Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > DIXIT  > Què és
 

Què és DIXIT?

DIXIT

DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials és una iniciativa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies que s'adreça als i les professionals de l’àmbit d’afers socials per promoure la gestió i la difusió del coneixement en aquest àmbit, així com en el dels drets de ciutadania, la promoció de l'autonomia personal i l’atenció a la dependència.


Objectius

DIXIT té els següents objectius generals:

  • Potenciar la difusió, l'intercanvi i la generació de coneixement en l'àmbit d'afers socials i els drets de la ciutadania.
  • Liderar la transmissió de coneixement i la igualtat d'oportunitats a tot el territori.
  • Promoure la creació d'una xarxa de professionals i afavorir canals de participació. Preservar i explotar el coneixement generat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Doble dimensió física i virtual

DIXIT compta amb cinc espais de lliure accés a Barcelona, Girona, Vic, Lleida i Tarragona. Forma part de la xarxa de Biblioteques Especialitzades de la Generalitat de Catalunya (BEG), que inclou biblioteques i centres de documentació. L'objectiu de les BEG és donar suport a l'activitat dels organismes de l'administració pública de Catalunya i mantenir un catàleg únic per racionalitzar els recursos i facilitar la difusió dels fons documentals. El fons de DIXIT també està inclòs en el Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC), que compta amb més de 5 milions de títols i dóna accés a més de 10 milions de documents físics.

DIXIT disposa d'un fons documental actualitzat que permet el desenvolupament de les tasques de recerca, investigació i docència. Un equip de professionals està disponible per atendre les consultes i orientar les persones usuàries en la recerca d'informació.

Alhora, DIXIT té un vessant virtual que a més a més d'incloure tota la informació referent als recursos i serveis que les persones usuàries poden trobar als centres de documentació, ofereix recursos addicionals especialitzats en l'àmbit d'afers socials com ara notícies, convocatòries, formació, agenda d'activitats, vídeos, recomanacions... a través del portal, el blog i els espais a Twitter i Facebook, entre d'altres.

Díptic informatiu


Data d'actualització: 09.01.2018