Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Autonomia personal i atenció a la dependència
 

Autonomia personal i atenció a la dependència

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb la promoció de l'autonomia personal i atenció a la dependència com ara assistència personal, atenció domiciliària, persones cuidadores no professionals i accessibilitat, supressió de barreres, etc.

 

Destacat DIXIT

 
 • Conferència a DIXIT TV: "Modulació pedagògica: família, discapacitat i comunicació"  

   

  Cap familiar està preparat, d'entrada, per a conviure amb una greu discapacitat o deteriorament. Per això, les dificultats comunicatives, motrius, perceptives i cognitives inherents a la discapacitat requereixen la posada en marxa d'habilitats i propostes comunicatives que no sempre estan al nostre abast. En aquesta xerrada es va donar a conèixer la modulació pedagògica, un procés educatiu que pretén facilitar la relació entre persones amb greus discapacitats i els seus familiars estructurant activitats quotidianes com a situacions d'aprenentatge.


Publicacions

 
 • Guia en la protecció i suport a l'exercici de la capacitat: més enllà de la incapacitació (27.07.2017)
  Eina útil per a les famílies i els professionals que atenen i orienten persones que necessiten protecció o acompanyament en la presa de decisions. Es descriu el procés de modificació de la capacitat i quines són les figures de suport, atenent els deures de la persona tutelar i les dificultats en l’exercici del càrrec segons situació i context.
 • Sistemas aumentativos y alternativos de comunicación (12.06.2017)
  Llibre de text corresponent als estudis de CFGS d’Integració social. Aporta informació sobre estratègies comunicatives, recursos materials, productes de suport i sistemes de comunicació per aplicar amb persones amb patologies comunicatives amb la finalitat d’afavorir la seva autonomia i interaccions socials.

Activitats

 

Convocatòries

Actualment no hi ha convocatòries disponibles d'aquest àmbit temàtic.
 

Més recursos relacionats