a partir d’històries reals, que el benestar del pacient queda sovint relegat a un segon terme. Persones en situació de dependència, familiars i professionals sanitaris relaten com la revolució en la cura va transformar la salut física i emocional de la persona atesa.
 • La mort en l’àmbit hospitalari: propostes de millora a partir de l'experiència del cuidador principal (22.05.2018)
  Estudi que analitza l’experiència del cuidador en el procés de mort del familiar atès. Es desenvolupa a partir d’entrevistes realitzades a una mostra de cuidadors de l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta. S’exposen els aspectes negatius i positius i unes propostes de millora per a l’atenció en el final de la vida a l’àmbit hospitalari.
 • Sistemas europeos de protección social de la dependencia (long term care) (14.05.2018)
  Monogràfic de la Revista Derecho Social y Empresa que aporta una visió dels sistemes de protecció a la dependència en els països de la Unió Europea i examina els sistemes implantats a Alemanya, França, Suècia, Irlanda i Regne Unit, països sensibilitzats amb l’assistència de llarga durada de la gent gran. També estudia els models d’Itàlia i Portugal basats en el model tradicional del cuidador familiar.

Activitats

 

Convocatòries

Actualment no hi ha convocatòries disponibles d'aquest àmbit temàtic.
 

Més recursos relacionats