Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Autonomia personal i atenció a la dependència
 

Autonomia personal i atenció a la dependència

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb la promoció de l'autonomia personal i atenció a la dependència com ara assistència personal, atenció domiciliària, persones cuidadores no professionals i accessibilitat, supressió de barreres, etc.

 

Destacat DIXIT

 
 • Conferència a DIXIT TV: "Modulació pedagògica: família, discapacitat i comunicació"  

   

  Cap familiar està preparat, d'entrada, per a conviure amb una greu discapacitat o deteriorament. Per això, les dificultats comunicatives, motrius, perceptives i cognitives inherents a la discapacitat requereixen la posada en marxa d'habilitats i propostes comunicatives que no sempre estan al nostre abast. En aquesta xerrada es va donar a conèixer la modulació pedagògica, un procés educatiu que pretén facilitar la relació entre persones amb greus discapacitats i els seus familiars estructurant activitats quotidianes com a situacions d'aprenentatge.


Publicacions

 
 • Brecha salarial y brecha de cuidados (05.02.2018)
  S’exposa la qüestió de desigualtat de gènere en el mercat laboral i en l’àmbit domèstic i de cura, i s’estudia la situació concreta a Espanya, Noruega i Islàndia. Es conclou l’escassa consideració social de la figura del cuidador i la seva feminització, sent motiu de discriminació de gènere i salarial.
 • Sexualidad y discapacidad psíquica (04.12.2017)
  Mostra de la realitat sexual de les persones amb discapacitat psíquica, raonant sobre el concepte de sexe, sexualitat i Teoria del fet sexual humà. Posa èmfasi en la necessitat que la societat reconegui i respecti la sexualitat d’aquest col·lectiu per poder oferir-los els recursos necessaris educatius, terapèutics i assistencials per viure-la de forma plena i lliure.
 • Guia en la protecció i suport a l'exercici de la capacitat: més enllà de la incapacitació (27.07.2017)
  Eina útil per a les famílies i els professionals que atenen i orienten persones que necessiten protecció o acompanyament en la presa de decisions. Es descriu el procés de modificació de la capacitat i quines són les figures de suport, atenent els deures de la persona tutelar i les dificultats en l’exercici del càrrec segons situació i context.

Activitats

 

Convocatòries

Actualment no hi ha convocatòries disponibles d'aquest àmbit temàtic.
 

Més recursos relacionats