Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Autonomia personal i atenció a la dependència
 

Autonomia personal i atenció a la dependència

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb la promoció de l'autonomia personal i atenció a la dependència com ara assistència personal, atenció domiciliària, persones cuidadores no professionals i accessibilitat, supressió de barreres, etc.

 

Destacat DIXIT

 
 • Blog de DIXIT: Homes cuidadors  

   

  La cura i l’atenció a les persones ha estat, i és, un rol desenvolupat gairebé exclusivament per dones. Però la diversitat d’estructures familiars que aplega la societat actual està creant nous models d’atenció, en els que també hi són presents els homes cuidadors.


Publicacions

 
 • Technical English for social and health carers (17.12.2018)
  Manual per a l’adquisició lingüística bàsica i intermèdia de la llengua anglesa dirigit a cuidadors i personal mèdic. Els continguts, d’enfocament oral i escrit, s’orienten a dotar de les eines necessàries per a la comunicació quotidiana entre professionals del sector i la comprensió i redacció de textos com protocols, informes, presentacions, correus electrònics, etc.
 • Habilitats socials a la feina (25.09.2018)
  Manual en lectura fàcil adreçat a persones amb dificultats de comprensió lectora (persones nouvingudes, amb trastorns d'aprenentage, persones grans, etc.) per orientar-los en la cerca de feina i per tenir una bona experiència laboral. Inclou un model de currículum i de carta de presentació, i una sèrie de casos pràctics sobre experiències laborals per ajudar el lector a gestionar-les.
 • Cuidar: una revolución en el cuidado de las personas (05.07.2018)
  L’atenció que dignifica el pacient és la crida principal d’aquesta obra que mostra, a partir d’històries reals, que el benestar del pacient queda sovint relegat a un segon terme. Persones en situació de dependència, familiars i professionals sanitaris relaten com la revolució en la cura va transformar la salut física i emocional de la persona atesa.
 • Who cares? Study on the challenges and needs of family carers in Europe (29.11.2018)
  Dades sobre la situació social dels cuidadors familiars a Europa, fruit d’un estudi amb un miler de cuidadors enquestats de 17 països. Es mostren les necessitats i problemàtiques i una sèrie de recomanacions per a la millora del suport institucional del col·lectiu, sovint invisibilitzat.
 • Stroke rehabilitation: a function-based approach (06.08.2018)
  Recurs integral basat en l'evidència que tracta sobre la rehabilitació de l'ictus. L’obra s’adreça als terapeutes ocupacionals i actualitza de manera extensiva les darreres investigacions en avaluació i intervenció.

Activitats

 

Convocatòries

 

Més recursos relacionats