Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Autonomia personal i atenció a la dependència
 

Autonomia personal i atenció a la dependència

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb la promoció de l'autonomia personal i atenció a la dependència com ara assistència personal, atenció domiciliària, persones cuidadores no professionals i accessibilitat, supressió de barreres, etc.

 

Destacat DIXIT

 
 • Conferència a DIXIT TV: "Modulació pedagògica: família, discapacitat i comunicació"  

   

  Cap familiar està preparat, d'entrada, per a conviure amb una greu discapacitat o deteriorament. Per això, les dificultats comunicatives, motrius, perceptives i cognitives inherents a la discapacitat requereixen la posada en marxa d'habilitats i propostes comunicatives que no sempre estan al nostre abast. En aquesta xerrada es va donar a conèixer la modulació pedagògica, un procés educatiu que pretén facilitar la relació entre persones amb greus discapacitats i els seus familiars estructurant activitats quotidianes com a situacions d'aprenentatge.


Publicacions

 
 • Abordaje psicomotriz de las dificultades de desarrollo (03.04.2017)
  Manual que descriu les possibilitats de l’abordatge psicomotriu per al tractament d’infants que presenten dificultats de desenvolupament. Els continguts es plantegen des d’un marc teòric i pràctic, i inclou quatre casos reals com a exemple de diferents intervencions psicomotrius terapèutiques.
 • Guia d’actuació en situacions de maltractaments a persones grans del servei de teleassistència (16.02.2017)
  Guia de referència per als professionals que treballen en el Servei Local de Teleassistència de la Diputació de Barcelona amb l’objectiu d’orientar-los en la detecció i la intervenció de situacions de maltractaments vers les persones grans usuàries d’aquest servei.
 • Convivir con el párkinson: ejercicios prácticos para enfermos y cuidadores (19.12.2016)
  Consells i teràpies de rehabilitació per als malalts de Parkinson amb l’objectiu de treballar l’autonomia del pacient el major temps possible controlant els deterioraments funcionals propis de la malaltia. Està especialment adreçat als cuidadors i familiars que també hauran de fer front a la malaltia ajudant i assistint als pacients.
 • Respetando la intimidad: protección y trato cálido (02.03.2017)
  Guia per als professionals que es dediquen a la intervenció social que té com a objectiu millorar la qualitat en l’atenció i garantir l’assistència basada en la confiança i en la protecció de la intimitat del pacient. Conté múltiples recomanacions d’aplicació pràctica.
 • Establecimientos turísticos accessibles: pautas básicas para un diseño inclusivo (19.01.2017)
  Manual de bones pràctiques per assessorar al món empresarial i turístic sobre l’accessibilitat universal i contribuir a generar un turisme inclusiu. Inclou actuacions per aplicar criteris d’accessibilitat de baix cost en allotjaments, comerços, restaurants i bars, amb el fi de que la despesa econòmica no sigui un obstacle.

Activitats

 

Convocatòries

 

Més recursos relacionats