Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > ÀMBITS TEMÀTICS  > Autonomia personal i atenció a la dependència
 

Autonomia personal i atenció a la dependència

Des d'aquesta secció podeu accedir a informació d'actualitat i recursos relacionats amb la promoció de l'autonomia personal i atenció a la dependència com ara assistència personal, atenció domiciliària, persones cuidadores no professionals i accessibilitat, supressió de barreres, etc.

 

Destacat DIXIT

 
 • Conferència a DIXIT TV: "Modulació pedagògica: família, discapacitat i comunicació"  

   

  Cap familiar està preparat, d'entrada, per a conviure amb una greu discapacitat o deteriorament. Per això, les dificultats comunicatives, motrius, perceptives i cognitives inherents a la discapacitat requereixen la posada en marxa d'habilitats i propostes comunicatives que no sempre estan al nostre abast. En aquesta xerrada es va donar a conèixer la modulació pedagògica, un procés educatiu que pretén facilitar la relació entre persones amb greus discapacitats i els seus familiars estructurant activitats quotidianes com a situacions d'aprenentatge.


Publicacions

 
 • Guia en la protecció i suport a l'exercici de la capacitat: més enllà de la incapacitació (27.07.2017)
  Eina útil per a les famílies i els professionals que atenen i orienten persones que necessiten protecció o acompanyament en la presa de decisions. Es descriu el procés de modificació de la capacitat i quines són les figures de suport, atenent els deures de la persona tutelar i les dificultats en l’exercici del càrrec segons situació i context.
 • Sistemas aumentativos y alternativos de comunicación (12.06.2017)
  Llibre de text corresponent als estudis de CFGS d’Integració social. Aporta informació sobre estratègies comunicatives, recursos materials, productes de suport i sistemes de comunicació per aplicar amb persones amb patologies comunicatives amb la finalitat d’afavorir la seva autonomia i interaccions socials.
 • Abordaje psicomotriz de las dificultades de desarrollo (03.04.2017)
  Manual que descriu les possibilitats de l’abordatge psicomotriu per al tractament d’infants que presenten dificultats de desenvolupament. Els continguts es plantegen des d’un marc teòric i pràctic, i inclou quatre casos reals com a exemple de diferents intervencions psicomotrius terapèutiques.

Activitats

 

Convocatòries

 

Més recursos relacionats